KTO SA PRIDA? Pridavajte návrhy, recepty, tipy ....
Delena strava
Ozaj a tým kečupom v bielkovinovej skupine by som si nebola taká istá, lebo je tam pridaného veľa cukru...
niekede som našla že by mal ísť práve kvoli tomu cukru do uhľohydrátov.
aj ked sú to varené paradajky...
Ahojte dievčatá,úprimne vám držím palce pri delenej strave.Najhoršie je začať,ale keď už sa na to dáte,výsledok vás určite poteší.Ja som túto delenú vyskúšala a za pol roka som mala dole 10kg.
janka ... keby ten úbytok naozaj bol taký ako naša snaha, tak už sme ako laň.
Delenie podľa Dr.Haya
Bielkoviny:
všetky druhy mäsa tepelne upravené (hydina, ryby, hovädzie, bravčové, morské pr.)
všetky varené druhy údenín
všetky výrobky zo sóje
vajcia a mlieka rozličnej tučnoty
všetky druhy syrov s najviac 50% tuku v sušien (býva uvedené na každom syre)
varené rajčiaky, kečup
nápoje - ovocné čaje vína
všetko drobné a jadrové ovocie (okrem čučoriedok), citrusy, exotické ovocie (okrem banánov)
Neutrálne potraviny:
všetky tuky (oleje, maslá)
všetky kvasené mliečne výrobky (acidko, zakysanka, kyslá a sladká smotana, jogurty, srvátka
všetky druhy syrov s najmenej 60% tuku v sušine
všetky druhy bielych syrov (mozzarela, ovčí, kozí, čerstvý tvaroh)
všetky surové údeniny
surové mäso (biftek)
surové a marinované ryby (údenáč, zavináč...)
tieto druhy zeleniny:balklažán, artičoky, brokolica, zelená fazuľka, zelený hrášok, fenikel, uhorky, cesnak, cibuľa, kaleráb, pór, kukurica, mrkva, paprika, reďkovky, cvikla, ružičkový kel, kyslá kapusta, zeler, špargľa, špenát, surové rajčiny, cuketa, patizón, karfiol, šalát, huby...)
všetky mladé výhonky a klíčky
čerstvíé bylinky a všetky druhy korenia
všetky orechy a semená (okrem arašidov)
čučoriedky, nesírené hrozienka, olivy
žĺtok
liehoviny
všetky želatínové prostriedky (aj zahusťovadlo zo svätojánskej múky)
Sacharidy
všetky druhy obilnín (špalda, pšenica, raž, jačmeň, ovos, proso, kukurica-asi suchá, napr. pukance, kuk,múka, pohánka)
všetky výrobky z obilnín
tieto druhy zeleniny a ovocia: zemiaky, kel, čierna reďkovka,banány, nesírené sušené ovocie, sypké sladké jablká, čerstvé ďatle a figy
ovocný cukor, med, javorový sirup, hrušková a jablková šťqava
rôzne:zemiakový škrob, prášok do pečiva s vínnym kameňom, pudingový prášok, karobe (náhrada kakaa)
zavináč - neutrál,smotana do kávy-lepšie ako mlieko
sacharidy sa trávia už v ústach,bielkoviny v žalúdku a tuky až v tenkom čreve,tak sa nemajú naraz stretnúť aby nebol chaos čo skôr.
dadus, neboj ubytok urcite bude. Keby bol ubytok taky ako nasa snaha schudnut, tak to by sme boli ake chude, ze? :))
tie rybky su neutral
ludia a kysle ryby v octovom naleve co dostat su neutral tiez?
janka, ja práveže pijem bylinkové čaje, lebo z ovocných mám veľa kyseliny a páli ma záha. Ale žihľavový som ešte nikdy nepila. Ale v pohode sa dá.
a tú smotanu alebo mlieko do kávy určite nejako vyriešiem. Uvidíme čo bude v pondelok na váhe a podľa toho sa zariadime. Už by aj nejaké pol kilečko mohlo byť do pondelku dole. Nie? až na tie včerajšie arašidy som to nepokašľala vôbec.
ináč janka... nie zjesť toto čo nás láka, ale rovno ísť vyhodiť do kontajnera a bude pokoj. Ale moja dcéra rada chrumká oriešky, tak jej poviem, nech ich rýchlo spapá a hlavne skôr ako ja xixixi
No chrustik zaspal tak pisem .... chcela som este povedat k tým orieskom, vcera som kupila lieskovce, bola som za vzornu vecer som si ich otvorila ze pochruemm trochu a ked som dochrumala, tak som zjedla tu tortu dobra som ne? ....
Zajtra ideme na oslavu ...a to je dobre, mamka sa ma pytala co mozme jest v ten den xixixi ze by nam prisposobila, tak to sa chodi oslavovat ....tak si urobime bielkovinovy den a mozme vajicko, syr, sunku (vhodnu samozrejme) a som nad tym tak rozmyslala ot nebude problem ani s Velkou nocou - s jedlom, da sa to podelit a skonzumovat, nemusime trpiet si myslim nie?
no ja mam dnes moj nie velmi odporucaný fazulový gulas, ale je tam troska gazule, aleh lavne zemiaky a mrkva .... dnes papam toto. a chystam sa naranajkovat :-) som si povedala, ye nebudem tak skoro jest lebo je potom problem vzdryat doobedu ...tak pa idem sa aj ja venovat sznatorovi oyvem sa ....