môj priateľ ako maličký mal ekzém, resp. svrbiace začervenané suché miesta, vždy v zime, za ušami, na predlaktí, na stehnách, na bruchu, od svetrov... Lekárka mu celé detstvo dávala agresívne maste, ktoré mu veľmi uškodili. Hlavne "Beloderm. Vybudoval si niečo ako závislosť. Vždy v zime sa mu to začne objavovať. Už mal aj Excipial U Lipolotio, lenže je trochu lenivý, aby si to stále natieral... veľmi ho to svrbí, má suché ruky, na stehnách červené flaky... chcela by som mu pomôcť, no neviem ako. PORADÍTE MI? VEľMI ĎAKUJEM!
Svrbiace miesta na koži - niečo ako ekzém
skus si na to naordinovat protopan kupis aj na nete a bez predpisu a pomaha aj na silne ekzemy pleti a ruk
mne sa vyhodili tiez take cervene miesta na bruhu. nie su velke, ale strasne svrbia a mam ich suche... ale neviem i je to exem...lebo doteraz som nic take nemala:( neviem co s tym... musim ist k doktorke,ale akosi stale nemam cas... mam to uz asi mesiac:( a nie a nie sa toho zbavit
RNG - ďakujem!
Jeho diagnoza je, že to má všetko v krvi. Nejaký vírus, ktorý spôsobuje ten ekzém. Jeden maďarský odborník mu naordinoval prísnu diétu: žiadne: sladké, mliečne výrobky, vajcia, väčšinu druhov mäsa, citrusy, paradajky.. bolo len veľmi málo toho, čo mohol jesť... vydržal pol roka a po pol roku bol 2 roky bez ekzému. Trišvrte roka má novú prácu, veľmi stresujúcu, a stres je škodlivý faktor pri ekzéme /som sa dočítala/ . Ako teda prečistiť krv? Vieš poradiť nejaké čaje? ĎAKUJEM
Psoriaza a atopicky ekzem nemaju nic spolocneho. Iba to, ze oba postihuju kozu.
atopicky ekzem to je vlastne psoriaza? alebo nie?
dovodov na to je hromada, od alergii po zamorenie tela a povrchove mikrobialne nakazy.
V prvom rade by som skusik sa natierat po kupeli este na vlhke telo kokosovym olejom, do kroeho by som pridal par kvapiek GSE(3 kvapky na lyzicu oleja dobre zamiesat). Akl sa dosranes k neem oleju(nimbovy), alebo caju zo sarsaparilly korenov a tiez hamamelis virginiana(witch hazel) aj tieto su na rozne exemy pomocne.
Nuz a treba si dat urobit testy na mlieko, lepku a ine, ci to nie je len vysledok potravinovych alergii.
Odporucam pouzivat aspon to minimum:
selen
zinok obcas probiotika a jod.
A samozrejme na cistenie ciev lecitin kazdemu, lebo vyse 1/2 ludi zomiera zbytocne na nasledky zapchatych ciev(porazky, infarkty, zlyhania nedokrvenych organov)
zevraj prisna dieta- ziadne mlieko, sladkosti, vajcia, vela druhov masa..
dokonca som sa prave dozvedela, ze ma v krvi nejaky virus, takze to treba liecit zvnutra, nie zvonku... AKO?