betaglukan - hliva

kamienok

užívajte betaglukány od firmy Natures (osobná skúsenosť)je možný osobný odber v Trnave alebo objednať cez internet.Mimochodom sa zistilo že telo využije od 1 do 5 mg Betaglukánu na 1kg váhy takže je zbytočné užívať vysoké dávky,samozrejme ak je človek chorý,to je niečo iné.Tam je dávkovanie také ako písal RNG.Inak táto firma získala ocenenie čo sa týka čistoty a percentnosti betaglukánu.

RNG

zdrava, nejedna sa o vytazok, ale o cisty prasok hlivy ustricovej, tak ako to uvadza vyrobca:
"Zloženie: 1 želatínová kapsula obsahuje 250 mg 100 % čístého prášku Hlivy ustricovitej bez prímesí. "
Zdarava, zaobstaraj si betaglukany, nie susene hriby.
A ked kupujes susene hriby, kupuj ich na trhy a nie v lekarni.
Dobry produkt, co som ja pouzival,a pouzivam dosial je napr
-odkaz odstránený-
kde sa jedna nie o susenu hubu ale standardizovany extrakt z nej a v 500 mg na kapsulu je tam 55% tj 275 mg betaglukanov. Tu hovorime teda o klinicky ucinnych davkach. Ja beriem v pripade chorob 3x2 az 3x3 denne(vzhladom k mojej "nadcentovej" vahe.
"Docentom" staci samozrejme menej, tak ako som uvadzal a opakujem, 3x400 mg betaglukanov denne.

zdrava

RNG ale na tom doplnku je napisane ze to obsahuje 100percentny vytazok z hlivy.a kedze je podla teba obsah betaglukanov v nich taky maly,mala by som jest teda denne kolko ?? 25 tabliet ??? aby to bolo ucinne ?....

RNG

zdrava, to sa velmi meni, zialbohu. Preto ked hladas ucinne prostriedky medzi potravinovymi doplnkami, musis hladat take, ktore jasne pisu garantovany obsah ucinnych zloziek, nie len priblizne zlozenie.
Nie si na tom o nic lepsie, ako keby si na trhu kupovala susene hlivy, az na to, ze to by bolo podstatne lacnejsie.
Na klinicku ucinnost treba teda standardizovane vytazky, tj take, kde je presny obsah ucinnych latok jasne uvedeny. No a samozrejme potom ich na to aby si mala ocakavany vysledok musis spravne dostatocne mnozstvo pravidelne brat.

RNG

otazka, ked hovorime o klinickej ucinnosti, nehovorime o hlivavh ale betaglukanoch, pravidelne branych v ucinnych davkach
Chlamidii je viacero druhov a betaglukany sice pomahaju pri ich potlaceni, ale nie prilis. Su aj lepsie prirodne prostriedky, ktore najdes na roznych temach na chlamidie v tomto fore.

RNG

zdrava, to je len draho kupena susena huba. Obsah betaglukanov je niekde medzi 5 az 10 %, takze taka davka je prakticky neucinna.
Normalne jedlo z hliv obsahuje aspon 50 gramov cerstvych hliv. co je 5 gramov susenych. A ty beries 1/2 gramu....