prosim , poradi mi niekto ,kto sa uz liecil v tejto liecebni ako to tam vyzera , kolko trva liecba a ci vam pomohla . Som zvedava nakolko tam mam ist .. mam 29 rokov trpim PP, aj obsedandno- kompulzivnou poruchou :
pocitam schody , umyvam si stale ruky ...vsade je spina !!!
ked to neurobim citim strasne napatie a uzkost, ze sa stane nieco zle a potom sa poskodzujem...
Velke Zaluzie
Tak presne kvoli takymto praktikam a hram podobnym pionierskemu taboru neznasam psychiatrie... Chodit so zaviazanymi ocami? Robit kolaze? Nemam 10 rokov.. A hlavne nemam zaujem sa vykecavat s inymi pacientami osobne.
Samozrejme nazor inych pacientov moze byt uplne odlisny.
Adka ja som z Nitry a viem ze chvalia si tu liecebnu su tam take bungalovy v nich sa byva.Moja teta sa tam zvykla liecit a stale jej tam pomohly.Najmenej tam moze byt 6 tyzdnov a najviac do 3 mesiacov.
Je tam dobre. Liecenie trva minimalne 6 tyýdnov, tusim po troch mozes ist aj domov.Chodi sa aj na vychadzky, navstevu mozes mat kedykolvek. Chodi sa v civilnom obleceni, vobec to nie je ako v nemocnici, je tam velky park kde sa da hrat tenis, volejbal, byvali aj discoteky. Rano vstanes o 7 su ranajky, potom sa ide na terapie ktore su tak dve hodky, obed, byvala aj poobede terapia. Vezmi si aj nejake knihy, pretoze cez vikend nemas velmi co robit, cez vikend nie su terapie. Terapie su super- psychologicke, hraju sa rozne hry, robia sa kolaze atd. Napr. sa hrala jedna super hra. Cely den si bola zavisla na jednom cloveku a ty si mala cely den zaviazane oci a on ta vsade vodil atd. Potom sa to vymenilo. Nemusis sa toho vobec bat, je tam dobre, aspon teda bolo ale ja som tam bola velmi davno- 8 rokov dozadu, takze mozno sa tam co- to zmenilo ale podstata asi nie. Terapeuti boli velmi mili a prijemni. No a ci pomohla??? Tu ta sklamem, velmi to zalezi od teba. Preto je odporucane ist domov aspon na jeden vikend pocas liecenia, pretoze mnoho ludi zlyha prave preto, ze sa vratia do povodneho prostredia, ktore suviselo s ich problemami. Zalezi to ako vravim od teba- musis to chciet, velmi chciet- vyliecit sa, inak tam ani nechod, bude to zbytocne. Ale osobne mi to vela dalo, mnohokrat sa stalo ze som opat zlyhala ale velmi rychlo som sa vratila spat- do normalu. To mi to dalo. Najdes tam roznych ludi s roznymi problemami- muzi a zeny su oddeleni a je prisny zakaz vytvarat si vztahy medzi sebou, neskor som zistila aj preco. Pretoze takymto vztahom si narobis este viac problemov, neunesies sama seba a svoje problemi nie to aby sa stretli dvaja ludia, ktori maju problemi. Taha to dolu este viac. Su tam aj narkomani, alkoholici- treba si na nich davat pozor, bez urazky ale skusenost je taka, ze kradli veci. Depresie, Poruchy prijmu potravy- Bulimia, Anorexia, Panicka porucha, uzkost atd. Vyhoda je v tom, ze sa necitis ako vo vezeni, necitis sa ako v nemocnici, je to ako dovolenka.
Tak to je asi vse. Drz sa a nech ti to pomoze.