VAJCA 3x TYZDENNE PRAVIDELNE

zds

Zrejme nikto nemal v chorobopise, ze zomrel na maso, biely cukor, bielu muku, spalene tuky...ale na infarkt, rakovinu, oblicky, pankreas...
Do poslednej chivle nasho zitia sa nesie s nami predstava, ze to vsetko prislo "odkialsi"

mari

V kazdom pripade uprednostnujem vajcia z domaceho chovu. Ved take 3-minutove vajicko chuti uplne inak, ked vies, ze sliepky mali pohyb na cerstvom vzduchu a aj videli denne svetlo. A samozrejme, cim boli sliepky krmene.
S tymi chorobami to bude asi u kazdeho cloveka ine. Niekomu, kto ma dostatocny vydaj energie, energeticku spotrebu tukov a koho organizmus si je na to zvyknuty, ten s tym asi nebude mat ziadne tazkosti. To vsak neznamena, ze ludom s vysokou hladinou cholesterolu v krvi to nic nerobi.
Nie na vajicka este nkto nezomrel, ale len na salmonelu a na nasledky vysokeho cholesterolu. Ale ved na nieco sa zomriet musi...ved, kto by chcel zomriet zdravy?

vajko

No ja som nedavno pozeral v tv ze novy vyskum dokazal, ze ten mytus s castym jedenim vajc a choroby je absolutna nepravda.ze ich mozme jest ako casto xeme a kolko xeme.
zomrel dakto na vajicka?

zds

Vajicka su problematicka potrava. Okrem vela zleho chloresterolu obsahuju vela hnilobnych bakterii, ktore sa dobre rozmnozuju v nedbalom skladovani predajni potravin.
Tieto bakterie vplyvaju na hnilobne procesy v tele a to sa prejavi hnilobnym travenim. Spolu so sunkou este viac (hemendex).
Kedze su produktom velkochovatelov sliepok, tam v nich dostavame aj antibiotika a rozne ine vymozenosti "vyspeleho" potravinarskeho priemyslu.
Ak ich jest, tak 3-4ks v tyzdni (varene), len so zeleninovym salatom a vtedy relativne dobre travia. Mozno (mozno) potom padnu na uzitok aj bielkoviny v nich, zinok a med (pokozka) ale aj zelezo (cervene krvinky).

slusny_muz

No co bolo skor sliepka alebo vajce?? Pomerne lahka odpoved. Jasne ze vajce, pretoze v prirode vzdy vznika najprv nieco jednoduchsie a a az potom zlozitejsi system.
Ale spet k vajickam. Vajicka su zdrave a pokial clovek nema prilis vysoku hladinu cholesterolu moze vajicka jest pomerne casto. Obsah cholesterolu je priblizne 300 mg/vajicko. Nase telo si syntetizuje vlastny cholesterol, takze nie je potrebne prijmat externe cholesterol.
Inak na trhu su vajicka, ktore neobsahuju cholesterol, neviem ci ide o nejake specialne vyslachtene sliepky, ale asi ano....no genove manipulacie su tu....

lolita

Pri konzumácii vajec v našej domácnosti by nastala asi mimoriadne rýchla premena obyvateľov nášho domu, na sliepky. My ich jeme oveľa viac ako spomínaš Ty. No snáď sa to neodrazí v neskoršom veku. Teraz máme cholesterol tesne pod spodnou hranicou normálu. Robíme si vyšetrenia každé dva roky.