neviem o tejto chorobe vela, ale je pre mna strasnym strasiakom. vacsim ako rakovina a pod. Mozete mi prosim niekto presne opisat, ake su jej priznaky (aj okrem tvorenia lozisk, myslim nejake vedlajsie), z coho ju mozem dostat "akoze ake podmienky" musim ,... a kde sa tvoria prve loziska a pod...dakujem
Psoriaza
psoriazu zhorsuje stres aj nevhodna strava ako vecsinu koznych aimunitnych chorob. Tak sa nestresuj, ked zdravo jes azijes, neboj sa nebudes ju mat ok?:)))
Prve loziska byvaju najcastejsie na laktoch, kolenach a vo vlasatej casti. Nebyva to ale pravidlo, niekto sa vysype naraz na celom tele, pretoze formy psoriazy su rozne. V niektorych pripadoch byvaju postihnute aj klby psoriatickou artritidou. Najlepsie bude, ked si nieco nastudujes v hocijakej ucebnici dermatovenerogie. Co sa tyka vyskytu-byva tam dedicna predispozicia, ale neznamena to, ze psoriaza je typicke dedicne ochorenie, na ktore platia klasicke mendelovske pravidla dedicnosti. Ak vlohu na psoriazu nemas, nedostanes ju.
...skus sa spytat RNG,ja som mala manzela teraz uz ex,co mal lupenku,takze mam skusenost len taku,nemal ju cely cas,az v urcitom obdoby sa mu ukazala,keby sa neukazala,nebola by som ani vedela,ze ju ma...
nikto?