Ahojte, má niekto skúsenosti s makrobiológiou? Mám zdravotné problémy, počula som o ľuďoch, ktorý sa pomocou makrobiológie vyliečili.
Makrobiológia
ahoj mira, na všetkom je niečo za a proti...každopádne súhladím s tebou, že
dnešná strava založená na nezdravých mäsových, mliečnych, sladkých a iných jedlách je jednoducho nezdravá, neprirodzená pre človeka...a u každého sa to potom prejaví zdravotnými problémami.
Makrobiotika je o.i. založení na vyváženosti 5 elementov.
Vitamínov a enzýmov je tam dostatok, pretože sa ku každému jedlu podáva kvasená tepelne neupravená zelenina, prípadne lisovaný tepelne neupravený šalát. Okrem toho vitamíny sa strácajú až po veľmi dlhom varení, aj to len niektoré. Oproti dnes zaužívanému civilizačnému modelu založenom na pečenom chlebe a mäse, pasterizovanom mlieku a ml. výrobkoch, živočíšnych tukoch a rafinovanom cukre a múke a tropickom ovocí je to systém bohatý na všetky potrebné živiny a netreba ho dopĺňať.
predtým som si totiž myslela, že makrobiotika je dobrá, ale dnes som našla dosť veľa negatívnych vecí, kt. môj názor zmenili. Možno sa pár ľudí tým vyliečilo, ale už tomu neverím...Pripadá mi to veľmi nevyvážené...
ahoj Mira, nechcem ti oporovať, ale makrobiotika je dosť nevyvážená.Hlavnú zložku tvoria obilniny cca 70 %, zbytok sú polievky, varená a kvasená zelenina. Mäso jedia často.Nejedia ovocie. Obmedzili alebo úplne vylúčili cukor a sol. Makrobiotici sa teoreticky vyhýbajú potravinám, ktoré nerastú v ich podmienkach. Divné, pretože konzumujú morské chaluchy, exotické koreniny a omáčky, to sa predsa vylučuje. Takisto makrobiotici veľmi málo pijú. Každý normálny človek predsa vie, že pitný režim je dôležitý.Ďalej zeleninu hlavne dusia, varia a tým sa predsa strácajú všetky vitamíny, enzými...Takže mi to pripadá celé dosť nevyvážené. Čítala som, že Kushiho žiaci, kt. sa stravovali makrobioticky ochoreli na bežné ochorenia. Neviem kde je pravda, ale bude to asi niekde uprostred. Skôr by som sa priklonila k budhistickej strave piatych elementov, tam je to prirodzenejšie a vyváženejšie...
Ak myslíš makrobiotiku, vyliečilo sa ňou veľa ľudí.
Je založená na vyváženom stravovaní, to znamená bez extrémnych potravín, ktoré spôsobujú vychýlenie normálneho stavu a chodu organizmu do extrémneho. Ďalej na cvičení a životnom štýle v súlade s prírodnými zákonmi. Kto nerešpektuje prírodné zákony, dostane sa do extrému, to sa prejavuje fyzickými, psychickými chorobami a chorobami na duchovnej úrovni.
Život v súlade s prírodnými zákonmi človeku prinesie v konečnom dôsledku veľký´= šťastný život.
Pozri www.prirodnivyziva.cz
Lepšie knihy od Michia Kushiho alebo Jarmily Pruchovej