Chcela by som sa s vami podeliť o skúsenosti s lekármi a nemocnicami. Už skoro rok som chorá, doktori si ma posielajú od jedného k druhému. Ani nevedia zistiť moju skutočnú diagnózu. Sú neochotní,povýšení a väčšinou ani nejavia najmenšiu ochotu pomôcť chorému, mám pocit, že sa chorého človeka radšej zbavia.A za to sú ešte aj platení. Môj posledný pobyt v nemocnici bol hrozný-šváby v kuchyni, kúpelne a wc v dezolátnom stave, nekúrilo sa, doktora vidieť bol zázrak, nieto ešte aby človeku pomohol. Načo si vlastne človek platí povinné zdravotné poistenie? Je to hrozné, česť doktorom-výnimkám, ktorých je na Slovensku veľmi, veľmi málo...
slovenskí doktori - hrúza
no ja som sa prave v zahranici stretla so sice milymi ale nefundovanymi lekarmi. 6 mesiacov trvalo, kym stanovili spravnu diagnozu a vobec im to nevadilo, hlavne ze som mala termin unho kazdy tyzden za 50 eur.. ked som bola u lekarov s tym na slovensku, boli ochotnejsi a skumali vec do hlbky
RNG ak si ešte tu tak to GSE sa da normalne kupiť v lekárni? Ak ano tak so to mam normalne pýtať GSE tabletky? Pomohlo by mi to aspoň trochu na chronicky zapal hrdla? Ďakujem za odpoveď
osteomyelitis je hnisanie kosti a pripoadne aj okoliteho tkaniva na mieste zlomeniny alebo tiez na mieste vlozenych srobov do kosti. Mikroorganizmy spojene s tym su rozne plesne(fungalne) a dnes velmi casto zlaty stafylokok(staph. aureus), casto antibioticky odolny(MRSA)
Hodne z tych to infekcii su nemocnicneho povodu
V pripade takychto infekcii odporucam pit roztok GSE alebo brat GSE tabletky, lebo ucinna latka v GSE, citricidal je znacne ucinna aj na mykozy(plesne) a najma na stafylokoky.
Tento roztok je ucinny aj na druhu nebezpecnu nemocnicnu pliagu, crevnu infekciu clostridium dificile, ktora sa casto rozmnozi prave po pouziti niektorych antibiotik
No ja mam neprijemnu skusenost s lekarom u nas,ktory tu primaroval roky rokuce.
Ked som mala 7 rokov,spadla som v skole,tento primar mi stanovil zlu diagnozu, namiesto narazenej kosti mi urcil zlomeninu,ruku mi zafixoval na 3 tyzdne do sadry,zrazu ma prepadli horucky 40ky a nakoniec mi zistili,ze som mala 3 tyzdne zafixovanu zapalenu kost, ktora nakoniec prerastla do chornickeho ochorenia (ostameolitida-ak to pisem spravne). Budem s tym zit do konca zivota,ze sa to moze kedykolvek vratit a zapalit. Uz sa aj vratilo,ked som mala 11. teraz to vo mne "spi".
Na sude sme aj napriek jednoznacnym rontgenovym snimkom usvedcujucich primara neobstali,pretoze tu na slovensku ziaden lekar nepotopi ineho lekara....asi takto to u nas chodi.. :( bohuzial.
Tiez mam dost negativnych skusenosti s lekarmi, nemal by toto povolanie robit niekto kto k tomu nema vztah alebo pozera len na uplatky. Je jasne ze u nas su lekari nedoceneni, malo zarabaju a narobia sa viac nez dost ale to ich neopravnuje k takemuto jednaniu s pacientom.
Pozerate niekedy reláciu Lekárske omyly na STV 2? Tak tam je dosť omylov našich lekarov, ale aj oni su ľudia a každý robíme chyby. Najviac ma však štve, že si tu chybu niektorý nechcu priznať a začnu sa k pacientovi chovať akoby za tu chybu mohol.
Ja to inak nepochopim, nacovlastne chceli ybt lekarmi, ked nechcu pomahat ludom? Ako moze byt niekto taky hruby a necitlivy a pozerat sa na choreho cloveka a nepomoct mu? Toto jedine nepochopim. Ked mi svagrina vravela ako s nou jednali v porodnici, tak som mala chut tam nabehnut a nakopat tam tie setricky atoho doktora s prepacenim do riti. Je to uplny otras, Pokial nemas znamosti, tak koniec, uz ani uplatok nie ej zarukou, ze sa ti tam niekto bude venovat a ze bude o teba dobre postarane. Strasne nieco.
Kiki, aj u nás doktori zabudli napríklad vatu v nohe po operácii nohy. Pacientovi to začalo hnisať a má doživotnú chronickú bolesť v nohe. A je ešte x prípadov, napr smrť následkom zle stanovenej diagnózy u môjho bývalého susueda. Neviem, či sú lepší doktori tu alebo von.Ale mali by sa snažiť pomôct.
Vzdy ma pobavi, ako si vela ludi chvali zahranicnych lekarov. Ano, vybavenie nemocnic u nas je fakt desive a casto aj pristup lekarov k pacientovi, ale co sa tyka vedomosti lekarov, to sa so zahranicim da len tazko porovnat. Mala som moznost stravit rok v Anglicku, kde som aj navstvila viacerych lekarov. Ked som im vyrozpravala vsetky problemy, len prelistovali v 1000 stranovej knihe, prstom ukazali chorobu, vycitali odtial lieky a sla som so "stanovenou" diagnozou. Takze nie vsetko v zahranici je dokonale. A taktiez si nespominam na jediny pripad, kedy by nasi lekari zabudli v pacientovi operacne nastroje, ako je to napr.v Amerike bezne. Takze asi tolko...
ahoj nancys, áno máš pravdu, na súkromných klinikách je to oveľa lepšie. Ale žialbohu v Lotte som ešte nevyhrala, inak by som išla liečiť za hranice.V nemocnici som bola v BA, tá naozaj nemala chybu. Inak v iných to nebolo až také hrozné.Mňa len hnevá, že doktori by mali pomáhať a nie sa pacientov zbavovať...