Struma

Príspevok v téme: Struma
ninik

Chcela by som sa opytat, ci nemate dakto skusenosti so zvacsenou stitnou zlazou-Struma.ja som bola v Lubochni a zistili, ze ju mam zvycsenu a ma objem 36ml, co vraj ma moze aj zadusit.beriem euthyrox, zatial len par dni.Neviete ci bude stale riziko zadusenia???bola som so stitnou aj na internom, ale poslali ma na psychiatriu, vraj mi nic neni a sibe mi..no co, v Povazskej to tak chodi pri panovi primarovi Pruzincovi a doktorovi Kuchtovi.....dakujem za prispevky

ninik

RNG, kupila som si Jod ako wyziwowy doplnok.kedze beriem tie tabletky Euthyrox, nemoze mi to dao zhorsit liecbu?a co si myslis ze by som mala skusit na tie moje stawy???dakujem

ninik

Ahoj Did, interne mi ani nespominja!!!ja pruzinca nemozem ani vidiet, ale dopocula som sa ze to viaceri..ja teraz mam uz asi 3.den taky diwny pocit, stale mi je na odpadnutie, dako sa mi krizia oci a potom zrazu mam hlawu ako melon.nie je so mnou daco OK, ale samozrejme wsetky interne testy mam OK, tedawraj.newiem co to moze byt, pripisujem to stitnej, ale newiem newiem.som z toho fakt w koncoch:(( wcera som chcela ist po dlhej dobe won a behom 3minut sa mi tak zmenila nalada, ze som doslowa newladala ani stat na nohach a prislo mi dost slabo...dnes sa chystam za swou obwodnou, dufam ze bude doma.nech mi aspon ta powie co to moze byt.dik za prispewok Didi

ninik

aHOJ Matuska, no bola som v Lubochni, tak snad to ze mi dala tie lieky, tak to pomoze.som z toho uz dost zufala....ty si zajdi na endokrinologiu, ved ti musia dako pomoct!drzim palce

RNG

vsetky nepotrebne tkaniva a nahromadenia (zhluku) sa daju odstranit popuzivanim enzymov.
Pri zvacsenej stitnej zlaze je to casto nasledok nedostatku jodu, co sa da lahko doplnit. Jod je potrebny nielen na vyrobu hormonov, ale aj vlastnych telesnych enzymov, ktore taketo prerastenia tkaniv vedia odstranit.

didi

Ahoj ninik,ja som tiez z P.B.a lezala so na internom ,tak viem o tom tiez svoje.ked ti nezistia co ti je, tak to rychlo hodia na psychiku,aby sa nemuseli robit dalsie vysetrenia.tak to tu chodi,mam dlhodobo problem s hrdlom pocitujem tlaky ako keby ma niekto dusil,je mi z toho zle.raz som dokonca musela ist na pohotovost ,co sa mi tak zle dychalo.poslali ma na krcne a na alergologiu, ale to bolo v poriadku.ake si mala ty priznaky.dakujem a drzim palce.pa

matuska 33

ninik ja mam strumu od svojich 7 rokov a mam 33. momentalne nemam dobre vysledky, pretoze som nezodpovedna a nebrala som lieky. 9 nasobne prekracujem povolene hodnoty,preto ak mas uzivat lieky uzivaj, dobra rada. momentalne sa citim dost zle, ale uz viem ze dalsiu moju liecbu uz flakat nebudem. v Lubochni su perfektni experti na stitnu zlazu, ver im. vela stastia

zabicka1611

ahoj ninik..nic sa neboj..ja mam zväcsenu strumu uz 6 rokov...liekmi sa vsetko upravi len ich musis brat pravidelne!!