nieco o cukre

mira

Polysacharidy sú obilniny a sú i v zelenine pozri viac : www.prirodnivyziva.cz

sú tam i čláky o rafinovanom cukre, čo čím nahradiť a ďalšie.

lw

a kde sa polysachafidy nachadzaju? Inak diky moc za odpoved..... mozes mi to prosim poslat aj na mail ...pre istotu :)

mira

Repný alebo trstinový sú najhoršie, hroznový a ovocný len o málo lepšie. Ak ti ide o sladivosť, používaj obilný slad - ryžový, jačmenný, pšeničný alebo kukuričný.

Ináč sú najlepšie polysacharidy. Tie nemajú negatívne vlastnosti monosacharidov - prekyseľovanie a kolísanie hladiny glykémie, nápor na mozog. Naopak, zabezpečie stabilnú hladinu glukózy v krvi, tak veľmi potrebnú pre naše nervy a mozog.
Pri dobrom prežutí polysacharidov získaš v ústach sladkú chuť, podobne je to skvasením tradičným kváskom, ktorý používali naše babičky pri výrobe chleba.