Cukrovka a let lietadlom

Príspevok v téme: Cukrovka a let lietadlom
lucia53

Ahojte. Nevie mi prosim niekto poradit ako je to pri lete lietadlom? Moze to rozburat na nejaky cas moje hodnoty? Moze mi moj lekar zakazat letiet lietadlom? A co vsetko si treba zo sebou do lietadla zobrat? Nemaju diabetici pri vybavovani viz a pod. problemy? Mozno pojdem do New Yorku na 4 dni a to nie je vela tak snad mi to az tak neuskodi. Ale je to dost daleko a neviem ako je to s tym casovym posunom. Prosim poradte.

sabrina

Lucia, skús si zohnať knihu Abeceda diabetu (Jan Lebl a kol.).Celá jedna kapitola je venovaná cestovaniu, taktiež sú tam doporučené úpravy dávkovania inzulínu pri lete do New Yorku.

eng

Lucia53,

čo sa týka časového posunu, to ani nezbadáš... Čo sa týka času na aplikáciu inzulínu, tak po prílete do cieľa si nastav miestny čas a prispôsob si najbližšiu dávku tomuto času... Dávku môžeš aj vynechať, nič strašného sa nestane, reguluj to podľa glukometra a času na mieste...

Neboj, zvládneš to tak ako to pred Tebou zvládlo už veľa diabetikov, ktorí leteli do štátov... :-)

eng

Aj keď potvrdenie nikto zatiaľ nepýtal je potrebné ho mať spolu s inzulínmi pri sebe v príručnej batožine a nie v batožinovom priestore, lebo tam by inzulím zmrzol a stratil by účinnosť.

Potvrdenie je potrebné mať v Slovenčine a určite aspoň v angličtine...

Prečítaj si článok od Petra na sk.diabetacek.cz

mandoška

Vie mi niekto poradiť? Na cestu lietadlom do zahraničia je potrebne potvrdenie od lekára len v slovenčine alebo aj v inom jazyku? Ďakujem.

kiki.

vebinka ty pouzivas ihly?ked davku na tyzden..? mozes to mat pri sebe, keby si to dala do batozinoveho, inzulin by zamrzol,rozmrzol....pokusim sa pohladat potvrdenie a poslat ti ho, ale odo mna ho nikde nepytali zatial

vebinka

Chcela by som sa spítať ako prevážať inzulín v lietadle či môžem dávku na celý týždeň mať v príručnej batožne s príslušným vybavením. A chcela by som poprosiť ak máte niekto vzor potvrdenia či by ste mi ho nemohli zaslať na mail.

Ďakujem

kiki

ja som to potvrdenie mala vzdy so sebou, ale nikdy si to nikto nepytal,inzulin si neviem,ci nevsimli, ci su uz nauceni,co to je:) ale to boli len lety po europe, myslim, ze do usa je stanoveny limit, kolko inzulinu ci clovek moze zobrat

peterh

Lietame na dovolenky s dcérou diabetičkou v pohode. Pre lietanie diabetikov sú presne stanovené pravidlá, písal som o nich na Spišiačikovi, ak budeš chcieť moju verziu potvrdenia pre diabetika napíš, pošlem ti ju. S výrazným časovým posunom skúsenosti nemám.