iracionalny strach

Príspevok v téme: iracionalny strach
moniqa87

caute ludia, na tomto fore sa dost casto objavuju temy bab, ktore sa zufalo pytaju, ci mohli otehotniet, pricom uz z prispevku je skoro jasne, ze so spermiami takmer nemohli prist do kontaktu...
ked to vidime napisane od niekoho druheho, tak nam to pride trivialne, ba az trapne, ze ta dievcina ma strach, ale priznajme si, nemali sme aj my dakedy takyto iracionalny strach? aj ked nase vedomosti a logika nam davaju jasne odpoved, tak vzdy je nieco vovnutri nas co sa pyta "co ak?"...
nedavno som sa o tom istom bavila aj s manzelkou mojho bratranca a ona je na tom tak isto... prioste ten iraciaonalny strach sa cas od casu prihlasi...
ako ste na tom vy ostatne?

moniqa87

machulka006, ano presne tak... samozrejme zo zaciatku sok... ale ked ja sama viem, ze na potrat by som nesla, to by som ako to dieta mala nenavidiet???
a koniec koncov nemam 15 rokov aby som nevedela ci robit, samozrejme by to bolo zo skolou komplikovanejsie ako bez dietata, ale ked clovek chce tak vie zvladnut aj to...
btw, ja by som sa zo svojho dietata tesila nehladiac na to, ci by bolo planovane, alebo nie...
a to co som napisala samozrejme neznamena, ze "hura, chcem mat dieta...", to vobec nie, ale uvedomujem si rizika sexualneho zivota a aj to, ze ziadna antikoncepcia nie je 100%, idealne by som chcela mat dieta tak za 5-6 rokov, ale zivot sa neda nalinkovat a nemozem ocakavat, ze vsetko sa mi splni tak ako som si naplanovala...
ja si praveze myslim, ze so sexualnym zivotom treba brat do uvahy samozrejme aj rizika, snazit sa toho chranit, ale predsa si ich uvedomovat a tak k tomu aj pristupovat, to je vsetko

machulka006

moniqa87 - potešilo ? vau...nemáš náhodou 21 rokov? v dnešnej dobe je to také možno trocha nezvyklé ... preto sa čudujem...

amaryllis7

co by som spravila.. iste by som si ho nechala aj ked by mohlo prist neskor... este verim, ze mi menstruacia dojde tento tyzden a ked ne, tak sa budem bat, ze som fakt tehotna.. nevem si to vsetko predstavit akoby to bolo.. podla mna sa babatku treba tesit nech pride hocikedy a treba si to aj vazit, ved kto zaruci ze o par rokov bude vedet prist.. mam len 19 a predomnou su maturity, je to tazke obdobie ale tak co uz.. zivot je tazky boj... priatel sice tvrdi, ze sa do mna nespravil ale viem, zeby sa babatku tesil.. ked sme sa o tom rozpravili tak povedal, ze s tym nema problem kebyze je na ceste... on ma 22.. a zrejme mam stastie na neho, pretoze malo chlapcov v jeho veku tak uvazuje.. ale rodina tak to je uz viacej otazne akoby sa zachovala.. mam ale smolu na ine veci..

amaryllis7

ja neviem ci to je strach alebo namyslanie si.. na par percent si myslim, ze som tehotna. krami mi meskaju cca 9 dni, pohlavny styk som mala viackrat do mesiaca ale nechraneny. priatel tvrdi, ze sa do mna urcite nespravil.. pocula som o kvapkach lasky no neviem ako to v skutocnosti funguje. na to neverim ze ked si chlap utre svoju vec a vnikne znova, ze sa da otehotniet. ale tie kvapky lasky ma znepokojuju kedze mi jeden lekar povedal, ze oni existuju aj s obsahom spermii.. zatial ma prsniky nebolia, je mi dost casto na vracanie napriklad teraz.. cely den ledva ze nieco zjem a je mi zle.. akurat pijem mlieko a uz si asi idem po kybel.. ale dufam, ze vracat nebudem..

moniqa87

morena, myslim, ze si to krasne vystihla...
ja s tym iracionalnym "strachom" tak trocha bojujem aj teraz...
ale naozaj je pravdou, ze by ma to mozno aj potesilo...

morena

Tá podvedomá nádej na dieťa je vlastne ten strach.Prečo inak by sme sa vedome báli,že sme otehotneli hoci aj s petingu? Pretože podvedome (alebo srdcom) chceme byť tehotné,ale vedomie (rozum) nie a z toho vzniká tá iracionalita...

morena

Každá jedna máva tento strach.Je to spôsobené tými nejasnosťami okolo otehotnenia a oplodnenia ako takého.Biológia niečo stanovuje a na druhej strane sú tu príbehy žien,ktoré otehotneli takmer z ducha svätého...Tiež je to spôsobené tým,že v podvedomí každá jedna dúfame,že budeme matkou,pretože sex = šanca na dieťa...A vedome potom s tým bojujeme,preboha ešte nie,aspoň nie teraz...Každá jedna spermia,ktorá sa čo i len mihne v našej blízkosti hoci aj na meter vzbudzuje v podvedomí ženy nádej na dieťa...Tak to je zariadené.

leerka

technecium, ak je cloek inteligentnejsi ako ostatni, vacsinou zostava nepochopeny a takist aj jeho prispevky...tym nechcem nikoho na tomto fore urazit...a pre teba to bol vlastne kompliment