Osteoporoza.Naozaj nebolí ?

Príspevok v téme: Osteoporoza.Naozaj nebolí ?
iko

Osteoporóza je závažné ochorenie, ktoré prebieha rýchlo a nenápadne. Nebolí, ale jej konečným nepriaznivým dôsledkom sú osteologické zlomeniny, ktoré majú ďalekosiahle následky. Dôjsť pri nich môže aj k úmrtiu. Počty týchto zlomenín sú pritom na Slovensku alarmujúce a neustále stúpajú,“ upozornil na vážnosť témy primár ortopedického oddelenia FNsP v Prešove a predseda organizačného výboru kongresu Ján Kľoc.
Ja mam bolesti v oblasi pánvy, stehien , do kolien. Lekár-ortopéd, povedal-z RTG pánvy a časti chrbtice - ,že mám zvýšenú osteoporózu kostí a z toho tie bolesti.Vyšetrenia krvi,moču,minerálo neprekračujú ani nemajú znížene hodnoty.Kto má pravdu ?

sofia700

Dobrý deň!

Ak ide o osteoporózu v počiatočnom štádiu, podľa mňa je Alendronate (afyalife.top) jedna z najrozumnejších možností. Aj medzinárodné odporúčania zaraďujú perorálne bisfosfonáty, medzi ktoré patrí aj alendronát, medzi lieky prvej voľby a zároveň medzi cenovo najefektívnejšie možnosti.

Alendronate je bisfosfonát, ktorý spomaľuje odbúravanie kostného tkaniva, pomáha udržiavať alebo zvýšiť hustotu kostí a hlavne znižuje riziko zlomenín, čo je pri osteoporóze veľmi dôležité.

Ak však hľadáte skôr niečo na prevenciu alebo podporu kostí, osobne by som zvážila Alfacalcidol (afyalife.top). Je to analóg aktívnej formy vitamínu D, ktorý pomáha regulovať metabolizmus vápnika a fosforu a podporuje využitie vápnika v organizme.

Prajem veľa zdravia! ?

Alternativa

Zrejme primar mal na mysli zacinajucu osteoporozu, ta sa fakt plizi. Pokrocilejsie stadium je urcite bolestive.

Alternativa

S touto dg nemam osobne skusenosti, ale viem, ze prave na zaklade bolesti sa osteoporoza diagnostikovala. Pocas hospitalizacie lezala so mnou pani s osteoporozou - ta teda plakavala od bolesti.

mišo

Prepáčte, odpovedajte na dotazy,alebo robte novétémy a nerobte z toho MIX. Určite Ti Timka asi nikto neodpovie,lebo mas dotaz o niecom inom a neodpovie ani Iko-vi.

timka

Myslela som,ci niekto pozna lekarov operaterov a ci mi lekara pridelia,kolko budem cakat,ci je rozdiel v kvalite umelych klbov a ake su tam rizika?Dakujem ak mi niekto odpovie.

timka

mam koxatrozu 52 rokov a posiela ma ortoped na operaciu.Poslal ma do Ruzinovskej nemocnice.Este som tam nebola.Vie niekto nejaky postup?