dokedy napr. spíte

Príspevok v téme: dokedy napr. spíte
stresovaná

mojej mame všetko na mne vadí...
ak cez sobotu a nedelu spím do 10.00 hod, len vykrikuje: vstávaj, len vylihuješ... a naschvál trieska riadom a dverami a keď poviem, aby ma nechala tak je celý deň na mňa potom nasratá...
dnes som na PC cca 4 hodiny a ona je zas nasratá, že nič nerobím, čo do toho toľko čumím a ona sa nemá s kým ani rozprávať. ale veď má môjho otca!!!
mám 24 rokov ale aby som sa stále triasla, už keď ju počujem, že ide, no des. nikam nechodím, pracujem ,nepijem ,nefajčím, frajera nemám. a ak náhodou raz za tri mesiace idem von, už je zle. ako to riešite vy? kedy napr.ráno vstávate a rodičia sa nehnevajú?

majkaaa

Viete,pred rokmi som ani ja k počítaču nemala žiaden vzťah. Internet mi syn ukázal tak,že ma doslova nasilu držal v kresle a hovoril,počkaj,ukážem ti to. Metala som sa ako ryba na suchu. A vidíš...dnes mám svoj notebook,bez internetu si život neviem predstaviť. Prihlásila som sa na Univerzitu tretieho veku,je to skvelé. Toho sa mamina báť nemusí,to nie je univerzita pre mladých,tam nebýva také skúškové obdobie ako u mladých,býva tam testík,príp. treba napísať prácu na formát A4. Nič zložité. Tento rok promujem,nedostáva sa diplom,ale len taký certifikát. Ale je to krásne,pretože som si tam našla kopec nových priateľov,prišla som k nejakým poznatkom,chodím na dva odbory. Chodia tam ľudia od 45-do...máme spolužiačku,čo má už takmer 80. Skvelá žena. Býva nám často veselo.Preto som to spomenula. To by bolo pre tvoju mamu skvelé. Popýtaj sa na najbližšiej VŠ,robí sa to takmer po celom Slovensku a veľmi zaujímavé odbory. A nie je to náročné na čas,ide o jedno popoludnie v mesiaci. Skús to.

názor

Majkaaa...to si povedala veľmi pekne..a áno, to je ten problém. Tvoja mama nič nerobí a teba si zvolila za svoju kamarátku, partnerku, chce všetko robiť s tebou.Ale závoreň ťa komanduje, lebo nič nerobíš dobre a ona ti to chce ukázať. Moja je taká istá, ak nie ešte horšia(ale je to naša mama, nemôžeme ju nechať len tak). Sú tu krásne príspevky. Len by som sa chcela opýtať ako ste sa osamotnili vy. Ako mám odísť z domu s jedným kufrom (lebo mama mi od zúrivosti nič nedá). Ako mám zvládať podnájom, cestovné, stravné? Ako žiť sama bez priateľa? Akomám žiť s pocitom, že sa nemám kam vrátiť? Ja si ani neviem ani predstaviť, aké máte niektoré šťastie, že vaša mama je OK.

lulina21

fííííha,zaujímavá téma..))
tak u nás je to trochu opačne,aj cez deň mi povie nech si lahnem,a dokonca moja mamina ráno vstáva skôr len preto,aby môjmu 24 ročnému bráchovi a tatovi pripravila na tanier raňajky,kávu,príp čaj a pod.,všetko má na starosti ona a ked jej poviem: mami nechaj ja umyjem riad,tak ona na to že nie,ona umyje,vždy nám ona naloží aj jesť a to fakt málokedy naložím ja ked dojdeme k nám s frajerom,jednoducho je dosť pracovitá a aj do roboty chodí na 2 smeny,niekedy ju až ľutujem chudatko,ale nedá si povedať a všetko robí len ona,je pravda že som lenivejší typ,ale chcem aby videla že viem aj ja niečo spraviť,síce doma som už len 2-krát týždenne,ale už mi dovolí aj navariť a doteraz ma vždy ma podceňovala,a s rodičmi musíš byť kamarát a porozprávať sa s nimi,inak to fungovať medzi vami nebude..

stresovaná

ďakujem za príspevky. hlavne majke. vystihla si to presne. Moja mama nemá kamarátky, nikam sama nechodí. Nečíta, lebo ju vraj bolia oči, to isté ručné práce. S tatinom sa nerozpráva, lebo trošku zle počuje a jedno musí povedať tri krát. a ako som písala, všetko sa u nás ozýva, tak keď sa rozprávajú. je to ako keby sa hádali. A potom mu povie že : už ti nič nepoviem, lebo ma z teba bolí hrdlo. a ide ku mne a začne, ako som písala, neseď za počítačom toľko, nečítaj tú knihu, venuj sa mi trošku. Jednoducho okrem varenia a upratovania nemá záujmy. nikam nechodí, nič ju nebaví ( PC nenávidí). Má 63 rokov. A to varenie, tak sme jej vďačný, že navarí, ale tak čo by robila, keby že ani to nie? A učiť sa niečo nové? vraj načo už ona. Pritom je výzorovo mladá na 50 rokov, moderná. Možno to je chyba, lebo ženy v jej veku vyzerajú horšie a chodia do klubu dôchodcov. Za to ma minule vysmiala, že ona tam nepatrí. Tak je to.Venujem jej všetok voľný čas. Stále som s ňou. Ja veľa pracujem, ale niekedy sa mi z roboty ani nechce. Znie to kruto, ale je to tak.

majkaaa

Stresovaná,skús sa trošku zamyslieť,prečo to Tvoja mama robí. Nechcem,aby si hľadala vinu v sebe,ale skôr zistiť,či je spokojná v práci,či sa ma s kým porozprávať doma,lebo to,že je vydatá,že má manžela,Tvojho otca,to ešte neznamená,že sa má s kým porozprávať. Možno sa doma cíti byť len využívaná na prácu,nepociťuje uznanie,nepočuje ďakujem.Zisti,či má kamarátku,záujmy,čo jej v živote chýba a tak.Nie som psychológ,ale mám pri takýchto ľuďoch pocit,že sú takí preto,lebo nie sú spokojní predovšetkým sami so sebou a so svojím životom.Skús jej v tomto nejak pomôcť,občas sa porozprávať, nahovoriť ju,neviem kde bývaš napr.na školu. Univerzita tretieho veku je na to úplne ideálna. Ukáž jej niečo na počítači,čo by ju zaujalo,ak poznáš,čo mala rada v mladosti,nech sa k tomu vráti,či to boli knihy,podstrč jej nejakú,ktorá by ju zaujala, ručné práce,šport.Proste nech začne viac myslieť na seba. Ja mám kopec svojich záujmov,mňa preto netrápi,čo robí syn,či spí do dvanástej,či má v izbe mrdník,je mi to fuk,dvere sa zatvoriť dajú a hanbiť sa pred priateľkou bude on sám. Ja rešpektujem jeho súkromie,on moje.

jamka

no,ja taketo problemy nemam. Ale myslim si,ze ked ti to vadi-odstahuj sa..sama vidis ze nie je idealne byvat stale s rodicmi pod jednou strechou (aj ked mas "svoje" poschodie).vzdy,vzdy ti bude liezt do zivota a starat sa do nho.lebo si jej dieta a doteraz ta vzdy mala "pod palcom"..neverim ze by prestala len tak zrazu.nic v zlom,ale ja mat 24 a nechavat sa buzerovat ako male decko (najma ked prispievas na domacnost atd),to by som si teda urcite nenechala.uz je len na tebe ako sa rozhodnes,ci to budes znasat dalej (a mozno aj po cely zivot),alebo vypadnes.... a btw-keby si mala frajera,a chcela chodit na rande,tak by si mu v 24 rokoch (!!!!) povedala ze nemozes ist von lebo mame to vadi ??!! lebo ONA sa nema s kym rozpravat ? no HALOO :) dobre rano :)

rickinka

ja fakt taketo mamy nepochopim... ze preco to robia...
ja mam 19, som prvacka na vyske, a mne by si uz mamina nedovolila taketo banalnosti ovplyvnovat... jedine co odomna vyzaduje je spravanie k nej a tatinovi... ale to je podla mna samozrejmost...

ked prespim cely den a v noci som hore, vtedy mi vytkne, to je jasne, ale ze by mi robila taketo veci to nikdy...
tiez mi vytyka ze niekedy len vylehujem doma, ale to tiez chapem, ked mam blby tyzden a len doma lezim...

inak nechapem ani rodicov ktori pouzivaju vetu "pokial si pod mojou strechou,..." v takomto pripade by umna ako rodicia skoncili... lebo ta veta je tak maximalne vhodna od cloveka co prenajima privat...

mozno to znie ze som rozmaznana, ale to nie, nikdy som nemala nic len tak, na vsetko som si vzdy musela sama zarobit a podobne...

CMu_Q

mne a sestre mama dava sirotske za otca, ktory nam zomrel (ktore dostavame od statu) varime, perieme si sami, ona ma priatela - zije s nami, ale jemu vari, perie, prace, proste vsetko,...ja studujem aj na vysokej, vsetko si hradim sama, snazim sa setrit ale aj napriek tomu je schopna moja matka pytat si za toaletny papier (u nas doma) alebo za sacky do kosa ... toto je uz absurdne, ale co uz narobim, dostudovat a utekat daleko daleko od domu.... :((

pomoc/mariaa

stressovana,porozpravaj sa s mamou,mozno ze ma nejaky problem,ked sa tak chova,mozno by rada,keby si jej pomohla pri vareni.Tazko takto radit.Ale,urcite nie si leniva ked vsetko si robis sama.