caute ! ,,, chcem sa spytat ci pijete mlieko ...ci vam neak pomaha (-:
--------------------------------
Článok na tému "Mlieko je stále základnou zložkou výživy" www.zdravie.sk
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Pijete mlieko?
kubko- sme skvele.........
a mas tu jeden z nazorov....
som ti ho poslal nizsie....
nesú sa v duchu prekvapkania a sklamania, lebo som si šla po radu.Ok, pa, už vypínam.
Ste skkvelé...
kubko,tak keby si bol objektívny tak by si vedel, že ja som tu NIKDY nikoho neurazila a ani to nie je mojím štýlom.
A propo toto sú tvoje prvé oficialne prispevky a v akom duchu sa nesú? Sa trošku zamysli nad sebou.
Viac na teba nereagujem.
Mliekarstvo všade vo vyspelých krajinách patrí medzi popredné odvetvie národného hospodárstva, lebo má hlbší celospoločenský význam. Každá vyspelá krajina sveta sa snaží o sebestačnosť vo výrobe základných potravín a jednou z tých najdôležitejších je i mlieko a mliečne výrobky. Samotná výroba mlieka a jeho spotreba je dôležité totiž nielen ako bežná potravina, ale má veľký celospoločenský význam i z pohľadu existencie chovu dobytka v prvovýrobe, z pohľadu ekonomiky výroby a ďalej z pohľadu zamestnanosti ľudí na vidieku, sociálneho a ekologického programu spracovania produktov celého poľnohospodárstva.
Najdôležitejší prínos vo výrobe a spotrebe mlieka a mliečnych výrobkov, ktorý práve v súčasnosti sa dostáva do popredia pracovníkov vo výžive i ďalších odborných lekárov je prínos pre zdravie človeka. V súčasnosti práve prostredníctvom mlieka a vybratých mliečnych výrobkov si môže každý človek od útleho veku až po starobu liečiť svoje osobitné zdravotné problémy napr. so zažívaním, s vlastným metabolizmom, krvným tlakom, atď. Však samotné mlieko a najmä jeho fermentované výrobky (napr. rôzne fermentované probiotické nápoje, syry a pod.) sú nenahraditeľným zdrojom všetkých pre život potrebných látok a tieto je potrebné vhodne aplikovať do svojho pravidelného jedálneho lístka.
Napriek rôznym reklamám o význame mlieka a mliečnych výrobkov máme na Slovensku stále ešte veľký deficit a stále viac a viac sa musíme učiť lepšie využívať a viac konzumovať práve mliečne výrobky.
kubko-
Pre zaujímavosť je treba uviesť, že u nás je spotreba všetkých mliečnych výrobkov po prepočte na mlieko iba 163 kg na osobu a rok, kým vo vyspelých štátoch je táto spotreba cca 300 kg. Pritom iba v „západnej“ Európe, ale i na východe sa spotrebováva asi trojnásobné množstvo mliečnych fermentovaných nápojov a minimálne dvojnásobné množstvo syrov ako u nás na Slovensku. Z uvedených dôvodov je preto potrebné stále viac sa zaujímať o zložení mlieka a mliečnych výrobkov a o ich spoločenskom i zdravotnom prínose.
ako sory, urážať a trepať odveci viem aj ja, nenašla som tu jedinú normálnu odpoveď na tú otázku od mlieka.Denz a pauli, ste aktívne vo viacerých fórach,tak váš spôsob písania troška už poznám. čítam to tu už dlhšie.
kubko, netrep :)a neprehánaj, prebehneš očami jednu tému a robíš závery? tak porad ty a my sa radi poučíme :)))
kubko- ved citaj:)
je tu veeela rad:)
jedna lepsia ako druha:)
hm, čítam tu tie dobré rady na všetky témy a len očami gúľam.Ja som si myslela, že akože idem poradu, No nič.
vidíš kubko,taký je život...a pokial viem ani si sa nič nepýtala :)