polycistické ovária

Príspevok v téme: polycistické ovária
vivian

ahojte babenky,

viete mi prosim vas niekto poradit?
S manzelom navstevujeme centrum asistovanej reprodukcie a lekar mi zistil polycisticke ovaria a odporucil ma na laparoskopiu.
Moj gynekolog vsak tvrdi, ze to nie je potrebne, ze on ma tam neposle, lebo mi to neodporuca.
Stretli ste sa už s tým niekto? Je to potrebné?
Aký druh laparoskopie je potrebný?

mira

Laparoskopia síce cysty odstráni, ale nezabráni tvorbe ďalších. Tie sa tvoria z dôvodu konzumácie syrov a mliečnych výrobkov, vajec a mäsa, co je strava skôr pre drevorubačov ako pre jemnú ženu.

RNG

Tema cysty uz bezala, podobne ako ine nepotrebne nefunkcne materialu v tele(hrcky, myomy, ganglionove cysty,), telo ich odprace enzymami. Mozno ich dodat extra alebo stinilovat extra vyrobu doplnenim jodu.,

vecernica

vidim ze tato tema je dlho neaktivna,, ako to dopadlo?? ,napiste,,,to umele oplodnenie sa robi v lokalnej anesteze??

kikulka

mám 18 a po vianiciach ma čakíá laparoskop.operácia cýst,ja by som na operáciu išla,odďalovala som to a teraz zrejme prídem o 1 vaječník....takže z toho jasne vyplíva,že na tú operáciu treeba čo najsor ist,radšej otehotniet neskor,ako potom vobec nemoct otehotniet

kristi

Ahoj.Ja mam tiez syndrom policystickych ovarii snazim sa otehotniet uz 10 rokov.Mam za sebou uz 3 umele oplodnenia+2 prenosy zo zmrazenych embryi.Mne laparku nerobili ale bola som na hysterosalpingografiu(vysetrenie maternice a vajickovodov).Vysledok bol ok a preto nebolo potrebne aby som absolvovala aj laparku.Vivian skus sa opytat na tuto moznost.

delphin

ahoj vivian,

mne zistili polycistické ovária, po spontannom potrate v piatom mesiaci tehotenstva,pred pár mesiacmi, kedže som slobodná uprednostnila som znovu nabehnutie na hormonálnu antikoncepciu. Vyjadrenie lekára bolo, že každy prípad ženy s tymto syndrómom je individuálny.Ale zároven ja som sa neprestala zaujímať o tuto temu, a našla som članok kde bola laparoskopia už odporučená v tom prípade ak sa žena snaží o dieťa. Z jednej strany človek nevie presne opísať čo je lepšie, lebo predpona "poly" , znamená množstvo ale riskovať potrat kvôli mnohym cystám.