PODOZRENIE NA SKLEROZU MULTIPLEX

Príspevok v téme: PODOZRENIE NA SKLEROZU MULTIPLEX
lukkAas

Ahojte neviem si vysvetlit urcite veci mozno mi pomozete prave vi. Pred mesiacom som bol dost vo velkom strese...skusky na Vysokej skole a mal som podozrenie na vazne ochorenie ohladom urologie co sa po vysetreniach zamietlo a v podstate mi nic nebolo. Alee raz som sa pripravoval na skusku...vecer a naraz ako keby mi vypadla pamet som zabudol niektore veci a vobec som sa nedokazal sustredit az vlastne po dnesny den...ale obcas ma trapia aj bolesti koncatin ako keby mam chripku a stale mam take problemy s pametou nejako sa neviem sustredit...s pohybom ze by som zakopaval alebo by sa mi triasli ruky problem nemam ani z ocami ze by som mal dvojite videnie alebo nieco podobne na jedno oko ale to uz dlho teda presne na prave vidim slabsie...ale to mi bolo diagnostikovane davnejsie,ale trpim psoledne dva tri tyzdne bolestou oci ked oko zatvorim a chytim si ho tak citim bolest alebo ma rezu ale zase to neni nejaka velka bolest...a este v pondelok vecer ma zacalo nutkat na zachod a pri moceni citim palenie mocovej ruri, neviem ci je to zase nejake prechaldnutie alebo co...nie je to nic starsne ani unik mocu pocas noci nic ale citim ako by som mal ist stale na zachod...takzee neviem ci je to psychika ci je to zacinajuca skleroza multiplex prosim pomozte mi ja som uz sam zo seba taky zniceny ze si nikto neviem ani predstavit. A na koniec moj vek 20 rokov. A zo starvovanim nemam problemy jem nromalne ako predtym. A aj zaujmy sa upne vo mne zmenili napriklad som velmi rad sportoval hral tenis ale teraz sa k nicomu neviem dokoapt aj baby to bola moja velka zaluba a teraz vobec :(((( ako keby len tak prezivam...mam starch !!!! Bavil som sa zo susedou co je skoro ako doktorka a ze ta bolest moze byt aj dospievanim a rastom ale co dost pochybujem....myslim si ze je to SKLEROZA MULTIPLEX. A este pripomienka nikto z rodiny netrpel sklerozou multiplex. Leboo ze aj to je prvotny faktor v monych pripadoch.

mrska

ahoj.ked lezis v nemocnici,a ak maju podozrenie na neaku chorobu,alebo mas prejavy ktore su pri viacerych chorobach,tak ti vysetria vela.tak mne napr. pri tej pareze nohy/bola som aj na RTG/zapalove ochorenia kosti,zmeny kostnej drene,imunologicke testy,a pri prichode bezne vysetruju cukor,biele krvinky a cervene,sedimentacia,pecenove,pankreaticke,a ine.a samozrejme,ak mas neaky test pozitivny urobia ti ho znova a ak je opat poz. tak sa zacnu tym zaoberat,a oni vedia pri akej chorobe,mozen ten urcity test byt pozit.,a potom robia dalsie krvne testy.a velmi dolezite su zapalove testy,to vlastne znamena ze sa v tele nieco deje,a tam je vela pricin,od menej vaznych az po tie tazsie.cauko.

lukkAas

inak co sa v krvnom obraze da vsetko zistit len tak mimo temu????? nejake choroby aj ci len nejake zakladne veci?????

mrska

ahoj lukkAs.pozeram o com tu debatujete.u mna je podozrenie na skler.multiplex naozaj.2.4 idem na MR mozgu.a potom aky bude vysledok tak aj na odber likvoru.a ako padlo to podozrenie?Bola som v nemoc.kvoli platnickam a ide mi to aj do nohy,ale zacala som sa stazovat na trpnutie lavej ruky.tu nohu mam otrasnu,lebo mi to tlaci na nervy,ale mala som aj parezu nohy a lekar povedal ze to nieje z platniciek,mam 2 hernie.urobili mi vsetky mozne vysetrenia aj z krvi ale vsetko neg.SM sa da zistit len MR mozgu a odberom likvoru,ale samozrejme musis mat prejavy a hlavne su trpnutie az necitlivost noh,ruk,dvojite videnie-to nemam,unava,trasenie ruk,vymiznutie reflexov-to tiez nemam a kopec inych.moj neurolog hovoril ze to na SM nevyzera,ale tam moze byt urcite este vela veci na mozgu,takze to ukaze jedine MR.ja som mala 20 infuziek a ta pareza mi trochu presla,a uzivam Lyricu na trpnutie a ostatne pocity v tej nohe,lebo pri tlaceni na nervy je tam vela symptomov.takze ak mas podozrenie,a aj lekar,posle ta na MR mozgu.ak budes mat neake otazky tak mi napis MRSKA92@azet.sk.ahoj.

lukkAas

inak co sa v krvnom obraze da vsetko zistit len tak mimo temu????? nejake choroby aj ci len nejake zakladne veci??

vsevedka

RNG ďakujem.
re:Luky, veď sa hneď nerozčuľuj, pre mňa je aj potrava liekom.O hubách už končím, takže sa mi neoplatí novú tému o výžive zakladať kôli pár príspevkom.A drž sa, veď už koncom budúceho týždňa by ti mali spraviť krvný obraz a následne výtery, tak sa potom ozvi, keď budeš mať výsledky.A popozeraj si aj staršie témy, na podporu imunity tu už bolo toho veľa popísané, takže si z toho určite vyberieš.

lukkAas

si vytvorte vlastnu temu podpora vyzivy a ne kde ja mam starosti vyse hlavy taketo offtopiq veci sem davate ach jaj ludia :((

RNG

lanyze nerasty v Illinois, ale len na zapadnom pobrezi, v state Oregon a Washington. Tuto miestne mame plavky,tanecnice polne, suchohriby, maslaky, kozaky, brezove,, sirovce,hlivy, trubkovce , pripadne smrze.V obchodoch su cerstve sampinony,porcini, enoki, shitake a hlivy, co tu pestuju na farmach.
Ja som sice nebol na hubach uz roky, lebo nemam na to cas, kupujeme hlavne susene, objednavam si ich cez internet vo vacsich baleniach, lebo male su pridrahe.Takze tak mozem dostat nielen miestne hriby, ale akekolvek z celeho sveta.
Cerstve zena robi s vajcom(a grisikom) alebo ich pridava do zeleninovych polievok