dieta horucka kasel

Príspevok v téme: dieta horucka kasel
manka

mozu mi nejake mamicky poradit mam choreho trojrocneho syna ktory kasle velmi ma teploty 37 - 38, a nechce jest.
boli sme dnes u lekarky ma nejake lieky aj inhaluje ale nechce mi jest. za cely den zjedok dvakrat polievocku, a dvakrat jablcko. viac nechce. co mi poradite nutit ho jest? alebo ...poradite dakujem

matuspika8

Existuje viacero variant liekov, ktoré vám pomôžu teplotu dostať pod kontrolu. Ak je dieťa príliš malé na to, aby lieky skonzumovalo, ideálne je použiť čapíky alebo inak nazývané čípky. Na obaloch nájdete vždy presný návod aké množstvo lieku má dieťa vo svojom veku užiť. Pri zavádzaní čapíku nie je na škodu trocha namočiť špičku liečiva do mastičky na zadoček a tým zvlhčiť koniec, aby sa čapík ľahšie zaviedol a nepôsobil pre dieťa priveľmi dráždivo.

Zdroj: www.familia.sk

Gregor

Kúp pre syna v lekárni alebo v potravinách Bílinskú kyselku ktorú mu budeš dávať piť na lačno 30 min. pred jedlom v množstve 100ml. mierne ohriať. Táto liečivá voda mu pomôže s vykašliavaním hlienov ktorých sa organizmus potrebuje zbaviť. Keď sú pľúca bez hlienov nemá sa mu čo v nich zapáliť. Keď syn bude pravidelne zbavovať hlienov, zbaví sa aj alergii súvisiacimi s dýchacími cestami. U nás sme z dýchacími cestami pri dcére zápasili až do strednej. Každý rok dokopy dve mesiace chorá, kašeľ a horúčky, vybrané množstvo sirupov a antibiotík a nakoniec samozrejme aj s pobytom v Štóse. To sa samozrejme prejavilo na prospechu v škole čo doteraz veľmi ľutujeme. Teraz užíva Bílinsú kyselku preventívne ráno, nie je chorá a pomýšľame o výške. Cena sa pohybuje okolo 0.85€ (26sk). S pozdravom Gregor.

adaku

mám trojročného syna ktorý v decembri prekonam zápal priedušiek a plúc, po mesiaci sa mu zápal priedušiek zopakoval od vtedy nám kašle vnoci a ráno .Bral Amoksiklav pri prvom zápale a ,Zinat pri druhom pri tom Ambrobene .Teraz sme sa už objednali aj pri alergologičke.je to už niekoľko mesiacov čo syn nám takto kašle a nechce sa mi čakať kým z toho podľa niektorých doktorov vyrastie.Dakujem poradte.

damian

Sladke, ako buchty, p[alacinky a pod. 1) obsahuju lepok - podporuju kvasne procesy, 2) obsahuju vela cukru - podporuju kvasne procesy, - to vsetko LEN podporuje zapal (infekciu) a NEDODAVA TELU ZIADNU VYZIVU.

Je preto lepsie, ak dieta neje nic, alebo len malo, ale zdravo.

Treba vela vlaznej vody, vela vitaminu C (3000 je minimum), zelene caje alebo matovy, zihlavovy, zazvorovy (nie s cukrom, ale mozno med do letneho caju).

Teploty neznizovat umelo, pokial nie su nebezpecne. Ak ano, tak paralenom, nie brufenom ani nic podobnym.

teta erika

Manka, nenut ho. Ved aj Ty ked si chora nic poriadne nejes. Hlavne nech pije vela tekutin. Uz aj ta polievka je dobra. Mne moji zjedia nanjvys piskoty ked su chori. Takze ked klesnu horucky skus mu potom pridavat nieco viac, ale nenutit, lebo mu to zhnusis este viac. Drzim palce k rychlemu uzdraveniu.

anobnym...

rozhodne nenutit, samozrejme, ked dostal do seba polievocku to je dobre, skus mu odstavit nejake ovocie to jedobre ze zje aspon to .... lebo ked ho budes nutit nic nedosiahnes, iba to ze mu bude zle ,a raz ked pusu neotvori neviem si rpedstsavit ako by si jedlo don dostala .. to nejde, akurat sa mu to zhnusi este viac, skus nieco ak ma rad sladke - palacinky alebo buchty ... mozno s tym by to slo ...

duška

Manka,nenúť ho jesť,dieťa s horúčkami nemá práve najväčšiu chuť do jedenia.Stačí ak ti bude veľa piť,aj polievočku keď ti papá,tak to je len plus,aj tie jabĺčka sú ok.Keď mu bude lepšie,tak si začne pýtať aj sám.Držím palce.