Mlieko

damian

Pravda je v matke prirode, v ktorej ostatne cicavce piju LEN mlieko vlastnej matky a piju ho len v dobe kojenia. Ziadne zviera v prirode nema nedostatok vapnika a to ani niekolkotonovi sloni, ktori zeru travu. Nedostatkom trpi len clovek a zvierata, ktore su v zajati cloveka, keze sme sa odklonili od prirody a vplyvom kapitalizmu pijeme mlieko z krav, urcene matkou prirodou pre kravy.

Omnoho viac a omnoho kvalitnejsi vapnik je v brokolici a ostatnej zelenine a je velmi lahko stravitelny.

To je koniec, nemam moc casu sa k danej teme viac vyjadrovat a presviedcat ludi, ktori mlieko jednoducho chcu pit.

luna

Moja mama ma 56 rokov, v zivote nepila mlieko, lebo jej je po mlieku zle, kyslomliecne vyrobky moze, ale konzumuje ich malo. Vapnik ziskava zo strukovin, tofu a z inej zeleniny a z orechov. Dalej z vitaminu D a dost cvici. Nedavno jej robili test na hustotu kosti a lekarka bola velmi milo prekvapena, ked jej namerala taku hustotu ako u 20-rocnej zeny :-) Takze kde je pravda, ani srnka nevie :-D

damian

Vevericka, ako citam, tak citam, na primitivny clanok Uhrikovej bolo 6 komentarov a ani jeden nespochybnil moj preklad clanku (ten pisal znamy lekar, nie ja, ja som ho prekladal)

damian

Jajka, ano, ako napriklad Finsko, kde sa pije velmi vela mlieka a maju aj vela osteoporozy, sklerozy multiplex a pod.

vevericka

co si tym chcel dokazat fakt netusim, ked aj v tej diskusii nazyvaju tvoj clanok citujem(aby si sa neurazil ze to o tebe pisem ja) : "extremne primitivny"

jajka001_

damian, su narody co sa cele generacie zivili pastierstvom
a boli zdravi
ktovie z coho mali ti cinania akne mozno z toho cisteho prostredia v nasej krasnej civilizacii

damian

Jajka, ja mam okolo seba dost ludi, ktori nikdy nemali mlieko v ustach a maju kosti a zuby silne a biele ako kone a maju krasnu kozu. A mam dost ludi (hlavne ciernych a Cinanov), ktoi si po pristahovani zacali pochutnavat na kravskom mlieku a ich zuby po rokoch su zruinovane a maju skarede akne na tvari. A nevedia preco taka zmena.

damian

Faktom je, ze v odbornych elektronickych medicinskych databazach je nespocetne mnozstvo studii spojenych s problemami ohladom mlieka, naproti studiam na podporu mlieka, ktore mozno spocitat na ruke.