Dobry den,
pred tyzdnom som zistila ze som tehotna, pravdepodobne uz okolo siedmeho tyzdna. pred dvoma tyzdnami som bola u zubara a ten mi robil rontgen zubu. pred tym ako mi urobil rontgen sa ma spytal ci som tehotna ale kedze som to este nevedela odpovedala som mu ze nie som a tak ma pekne zrontgenoval. ocividne som vsak uz bola. ako velmi skodi rontgen dietatku? je to velmi zle?
tehotenstvo a rontgen
Dobý večer viem že j to už strašne dávno ale mne sa stalo presne to isté. Lenže ja som si predtým ako som išla k zubárovi urobila test a vyšiel negatívny. Po týždni meškania menzesu som si spravila další a vyšiel pozitívny. Lenže u zubára som bola retgenovaná. Ako to u vás dopadlo nakoniec? Srdečná vdaka za odpoved.
Suhlasim s Tebou - uz s tym nic neurobis a ak si mala zasteru na ochranu bruska tak by sa tam ziadne ziarenie nemalo dostat. Asi to stresovanie a zozieranie sa ci si babu neublizila by narobilo viac problemov... Ja som citala presne to - ze pri zuboch by to malo byt ok (jasne ze to nik nedoporucuje, ale ak bolo dodrzane co treba tak by to nemalo mat velky vplyv)... Drzim palce a gratulujem k babatku
tak som bola u gynekologa a pytala som sa ho no nevenoval tomu bohvieaku pozornost, len mykol plecami a povedal ze niektore rtg zubov skodit moze a niektore nie vraj aj v tom su rozdiely a tvaril sa velmi nadsene a bezstarostne takze sa zatial neznepokojujem. dufam ze je to tak ako si to mysli jamyslim, uvidim asi az na screeningu. zatial sa nebudem stresovat. som tehotna :-)))
aj rtg zubov moze ublizit.pytala som sa nato kamarata ktory robi rtg a povedal mi ze vsetko skodi len ide oto ze kedy sa to robilo a ci bola aj zastera.
ja myslim, ze rtg zubu by nemalo nejak uskodit/horsi by bol hrudnik, brucho/, panva asi/. zasteru ti asi dali. a tiez zalezi v ktorom tyzdni-dni od pocatia si presne bola, pretoze, v tych uplnych zaciatkoch-prve 2-3 tyzne od oplodnenia, ak by k dacomu doslo, tak vrat tehotnost nepokracuje a ak pokracuje, tak nedoslo k poskodeniu. to som citala
Ja by som o to radšej informovala svojho gynekologa. Uvidíš čo ti na to povie.
Ak sa neodporúča RTG, tak to asi ma nejake nasledky..radšej mu to povedz
do 3.mesiaca by sa nemalo vobec chodit na rontgeny.potom sa da zastera a moze sa uz.
kolko x zakladas tu istu temu !!!! ?????????
niektori lekari tvrdia ano niektori nie... tak si vyber.. mala by si sa spytat tvojho gyn