Čaute všetci!
Chcem sa vás opýtať. Mám hrozne rada hroznový cukor, tie malé cukríky. Denne ich zjem aj celú krabičku.Rodičia mi hovoria, že z toho môžem dostať cukrovku. Je to podľa vás možné? Môže mi niekto povedať, ako sa dať predísť tomu, aby niekto dostal cukrovku, možu to ovplyvniť cukríky, alebo nejaká strava, či životný štýl? Ďakujem za odpovede.
Hrozba cukrovky
Ritka :-),pri diabete I.typu neexistuje ziadna prevencia, ale vo Vasej rodine ide zrejme o DM II.typu-tam su dolezite najma vo vyssom veku aspon raz rocne vysetrenia hladiny cukru v krvi, aby sa to zistilo vcas, ale prevencia len taka normalna-zdrava strava a vyhybat sa nadvahe.Inak par krat som citala v novinach, ze prevenciou pre DM II.typu je pitie kavy, tusim vraj v pohode 2x denne.
Babenka, neviem, ci je to presne, ale autoimunitna t. je ochorenie, pri ktorom z nejakeho podnetu (casto ani doktori nevedia pricinu)tvoje vlastne obranne bunky napadnu stitnu zlazu a mozu ju tak uplne znefunkcnit/znicit.
co je to autoimunna tyreoitída?
bububu,aky realista! ja mozem aj na zapalene crevo.
aj mna to zaujima. je to dedicne? lebo v mojej rodine to ma kazda generacia,ale ja by som sa tomu rada vyhnut.aka prevencia existuje-ak existuje???
Ludia neblaznite, z hroznoveho cukru ani nijakeho ineho cukrovku nedostanes...u mladych ide o autoimunitne ochorenie, ktore s jedenim sladkosti nema absolutne nic spolocne...viem, o com hovorim, mam diabetes a cosi o tom viem :-)...
Ahoj! No ja som počul, že cukrovku možeš dostať najčastejšie z autoimunnej tyreoitídy/dúfam, že sa to tak píše/ ale tiež to vraj môže ovplyvniť hroznový cukor, pokiaľ sa konzumuje vo veľkých dávkach a tiež z niektorých liekov.
jo zivotny styl a strava, niekde som pocul ze skor sa da dostat z masa ako zo sladkosti. a hroznovy cukor?to je iste to najmenej, obsahuje vela energie.ale aj tak zomries na rakovinu