Kokosový olej

RNG

Kokosovy olej je potravina, nie farmaceutikum.
Preto by som sa vyhybal chemicky cistenemu farmaceutickemu prostriedku.
Panensky kokosovy olej ma velmi prijemnu kokosovu aromu(tj pre tych, co maju radi kokos, moja zena ho neoblubuje, ale predsa som ju nahovoril, aby pouzivala kokosovy olej na varenie, ktory miesa na polovicu s panenskym olivovym)
Extra panensky sa dokonca vyraba z duziny nezrelych kokosovych orechov, pre ktore treba liezt na kokosovu palmu, nie len zbierat zrele orechy popadane na zem takze je vonavejsi a podstatne drahsi.
Nezrelu duzinu vyskrabu lyzickou, zaleju vodou a nechaju 2 dni kvasit. Olej co vyplava na povrch zhrnaju.
To je velmi stara tichomorska metoda, ktora sa dnes uz zriedka pouziva, vacsina olejov na trhu je vyrabana zo susenej kopry, panenske ale obvykle z cerstvej kopry vytlacaju za studena.

mirka 23

hm... tak kupuješ somarinu, alebo ti to velmi vyčistili. teda ak si kupim v obchode kokos, celý, živý a vonia ako kokos, ta je to asi blud, lebo isto to naparfumovali. Ak si kupim paradajkove pyre a vonia za paradajkami, tak je to isto chemia.. podla tvojej logiky.

mirka 23

hm... tak kupuješ somarinu, alebo ti to velmi vyčistili. teda ak si kupim v obchode kokos, celý, živý a vonia ako kokos, ta je to asi blud, lebo isto to naparfumovali. Ak si kupim paradajkove pyre a vonia za paradajkami, tak je to isto chemia.. podla tvojej logiky.

hmmmmmmmmmmm

a teda este raz, kokosovy olej je v prirodzenom stave tuhy!nie je to tekutina, i ked nazov tak hovori.na to aby zostal tekuty musi obsahovat nejake ine latky,ktore ho po roztopeni udrzia tekute a v tom pripade to nie ej 100% kokosovy olej!!!!

hmmmmmmmmmmm

ja mam kokosovy olej, ktory je farmaceutickej kvality,cize najvyssej kvality a najcistejsi ,ten moj konkretne odppveda britskemu liekopisu a vobec nevonia!je solidnej konzistencie, tvrdy,ale na ruke/pri teplote tela/sa topi na tekutinu, samozrejme olejovitu!takze sa domnievam,ze ak kupujete olej, ktory vonia za kokosom, tak v tom pripadetam vyrobca na zatraktivnenie pridal aj parfem!

mirka 23

Ja som mala kokosak z USA a ten fakt voňal ako kokos, to bol uplne na zjedenie. Deti ho jedli sam. No skus si čuchnuť k tomu z DMka... je to fakt ako bravčova masť. Takže nie je uplne čistý. Som zvedava aký bude od planet.
On ten z DMka je na pokožku fajn, vždy lepšie ako chemia, ale, pre babetko by som chcela ozajstný.

danielaaa

preco, je menej kvalitny? vonia uplne kokosovo aj pise ze je lisovyny za studena, tak neviem teraz ajo zistim, ktory je dobry??::)