Tokajske vino

RNG

cervene vina casto poptrebuju odstat niekolko rokov, aby zjemneli v sudoch, biele vina sa stanim kazia.
Stare vina mozu byt velmi drahe(cena je stanovena nie chutou, ale dopytom), ale zriedka su chutne(z mnohorocnej skusenost).
Vino starne a meni chut aj ked je skladovane v optimalnej teplote. V izbovej teplote alebo nedajboze na slnku sa znici pomerne rychlo

srdce

nooo v obchode najdes hocico ale minule na obede nam v robote dali flasu vina bieleho a ten co sa vyzna hned vravel a sa smial ze kuknite aky rok to je ked nam ho davaju zadara a bolo stare 3 roky a nik ho nepil radsej !!
no ja nevravim mozno toto tvoje sa ma pit take ja neviem ja sa do vina nevyznam len vravim co vraveli to je vsetko a inak nieje uz take do oranzova??

bubina

dakujem vam za odpovede,to je darcek pre mojho priatela,a urcite ho otvori az po par rokoch pri nejakej prilezitosti :)

liana

je to vekom, dont worry, je to uplne normalne.
v bielom vine su to krystalicke usadeniny, kt. vznikaju zrazanim soli kyseliny vinnej pri nizsich teplotach. pri starych a kvalitnych vinach, ako toto tvoje sa to toleruje, ale vytahuj zatku opatrne, aby sa usadenina nerozvirila...

hunt

Bud rada ze len smietka. Minule ukazovali v spravach ze mala slecna vo flasi s palenkou pavucinu a dvoch pavukov. Vino kludne vypi,smietka preced cez sitko. Na zdravie!