pls. help - chyba zraku - vidim objektky "krivo"

Príspevok v téme: pls. help - chyba zraku - vidim objektky "krivo"
siburnik

Ahojte, od stredy mam problem, konkretne vidim krivo objekty. Napriklad stvorec na obrazovke vidim ako kosostvorec, zda sa mi ze jedna strana je sirsia, druha uzsia ... a to nielen pri pc nechapem co sa mohlo stat, este doobeda som mal zrak uplne o.k. Vsetko vidim ostro ako pred tym, ake "krivoô

V ten den a den pred ty som mal teplotu skoro 39 stupnov. Neviete o co sa jedna? nemate s tym skusenosti? nemoze to byt kombinaciou liekov? bral som coldrex, panadol, ibuprofen ...

v pondelok pojdem k ocnemu, ale zaujimalo by ma vas nazor. dakujem

vsevedka

Robíš si asi srandu, možno ale do budúcna niekomu pomôže, čo tu napíšem. Ibuprofenové prípravky sa nekombinujú s ostatnými protizápalovými liečivami!Takým je i Coldrex=750mg paracetamolu, Panadol=500mg paracetamolu /v prípade Panadol rapid i viac/ a Brufen, Ibalgin, či Nurofen začínajú väčšinou od 200mg ibuprofenu.Takže si to proste prekombinoval, a spočítaj si koľko si sitoho do tela naládoval. Či to môže byť príčinou poruchy zraku tažko povedať, ale napríklad u Brufenu ako ojedinelý vedľajší účinok lieku môže byť porucha zraku. Niektoré vírusy môžu zase poškodiť zrakový nerv. Očná ti podrobne skontroluje zrqk, vaátane očného pozadia a zrejme ti preskúša zrak i tkzv.Amslerovou mriežkou. Pokiaľ je na nej doformita obrazu, môže sa jednať o degeneráciu makuly, ku ktorej prispieva fajčenie, vysoký tlak i cholesterol, cukrovka, dlhodobá expozícia umelým modrým svetlom, alebo slnečné žiarenie /potreba nosiť slnečné okuliare s UV filtrami/.
Na zrak prospieva vnútorne užívať:luteín, zeaxantín,c vit., e vit.,3-omega kyseliny.