Lumbalka

Príspevok v téme: Lumbalka
mary a neni som registrovana :-d

Ahojte :-) som Mary a mam 16. Moja mamicka bola na neurologickom vysetreni a povedali jej ze by mala ist na lumbalku. ALe ze ma podpisat nejaky papier ja som totu porozumela tak ze ked ho podpise, lekar je krýtý a mamicka ide na vlastne riziko..
Ale este na nu nepojde lebo lekar jej povedal ze este potrebuje ist na krv a ocne vysetrenie.Na neurologii jej zistili nejake zapalove ochorenie v hlave .A ona mi hovori ze nevie ci na nu ma IST lebo lekarka jej povedala ze mozno s tym zapalovym ochorenim zije uz dlho a lumbalka by bola zbytocna. Lekari aj tak nevedia presne zistit +zatial+ co to v tej hlave vlastne je. Raz uz na nej bola (ked mala zapal mozgových blan ) a hovori ze je to velmi bolestive. a ze sa s toho moze aj ochrnut. Prosim napiste mi nejae Vase nazory....
Velmi sa o nu bojim

Laty

No skoda ze som si skor neprecitala tvoju odpoved.. dnes ma akurat pustili z nemocnice po druhy krat (27den) a bolesti nejako neustupuju,je to o nieco lepsie uz ale je to striedavo oblacne pocas dna sa to vystrieda x krat chvilu dobre o hodinu uz zle
Robili mi vceraMR chrbtice vsetky vysetrenia mam v poriadku..takze asi ozaj len vylezat to a cakat na zazrak

VeriFeri

Ahoj Laty aj vsetci ostatni. Pisem z nemocnice takze cerstve info :)
Lumbalku mi robili v utorok.Zakrok nie je az taky bolestivy.Po nom sa ma pit velmi vela tekutin a najma kavu s cukrom alebo colu a musi sa lezat vo vodorovnej polohe.Niekto je o par hodin ok no mne bolest vystrelila do krku takze som nevedela sediet ani stat.Po 3 dnoch mi spravili krvnu zatku- vzali moju vlastnu krv a vpichli do miesta povodneho vpichu a o par hodin bolest presla.Teraz ma trosku boli v oblasti krizov, ale mozem chodit, sediet aj "normalne fungovat".
Takze ak niekomu tieto bolesti pretrvavaju spytajte sa na tu zatku.Bolest je vytvorena z toho ze z miesta vpichu vyteka likvor.
Zakrok nie je tiez taky bolestivy..ako ked vam beru krv ( iba je to na chrbte)..tak ako pri lumbalke.

Laty

Ahojte chcem sa spytat som po lumbalke uz 11den vcera ma pustili z nemocnice mam strasne zavraty ked sa postavim len ze idem na wecko automaticky ma rozpicha v celej hlave az takou bolestou ze mi zacne piskat v usiach rozbolia ma oci a strpne mi sanka je to normalne ? Doktorky tvrdia ze u kazdeho je to individualne ale ja nevladzem chodit nic a ze to treba len vylezat.. objednali ma na CT mozgu a to musim cakat vyse tyzdna mohli ma hned poslat a zistit co mi je ci to je nieco vaznejsie alebo co teraz keby idem na pohotovost tam by mi to spravili CTcko ??

Tanulka

len sa opravim,kedze tento prispevok som uz pisala pod inu diskusiu pred par dnami o lumbalke.. Robili nam ju 10.5. ;)

Tanulka

Neda mi nepodelit sa s nasim dnesnym zazitkom. Po tom,co som tu posledne dni citala vsetky hrozostrasne scenare,mi nebolo vsetko jedno. Moja dcera (19) je dost citliva a ja ako stress mama s nou vsetko prezivam,som myslela,ze tak toto rozhodne nedame a prerevala som niekolko dni,co bude. Robili nam lumbalku dnes o 15hod v TN,zlaty mlady pan dr ma oboznamil co a ako. Hned pre zaciatok mi povedal,ze pouzije atraumaticku ihlu,z coho mi padol kamen zo srdca. Lebo potom netreba lezat bez pohnutia 24hod ale len 3hod. Dceru napichovali v leze,skrutenu do klbka a odber trval preto asi 20min,lebo to pomaly kvapkalo. Vraj keby bola v sede onkrocmo na stolicke,odber by bol rychlejsi. Vobec ju to nebolelo,akurat ze citila dost tlak. Hodinku si polezala na bruchu,dalsie 2 na chrbate a za 4hodky co som pri nej bola,som do nej neliala liter tekutin. Cola,voda,dzus... po 3hodkach pomalicky vstala,najprv citila ako keby ju ma v chrbate seknut ale pomalicky sme presli na wc.Za hodinku sme to opakovali. O 8mej dostala lieky na spanie a teraz spokojne spi. Uvidime co bude rano,musi dohnat tie tekutiny a dufam,ze sa vyhneme prehnane velkym bolestiam hlavy ako som tu u niektorych citala. Ked pridu,tak hned nasadime od bolesti a snad bude po probleme.Tak velmi som sa toho bala,az to vobec nebolo hrozne. Ale som stastna,ze dnes to uz mame za sebou a dala to uplne na 1ku! Je piaty den po lumbalke a bez najmensich problemov,ziadna bolest hlavy ani chrbat,vsetko je v uplnom poriadku :)

Najčítanejšie články