Vyrazky na hrudi

qqqqqqqqq

Neškriabte si vyrážky z potenia

Potničky sú bežný stav, ktorý nastane, keď sa vám nahromadí pot pod kožou v dôsledku potnej obštrukcie. Sú spôsobené zadržaním potu s následným roztrhnutím potných vývodov. Potničky sú obzvlášť časté v horúcom a vlhkom prostredí, ktoré nás za chvíľu čaká.

Aj keď každý je náchylný k rozvoju vyrážky z tepla, sú rozšírené najmä medzi deťmi a kojencami, vzhľadom na ich práve sa rozvíjajúce potné žľazy. V teple sa môže objaviť vyrážka kdekoľvek, kde máte potné žľazy, ale najviac sú videné na chrbte a hrudníku. Tieto povrchné pľuzgieriky občas aj brnia. Väčšina druhov potničiek nevyžaduje lekárske ošetrenie a obyčajne odoznejú aj sami od seba.

Existujú rôzne typy vyrážok z tepla, ktoré sú klasifikované na základe úrovne obštrukcie. Tie najmiernejšie formy vyrážky spôsobujú vzhľad niekoľkých malých jasných pľuzgierov, ktoré sa podobajú kvapôčkam potu. Ďalšie vyvolávajú miestnu zápalovú reakciu. Vyrážka sa vyskytuje najčastejšie na hrudníku alebo na chrbte a v kožných záhyboch, napríklad pod pažou, alebo pod prsiami.

Neškriabte sa!
Najzávažnejšia forma potničiek je často označovaná ako "oheň" vzhľadom k rýchlemu šíreniu sa a ťažkému pocitu pálenia. Tento typ vyrážok sa spája s tepelným vyčerpaním organizmu. Je spojený s bakteriálnou infekciou, ku ktorej dochádza v dôsledku konštantného škriabania sa.

Potničky sa zvyčajne objavia ako malé hrbolčeky. V niektorých oblastiach môžu byť červené alebo ružové škvrny na koži. Ťažšie potničky sú často spájané s väčšou mierou podráždenia. Bežné postihnuté oblasti sú tvár, krk, prsia, chrbát, hrudník, podpazušie, triesla a brucho.

Zopakujme si, že potničky sa vyvíjajú v dôsledku zachytenia potu pod kožou kvôli zablokovaniu potných kanálikov. Toto hromadenie potu môže spôsobiť zápal a vyrážku. Aj keď nie je známe, prečo sa potné kanáliky zablokujú, tu je niekoľko dôvodov:

• Tropické podnebie
• Intenzívna fyzická aktivita
• Niektoré lieky na predpis a chemoterapeutiká
• Prehriatie
• Ťažké krémy a masti

aswwq

Ahojte ak by mal niekto záujem, mám na predaj lieky ROACCUTANE - na akné (20mg a 10mg balenie), už ich nepotrebujem, minula som desať liekov z každej krabičky, takže miesto 30-tich je tam dvadsať.
Treba ich minúť do októbra 2013.
Ak by mal niekto záujem ozvite sa mi na 0911/024681, alebo na mail foolish@pobox.sk

devil 555

Poradim vam ako sa zbavit pupacikov na hrudi. Mala som tiez vela malych cervenych pupacikov a sla som ku koznej ktora mi predpisala imazol (nie je to antibiotikum ) a ten som si davala po skole ked som prisla domov a potom ked som sa osprchovala som si ho na noc dala. V lekarni ho dostanete za cca 5 eur. Kazdy druhy den som isla do solaria a pupaciky vymyzli.

katkaaa

naozaj sa tym netrap.. ja viem mozno tebe to zavadzia a myslis si, ze ta to robi menej antraktivnou. co vobec nie je pravda. aj ja som sa preto trapila, mastila roznymi mastickami, skrabala atd. lenze jedneho dna som si povedala "dost" proste nevsimala som si to nemastila nicim, neskrabala, netlacila a vyrazky pomali mizli aj miznu. mne jedine co pomaha, je klasicka gafrova mast, lenze ta strasne spini, cize nie je dobre si ju davat pod oblecenie. ja si ju davam jedine vecer pred spanim, kedze ked si uspinim pyzamo mi to neprekaza. a uvidis pomoze ti to. mne gafrova mast vyliecila aj celu tvar.

simka111

Len ono to neje take ľahke nevšimať si vyražky na hrudi.. :( ja mam tiez ale nie vzdy..ked je horuco a trocha sa spotim okamzite sa mi porobi plno malých červených vyrážok..aj napriek tomu že sa pravidelne sprchujem a pouzivam krem :(

katkaaa

baby, nenechajte nejake vyrazky na hrudi alebo na chrbte, aby vam znizovali sebavedomie!.. aj ja mam vyrazky na hrudy, trochu aj na chrbte a to uz som davno vonku z puberty. A nosim tricka s vystrhmi, na ramienka... Vyrazky nie su predsa choroba. Kludne si oblecte, co chcete a vyrazky si vobec nevsimajte, lebo ani druhi v okoli nehladia nato, ze ci mate vyrazky na dekolte alebo nie.

katrinka :)

ZAčNITE CHODIť DO SOLáRKA ! :) .. mne to pomohloo mala som veľa vyrážok na hrudi a na prsiach .. a kamarátka mi odporúčala ísť do solárka po 2-3 krát mi to zmizlo .. a mala som vyrážky aj na tvári a teraz mám čístú, hladkú pleť :) .. fakt baby odporúčam :)

:(

mne nepomohla ani kozna, nic! a tiez mi to na chvilu odislo a potom sa zase vratilo a nemozem nosit ani ramienkove tricka ani nic s vystrihom... opalovanie mi trochu pomohla ale tiez to neni ziadni zazrak... :(