Mám 11,5 ročnú dcéru. V poslednom čase-
3 mesiace jej dosť zreteľne "lupká" v kĺboch. Nohy aj ruky. Môže to byť vplyvom toho, že teraz viac rastie? Môže byť iná príčina?
praskanie v kĺboch
nuz ja tu mam pred seboy cukriky, ktore su bezfarebne a maju jedine prirodne prisady(aromy). Takze to zrejme zalezi od vyrobku. Mozno by sa ludia mali naucit citat obsahy a dozadovat sa takych, ktore su zdraviu prospesne, nie skodlive.
Co sa tyka tych e-ciek(prisady), mnohe z nich su prirodne latky a vobec nie su skodlive.
.....
Mimochodom spomenuta E-330 je kyselina citronova, prirodna latka nachadzajuca sa v roznych ovociach, co vacsom mnozstve v citronoch.
.....
Napr cervene a zlte farbiva mozu byt karotenoidy, tj zdroj roznych foriem A vitaminu(provitaminy)
Zalezi len od vyrobcu, co pouzije a zakaznikov, ktori prinutia vyrobcov davat do vyrobkov spravne veci, ked ich chcu predat.
RNG a neobsahuju tiez zelatinove cukriky nahodou E? hlavne sa mi zda E 330, kt je tusim karcinogenny? moj syn ich tiez lubi. no ja sa na to hnevam ked mu ich stale niekto kupuje. aj tie joja gumove. myslis, ze nie su az take skodlive? a ked na zlozeni nie je nieco napisane naozaj to tam nie je? co ked to naschval nenapisu????
Ivka, su rozne zelatinove cukriky, nie vsetky su farbene a ked tak mnohe neskodnymi prirodnymi farbivami a tvrdsie z nich maju znacny obsah zelatiny.
Je to rozhoidne lepsia alternativa, nez jedenie cukrikov alebo mliecnej cokolady
Ropzhodne obsah si treba podrobne precitat, lebo je na trhu ovela viac nekvalitnych produktov, nez kvalitnych, prirodnych
Ďakujem všetkým za odpoveď.
tu ide asi o zlú prácu obličiek-tieto majú z hľadiska akupunktúry dve dôležité funkcie: 1,dodávať telu teplo,ohrievať ho
2,dodávať telu tekutiny,ochladzovať ho.Keď tieto dve protikladné funkcie sa dostanú do nerovnováhy, nastane choroba.Teda v našom prípade je prevahe prvá funkcia,teplo prehrieva a teda vysušuje kĺby a preto pukajú.Liečba je jednoduchá,podporiť druhú funkciu, zvlhčovať a teda mazať aj kĺby (kto nemaže,nejede)
klbove mazivo sa sklada z mukosacharidov, hyaluronovej kyseliny a nezmydelnatelnych tukov.
Mukosacharidy sa daju dodat v pripade nedostatku napr zo zivocisnej zelatiny(aj huspenina a obhryzanie kosti) alebo roznych izolatov, ako glukosamin, chondroitin, extrakt zo zelenej musle a pod. Zelatinozne jedla obsahuju aj ine zlozky ako hyaluronicku kyselinu a hyaluronany, tiez MSM a rozne mastne kyseliny. Zdroj roznych mastnych kyselin na klbove mazivo je CMO a ine cetylovane tuky a napr avokadovy olej. Odporucam ludom so "suchymi" klbami jest 2 avokada do tyzdna, vacsine to dostatocne pomoze.
Pre deti su dobre aj gumove medvediky s pravou zivocisnou zelatinou.
Príčinou pukania je únik nahromadeného vzduchu v medzikĺbovom priestore. Kĺby sú premazávané a zvlhčované synoviálnou tekutinou, ak jej nie je úplný dostatok, zvyšný priestor vypĺňa vzduch vo forme bublín. Keď potom kĺb ohne tento vzduch sa prudko vytlačí, čo sa prejaví hlasným, či menej hlasným zvukom puknutia.
Je to úplne bežná a prirodzená vec, netreba sa preto až tak obávať. Opakované pukanie je však znakom nedostatku maziva v kĺbe. Čiže objem synoviálnej tekutiny nie je v istej miere dostatočný.