Ahojte, potrebovala by som poradiť.. červené vyrážky ma skoro nikdy netrápili na tvári ale vždy len na dekolte a ramenách a som z toho už zufalá lebo napriklad v lete si nemôžem dať ani tričko čo by to všetko nezakrylo... pomáha na to niečo? niečo špeciálne?? prosím o pomoc..
Vyrážky na dekolte a ramenách
ahojky, ja viem co pomaha na take ja som takych mala plno a tiez som to chcela zakryvat potom som si v lekarni kupila obycajnu salviu lekarsku v takej flaske sklenenej, je to vlastne voda za par drobnych max 50sk, a natierala som si tie miesta tou salviou, das na tampon a ides, a v lete som vylahla do zahrady na slnko a opalovala sa kazdy dentrochu a garantujem ti ze ti zmiznu uplne, ja to viem lebo som s tym mala velke problemy a to si nevies ani predstavit, toto ti zarucene pomoze.
Caute baby ... Ja som mala dlhe roky podobne problemy ako vy - vyrazky na tvari, chrbte, rukach a dekolte. Pamatam, ked som sa vydavala, tak ma kozmeticka "maskovala" vsade. Po 35 uz som mala toho dost, citila sopm sa stale ako pubertacka. Isty znamy mi poradil, aby som prestala jest veci, na ktore som bola v detstve alergicka (jahody, paradajky, paprika, uhorka, ceresne). Tie alergie mi presli v 15tich ... Ja som to vyskusala a zistila som, ze ked vylucim zo stravy uhorku, som v pohode. UZ ZIADNE MASKOVANIE! Naozaj, odvtedy mam pokoj. A staci, ze ma niekto ponukne chlebickom, kde je platok uhorky, do rana mam pupenec na cele alebo na chrbte. Dajte si urobit alergologicke testy alebo jednoducho postupne po tyzdni vynechavajte potraviny s vyraznymi alergenmi ... Moze byt problem tam. Drzte sa!
mna tie vyrazky tiez trapia. mam ich na chrbte, ramenach a dekolte a tvari uz asi 10 rokov. som z toho strasne zufala. ked nosim tricko s kratkym rukavom tak ten rukav mi musi zakryvat cele plecia a ramena.. na kupalisku som nebola ani nepamatam. tricko s vystrihom u mna je nepriatelne.. pred priatelom sa hanbim vyzliect. proste je to strasne. umyvam sa detskym mydlom. stravujem sa celkom zdravo, no priznavam jem vela sladkosti - som na nich zavisla, ale uz to dost obmedzujem. v poslednom roku sa mi pokozka mierne zlepsila a ustalila, ale to bude zrejme tym vekom, ze uz ma opusta puberta. u koznych lekarov som sa liecila ale ti mi liecili skor tvar ako zvysok tela. tie vsetky masticky a vodicky mi akurat tak vyliecili akne ktore som mala ale nezastavili tvorbu novych vyrazok.. fakt neviem co mam robit. chcem nosit tricka na ramienka, chodit na kupaliska.. v lete mi je fakt trapne sa pred priatelmi vkuse vyhovarat preco nejdem na kupalisko.. som zvedava co poviem priatelovi preco s nim nechcem ist na dovolenku alebo na kupalisko..
baby poradte ako sa mam stale neskrabat... ja proste sedim pri filme a podvedome si tie vyrazky skrabkam... asi budem doma nosit rukavice alebo co...
inak ja som mala tiez traviace problemy, prestala som jest vsetko co mi nerobi dobre a na vyrazky mi to nepomohlo...
hormonalne vysledky mam OK a gynekologicka mi tvrdila ze do roka po vysadeni HAK by sa mi tie hormony mali skonsolidovat..
ale presiel rok a pol a stale nic :( najhorsie ze to mam znova aj na tvari aj na chrbate...
inak som zase zacala pouzivat sol na chrbat a mam taky sprey z mary kay na akne a ten celkom pomaha...
- mira
je na to dlhšiu debatu a je to veľmi náročné.
Zaujímalo by ma, čo ješ. Pravdupovediac, nechce sami veriť, že pri prírodnej strave by ti mohol chýbať cukor. Cukor sa jedáva formou obilných zrn, ale nemám v tomto prípade rada názov cukor, pretože obilné zrná okrem polysacharidov obsahujú veľa potrebných ďalších látok. Ja tiež nejedávam sladkosti a málo ovocia a nikdy sa mi nestalo, že by som skolabovala z dôvodu nedostatku cukru. Pri správnom stravovaní sa jedáva približne 50% obilných zrn, 30 % zeleniny a zbytok strukoviny, ryby, semienka a kondimenty, olej.
Z obilných zrn v procese trávenia sa glukóza uvoľňuje pomaly a postupne tak, ako to telo a hlavne mozog potrebuje.
-
ďakujem za vysvetlenie a určite je v niečom pravda, avšak v mojom prípade to musí byť iný dôvod. Som na prísnej diéte, bezmliečnej, bezvaječnej, žiadne mäso, ryby, oleje, tuky - ani živočíšne ani rastlinné, žiadne sladkosti, koláče... dokonca som pred dvoma týždňami skončila v nemocnici z dôvodu šoku, chýbal mi cukor, tak mi dodávali ifúziami glukózu.
Myslím, že problém s vyrážkami musí prameniť z niečo iného. Mňa naozaj napadli len lieky, ale neviem...
V každom prípade ďakujem za tvoj príspevok a prajem všetko dobré.
Maraka, tieto vyrážky signalizujú, že priedušky a pľúca máš zanesené hlienom a tukom. Ak sú červené, je tam i pôsobenie cukru, ktorý spôsobuje zápaly.
Vyrážkami sa telo týchto prebytkov zbavuje. Doteraz to robilo hlavne vylučovacími orgánmi, ale keď sa príjem zvyšuje, vylučovacie orgány nestačia a pomáha i koža.
Tieto tuky a hlieny sa dostávajú do tela hlavne z mliečnych výrobkov a mlieka, živočíšnych tukov a stužených rastlinných tukov, bielej múky a v prípade zápalov i zo sladkostí a ovocia.
Prečisti sa potravinami s vlákninou, zeleninou a malým množstvom panenského tuku alebo tuku z rýb, semienok. Je možné že na začiatku čistenia pocítiš nepríjemné pocity z množstva vylučovaného hlienu nosom, kožou, výtokmi a podobne. Po čase keď sa všetky prebytky vylúčia, pocítiš príval energie a sviežosti.
velmi dobre účinky ma Bkomplex forte 1x denne.
Oživujem túto tému. Cca 3 týždne ma trápia vyrážky na dekolte. je ich veľa, sú červené i s hnisom (biele hlavičky). CHcela by som prísť na príčinu. Môžu za to lieky, ktoré užívam? Alebo ... čo môže byť príčinou? Doposiaľ sa mi dekolt vyhádzal len v čase menštruácie, avšak teraz je to už tri týždne vkuse, vyzerá to hrozne a aj sa cítim nepríjemne, hlavne, keď chodím po lekároch a musím sa vyzliecť. Aby som ich mohla odstrániť, asi musím príst na príčinu. Neviete poradiť? Príčinu a aj čo s tým urobiť? Ďakujem