Je tomu už rok, čo mám problémy s trávením. Prv som posiloval a hodne jedol, resp. poviem narovinu, prežieral. Preto po hordách denne skonzumovaného tvarohu , mlieka , mäsa bola riedká, bledá stolica na dennom poriadku. Cez minulé leto som teda zašiel na gastro. Boli mi robené len krvné testy na celiakiu , HP , pecenove testy a vsetko OK az na zvysene Imunoglobiny IgG a ALT. Obe hodnoty zvysene dost vyrazne. Bolo mi povedané, že som prekonal nejakú infekciu čreva a predpísali mi po POL ROKU od prvej návštevy antibiotiká Ciprinol 500, samozrejme výsledok stále ten istý - plynatost, objemné, ale nie riedké stolice. Dráždivé črevo usudzujem ,že nebude, keďže sú dni, ked mi je celkom OK a k tomu beriem 3 druhy probiotík , ale pomaly strácam na váhe, aj keď jem značne, kedy by som za normálných okolností priberal, preto sa pýtam , mám zoslabnutú absorbciu tenkého čreva ? resp. prečo je to nevstrebanie živín , zničil som schopnosť čreva vstrebávať tým prežieraním ? Diky za rady. Rok je predsa už dosť dlhá doba, aby sa to dalo do poriadku...
Problemy s travenim
Jozef87, za normálnych okolností by som sa ti tu na fóre pokúšala nejako poradiť, ale vzhľadom k tomu že chudneš, by som ti rozhodne doporučila odborné vyšetrenie u gastroenterológa. Na gastre si síce už bol v lete, ale to je už dlhá doba a nakoľko máš stále problémy,rozhodne sa tam znova objednaj.
Veď kolonoskopiou sa dá skontrolovať nielen hrubé, ale v prípade potreby i dolný úsek tenkého čreva, zároveň lekár môže odobrať biotickú vzorku. A keď budeš mať dobre stanovenú diagnózu, budeš môcť cielenejšie brať i rôzne prírodné doplnky.