Problemy s travenim

Príspevok v téme: Problemy s travenim
jozef87

Je tomu už rok, čo mám problémy s trávením. Prv som posiloval a hodne jedol, resp. poviem narovinu, prežieral. Preto po hordách denne skonzumovaného tvarohu , mlieka , mäsa bola riedká, bledá stolica na dennom poriadku. Cez minulé leto som teda zašiel na gastro. Boli mi robené len krvné testy na celiakiu , HP , pecenove testy a vsetko OK az na zvysene Imunoglobiny IgG a ALT. Obe hodnoty zvysene dost vyrazne. Bolo mi povedané, že som prekonal nejakú infekciu čreva a predpísali mi po POL ROKU od prvej návštevy antibiotiká Ciprinol 500, samozrejme výsledok stále ten istý - plynatost, objemné, ale nie riedké stolice. Dráždivé črevo usudzujem ,že nebude, keďže sú dni, ked mi je celkom OK a k tomu beriem 3 druhy probiotík , ale pomaly strácam na váhe, aj keď jem značne, kedy by som za normálných okolností priberal, preto sa pýtam , mám zoslabnutú absorbciu tenkého čreva ? resp. prečo je to nevstrebanie živín , zničil som schopnosť čreva vstrebávať tým prežieraním ? Diky za rady. Rok je predsa už dosť dlhá doba, aby sa to dalo do poriadku...

vsevedka

Jozef87, za normálnych okolností by som sa ti tu na fóre pokúšala nejako poradiť, ale vzhľadom k tomu že chudneš, by som ti rozhodne doporučila odborné vyšetrenie u gastroenterológa. Na gastre si síce už bol v lete, ale to je už dlhá doba a nakoľko máš stále problémy,rozhodne sa tam znova objednaj.
Veď kolonoskopiou sa dá skontrolovať nielen hrubé, ale v prípade potreby i dolný úsek tenkého čreva, zároveň lekár môže odobrať biotickú vzorku. A keď budeš mať dobre stanovenú diagnózu, budeš môcť cielenejšie brať i rôzne prírodné doplnky.