Dobry den,
od marca minuleho roka som prekonala niekolko zapalov stredneho a vonkajsieho ucha. Bola som preliecena antibiotikmi a atb. kvapkami, zapal ustupil, ale po par tyzdnoch sa objavil znova. Po mojich staznostiach a celorocnom trapeni so zapalmi som sa zaciatkom tohto roka dostala k lekarke, ktora mi ako prve hned spravila vyter z ucha (co ziadneho predchadzajuceho lekara nenapadlo spravit) a nasli mi stredne masivnu pseudomonas aeruginosu. Vybrala som dve balenia ciprinolu (2x5 dní každých 12 hod.), kvapky garasone a nastalo zlepsenie. O tyzden mam ist na kontrolny vyter. Citim ale, ze priznaky sa opat vracaju. Docitala som sa na internete, ze tato bakteria sa moze stat rezistentnou na antibiotika uz v priebehu liecby. Co sa da v mojom pripade robit? Lekarka mi okrem toho nasla v tom uchu, ktore trpi na zaplaly aj polyp, sposobeny opakovanymi zapalmi a drazdenim. Znamena to, ze budem stale trpiet na zapaly ci nebodaj bakteria moze napadnut aj nieco ine? Viete mi niekto poradit, kto ma/mal podobne proplemy
Pseudomonas aeruginosa
Inac v literature su zmienky okolo uspesneho,potlacania P.A. medom a vceliou materskou kasickou a cesnakom. Boli na to robene seriozne lekarske studie, tj nejedna sa o domace rady.
Pravdepodobne tam je ucinne aj zlepsenie probiotickej flory v crevach, kedze tam sa vyraba az 70% vsetkych obrannych latok v tele.
Pseudomonas je dost casta bakteria, nachadza sa vselikde a obvykle si s nou telo vie poradit. Ked bola ale atb "vyslachtena" na odolnu, treba brat vzorky, vypestovat ich a vyskusat ktore atb je na ne ucinne. Potom to podat injekcne v masivnej davke.Tu je tych atb viacero vymenovanych.
en.wikipedia.org
Zaujimalo by ma vsetko o moznosli liecby tejto bakterie. Otec ju ma v tele a lekari uz nevedia co s tym :-(