ahoj, mam problem, trapi ma uz dlhsie. je tu uz jedna podobna tema, ale je uz velmi stara, a tak zakladam novu. Takze k tomu problemu. Zarastaju mi nechty na nohach, mam tam dive maso, a hnisa to. Citala som uz vela clankov o tom, for.... Chcem sa vsak opytat niekoho kto to fakt zazil. Pretoze vsetko co som citala sa da zhodnotit asi tak, ze polka ludi je za, a ta druha proti strhavaniu nechtov. chcela by som fakt uprimne pocut kto si daval strhnut nechty, ci ta bolest a to vsetko stalo zato...alebo by to teraz riesil inak, a ci to vobec mam riesit, ked je to bolestive, a je tu sanca, ze sa mi to objavi znova
Zarastanie nechtov
Ahojte..Mne odmalička tiež zarastali nechty a bola som už asi 5 x na chirurgii..Tam mi doktor povedal že mám divé maso a tiež mi to hnisalo..Tak mi potom vystrihali nechet a potom sa mi to ale zase objavilo..Tak som si strihala boky lebo som myslela že mi to pomôže ale sa to zhoršilo..Takže ma asi znova budú operovať..Neviete čo by som s tým mala robiť ,aby mi to nezarastalo..?..:/.:(
Ahojte, 2 roky som mala problém s nechtami. Najprv som v pôrodnici v sprche chytila mykózu na nechty, začali mi hnisať nechty a tak to začalo. Najprv kožné lekárky, ktoré nepomohli, tak chirurgia asi 10 krát. Toľko bolesti a to som si mala vychutnávať materskú dovolenku:( Až nakoniec mi mamka našla na internete, že vystieľať si okraje zarastajúcich nechtov tenkou vatičkou namočenou do 100%-ného Tea tree oleja, pomohlo to po pol roku ošetrovania. Zasa mám svoje krásne zdravé nechty.Veľa šťastia, ahojte
Ahojte,neviem ci vam to pomoze,ale aspon opisem moj pribeh...takze od malicka mi zarastali nechty a mala som aj dive mäso,hnisalo to a bolelo,palce napuchnute no neviem co este vsetko.Ale ako dieta som nevedela ze mi zarastaju nechty a myslela som si ze je to nejaky zapal.Moj otec furt ze daj si tam cibulu a obviaz obväzom a bude dobre,samo ze som posluchla,no bolo to horsie.Az raz ze on sa mi na to pozrie.A tak kukal a kukal a zrazu zobral noznicky NASTRIHOL jednu stran nechtu pokial sa dalo a aj druhu stranu pokial sa dalo,vzal pinzetu chytil tu nastrihnutu stranu a potiahol tak isto to urobil aj na druhej strane a a a BOLO PO PROBLEME.Dodnes si tak striham nechty a nikdy odvtedy som nemala problemy...a este nieco moj byvaly manzel mal tiez dlhe roky tento problem a bol asi 5 krat na strhavani a nic mu nepomohlo,a tak som mu povedala ze ja mu budem strihat nechty a tak som to strihala ako moj otec mne a ako si to aj striham dodnes a moj byvaly ma dlhe roky pokoj...A to nieje vsetko,moj terajsi manzel mal tiez tento problem ale jemu nevyrastalo zive mäso len ho to tam bolelo a mal to cervene a tak som mu povedala ze mu budem ja strihat nechty najprv sa bal ze joooj co ked ho pichnem noznickami,ale dal sa prehovorit a musim povedat ze ani on nema uz 4 roky problem so zarastanim,TAKZE ludia je to len o technike strihania nechtov.Vobec to neboli a navyse to pomohlo uz viacerim....Takze este raz : NA BOCNYCH STRANACH NECHET NASTRIHNUT POKIAL IDE A PINZETOU LEN POTIAHNUT SMEROM K SEBE:A JE TO!!!!! tak drzim palce.....
Mne strhnutie nechta pomohla. bolest sa dala vydrzat, nic strasne. treba si potom pilnikovat stred nechta, aby rastol tam a nie po bokoch.
čaute ja som mal ten istý problém ale na chirurgiu ma nedostal anim pár volov ,ale zato pomohla rada starej matere alebo istý článok od Marie Treben:Zdaravie z božej lekárne.jedná sa o tinktúru a tá sa dá urobiť aj doma: terba 24kusov zelených orechov ked sa bajú prepichnúť ihlou najlepšie su 24.júna teda na Jána,1liter vodky,orechy prekrojiť na štvrťky dať do sklenenej flaše zaliať vodkou nechať stáť 14dní potompriložiť na bolestivé meisto a zaviazať,trocha to bude trhať treba prikladať kým nevyrastie to divé mäsa,mam to overené a mám stým pokoj už 20 rokov dá sa to použiť na akukoľvek hnisavú ranu vynikajúco dezinfikuje a suší skuste a uvudíte je nato zachvílu pravý čas.držím poalce.
fuuha ja mam plastiku lozka, no ale uz by som to nechcela zazit, ze ked kdesi zakopnem, tak vidim vsetkych svatych :(
Dnes som sa dočítala na internete - stránka -odkaz odstránený- - pomáha umývanie urinou - močom, je to na všetky zápaly a zadarmo.
ada111,
vatu treba vopchať pod necht, podložiť ho, aby nezarastal. maličký kúsoček vaty zasuň s nožničkou pod necht, zatlač, pokiaľ to len ide, dlho som to tak robievala. čiastočne to riešilo problém.
jajuska1885,
mala som tento problém, ťahalo sa to dlho /10 rokov/ párkrát som bola na chirurgii, kde zrezali necht po lôžko, lenže sa to vždy vrátilo a zarastalo to znova. takéto obyčajné zrezanie zboku pomôže málokomu. je potrebné urobiť plastiku nechtového lôžka, pri ktorej sa odstráni nielen necht, ale aj časť lôžka, tj. miesta, odkiaľ necht vyrastá. po tomto zákroku je už natrvalo zúžený a nemal by zarastať. plastiku absolvovala aj moja dcéra a tiež jej to pomohlo. neviem odkiaľ si, v košiciach to robí dr. jarmila hudáková v starej nemocnici v pavilóne zdravia a na ťahanovciach dr. holub a dr. hudák. držím palce!
ahojte, ja mam oproti mnohym vam velmi maly problem, zarastaju mi nechty, je to cervene a bolestive (zapalene), myslim si ze by mi s tym pomohla i ta vata, no chcem sa spytat to si ju mam podkladat pod necht alebo vedla nechtu tam kde mi zarasta???asi som to nepochopila :)
alebo bude najlepsie ked mi to prvykrat urobi pedikerka???
dakujem