Ahojte, vsade je pisane, ze pri diete treba znizit energeticky prijem na hranicu 5500kJ a nikdy neist nizsie, ale ja si poctivo pocitam jouly, nikdy nie som vyse 5500 a bola som zvyknuta posledny rok jest naozaj vela...ale vaha sa nehybe...kde je chyba?
5500 kJ a nejde to dolu
kj je asi 4,2 cal. Príjem 5000 kj je necelých 1200 cal. Mne sa to zdá primálo,ako tvrdá diéta.
baby,prijem okolo 5000 je slaby? je to nebezpecne pre zdravie? neviem ci som tomu dobre porozumela :(
Napíšem Ti to takto. Ak chceš schudnúť,nesmieš hladovať. Telo musí dostávať energiu v pravidelných dávkach. Minimálne 4-5 x denne. Musíš si vyberať tie správne potraviny. S nižšou energetickou hodnotou.Ďalej,pohyb. Pravidelne sa treba hýbať. Nepíšeš,ako dlho si na takomto príjme. Telo sa najprv musí preorientovať,musí sa "uistiť",že potravu dostavať bude,aby mohlo fungovať normálne. To trvá niekedy aj 3-4 týždne. Potom sa rozbehne. Ak nebudeš pravidelne jesť,ak budeš jedávať málo,telo začne naopak,tuky ukladať a chudnúť viac zo svaloviny. A čím menej svaloviny,tým pomalší metabolizmus. Mnohé chcú schudnúť rýchlo,bez cvičenia. Ale to je záruka jojo efektu,že to,čo schudnú,za chvíľu priberú aj s dobrým prídavkom a narušia si metabolizmus. Ak toto nepochopíš,trvale nikdy neschudneš,to mi ver. Budeš sa donekonečna točiť v diétach.