Invalidny dochodok - kto ma naňho nárok?

jaanna

o naroku na invalidny důchodok rozhoduje posudkovy lekar na zaklade lekarskych nalezov-ktore ziadatel prilozi k ziadosti..Kazdy,kto sa lieci na nejake chronicke ochorenie můze o důchodok poziadat,ale můzu a nemusia mu to uznat.....

Aduliena

Aros, zvláštne položená otázka.... váš syn je plný invalid od narodenia? Ak má už 22 rokov, od 18-tich ste mu mali vybaviť invalidný dôchodok, aby mu bol vyplácaný.

aros

Dobry den. Prosim Vas, ma moj syn 22. rocny, studujuci na vysokej skole narok na invalidny dochodok, ked je plny invalid od narodenia?

monika 7

mam 33 rokov pred rokom mi zistili na gramagrafii pluc zistili drobnoloziskove zmeny plucnej perfuzie s normalnou ventilaciou nalez svedci pre prekonanu mikroembolizaciu cerstve zmeny nepritomne.V poslednom case pri dlhsej chodzi zacnem kaslat.Beriem vessel due f uz rok,ale stale mam hustu krv.Zase mam ist na to vysetrenie ako pred rokom.Pracujem ako upratovacka a viac som vypisana ako v praci.Uznali by mi invalidny dochodok?Chodim pravidelne na hematologicke kontroly.

Roman T.

jajinkaJa, pozri si portál, uvidíš,
na čo všetko sa tam ľudia pýtajú. Sociálny poradca im dáva rady, ktoré od úradníkov na sociálke nedostaneš, keďže oni majú v podstate zakázané radiť Ti dobre... R.

jajinkaJA

Roman, myslíš že poradia aj v takomto prípade - jedna známa má takú chorobu ... keď bola na prehodnotení zdrav. stavu a či sa zruší alebo nie ID alebo zvýšia %.... tak zdrav. stav sa zhoršil, ale doktorka povedala, že... máte smolu, ale nemôžem vám navýšiť % aj keď máte zhoršený zdrav. stav, vaše ochorenie nie je ošetrené v zákone.

Roman T.

Ahojte. Ak niekto hľadá dobrú radu, informácie o zdraví, chorobách, odporúčam mu stránku www.infopacient.sk. Bol som milo prekvapený.
Pomerne nová stránka, no je to prvá liga aj graficky aj obsahovo. Najlepší portál tohto druhu na SK, bez debaty. Je tam rušná poradňa sociálna, právna, gynekologická a výborné články. Sú fakt dobrí. R.

socialka

Treba sa opyta v nejakej osade.Ved tam su vsetci invalidi uz od osemnastky :-D.Urcite maju skusenosti s vybavovanim.