...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
tak ja neviem,volala som doktorke kvoli tym testom z mocu nasej malej,ci tedama tu koliku ci nie,tak ze nema,ze moc je OK.. tak neviem preco je taka..svagrina povedala,ze nechcela vraviet nahlas,ale ze si mysli,ze je to tym,ze som bola prvy trimester tehotenstva mimo..ved viete-mato a nase problemy a jeho sproste spravanie..ze mala ked sa vyvijala v tom najdolezitejsom obdobi,tak ja som bola placliva..a mozno to je tym a ked bude starsia,tak ze to bude lepsie.. a ak je to pravda,tak musim dobre popremyslat,ako to poviem matovi,aby zas nevystrajal,ze vlastne je to kvoli nemu..neviem,mozno mu ani nic nepoviem radsej...
vcera som nasu malu naucila na cumel..baby,ona 2 hodiny plakala-tobolo u nej bezne,ale som si postavila hlavu a povedala,ze proste nemozem ju donekonecna upokojovat prsnikom,ked zacne kricat,proste musim nieco vymysliet..isli sme dolekarne.nakupila som rozne cumle,rozne tvary,rozne katky-teda silikon a este jedno,len som zabudla ako sa to vola..a skusali sme..bojovala tie 2 hodky statocne,ale ja som vyhrala..a uz si na neho zvyka..uz je to znova insie..uz nemusim kazdu chvilu vyberat prsnik,aby neplakala tak velmi..uz dame dudku,a je to ok..niekedy.. a boli sme aj u toho ortopeda,nie ako akzala doktorka,ze az v 3.mesiaci,ja som sa vybrala po 6.tyzdni-tak mala je OK,len ju uz nemam balit do perinky a o 2 mesiace na kontrolu.a tiez som bola ja u svojej lekarky,tak je to OK,len mi dala taky gel na tu moju ranu, na umrtvenie,lebo sama videla,ze ked ma chcela skontrolovat,mala problem,lebo som sa mykala..
a darceky? mne mato chce nieco kupit,vraj si mam vybrat ist nieco,ale ekd mi uz nakupil minule vela,a sme si povedali,ze si to dame pod stromcek..nakupil mi bundu,tu termo,potom 2 rifle,svetrik,ciapku,rukavice,topanky..a este mi chce nieco kupit,za porod,za chiarku.. =)ale to ze nejaky sperk..no len ho presviedcam,ze nam treba vela veci teraz poplatit,ze nemusi,a ze ked uz velmi chce (lebo sa potom hneva,ked poviem,ze nemusi),tak ze az ked budeme mat nazvys.. ja by som mu chcela tiez kupit nieco,co sa tyka auta,alebo prace okolo domu napr.,lebo takemu sa on potesi..chcel si kupit vrtacku,alebo take kluce k tomu ci co..tak premyslam,ci nepopytam brata,ze ked tu pridu posledny krat pred vianocami,nech mi potichu kupi =) a potom budem mat na vianoce.. a matovym rodicom mame,ale nam treba este vymysliet re moju mamu..vzdy mi odpovie,ze ona nic ncehce,ze nic nepotrebuje,ze si mamae peniaze nechat,ze nam treba viac a take..ale co by to bolo,keby nedostala nieco,aj keby to mala byt malinkost... a potom este musime vymysliet pre deti nieco-mojim synovcom a matovym neteram(to som uz vymyslela ja =)) a este nasej malej
fuu..u nas je dnes nehorazny vietor,vcera nam ani svetla poulicne ensvietili.co taky vetrisko bol..a akurat sne som mame vravela-panecku,ved dnes uz 1.december..o chvilu su tu vianoce a dalsi rok za nami
lenuliatko moj mal 2 x koliku, a uz dlho nic ,tu ide aj o to ako sa stravujes, ale nemusi to byt len z toho, babatka mozu mat aj koliku z toho, ze ked piju tak nahltaju vela vzduchu a tak im nafukne brusko.
Lenka, ak chces nieco originalne, tak skus pohladat a vybrat nieco na tychto strankach:
www.adrenalinove-darceky.sk
www.dream-zazitky.cz
www.zazitky.biz
www.adrenalinove-darceky.sk
je ich vela, takychto podobnych stranok, tak mozes hladat :)
meggy sranda ale ja mam cervenu snurku na ruke aj Alexandre som taku dala.
po porode mala tiez koliku davala som jej ten espumisan a neviem co este.tiez sme masirovali cvicili s nozickamu teplne kupele a tak.casom to preslo.to je detske telicko zacina fungovat tak niektore veci znasa tazsie no.
tiez som malu najrpv naobliekala ale hrozne sa spotila tak som to trochu zmiernila to obliekanie.netreba to prehanat.ale chapem zo zaciatku este nevie mama ako am svoej dieta obliect aby to neprehnala alebo nebodaj nepodcenila.to sa casom naucis :)
a tiez nemam darceky vybrane.kupili sme malej nejake hracky a tak.kupili sme jej boby..zajtra jej musim kupit nejake cizmicky na zimu lebo ona nam uz chodi.teraz ma take pobehovacie obdobie takze musime davat pozor na rohy.minule vbehla k marekovi do pracovne a udrela si hlavicku o roh jeho stola tak tam plakala .mala trosku hrcku ale uz je dobre.dnes som bola so psom na cvicisku lebo nejako nam zlenivel.
ale marekovi neviem co by som kupila nieco take originalne by som ale neviem.myslela som ze nejaky strojcek na holenie lebo ten co ma teraz nejako sa mu kazi a nie je dobry..tak mozno nieco take..
ahoj Safa, s tymi darcekmi ma to tiez este stale strasi..lebo vobec netusim, co svokre a svokrovi a svagrinej..mojej mamine sme kupili svetlo na bicykel, lebo chodieva rano po tme aj vecer po tme k svojej mame, kazdy den, uz davnejsie vyfasovala vestu a teraz aj svetlo, nech je osvetlena..no a ocinovi sme kupili kompresor maly do auta :D.uz nam davnejsie hovoril, ze by rad mal so sebou, lebo sa mu sfukovalo koleso na aute(pri servisnej kontrole ale prisli na to, ze tam mal pichnuty klinec)..tak uz bude mat pri sebe v aute aj kompresor(my uz mame rok, odvtedy co nam niekto vypustil pneu a na 2cerpackach nesiel vzduch a sla som cez stvrt mesta na skoro prazdnej rezerve..).takze my sme to vyriesili takto troska prakticky :).
ale zas musim mata pochvalit,sam povedal,ze pocka,az kym ja nepoviem,ze sa citim ok,ze nebude na mna vobec tlacit..a za to som mu vdacna..za to,ze ho zas nasrali v robote a vybil si zlost na mne mam ale nervy =)),ale uz to beriem v istej miere s humorom,pretoze viem,ze ho to prejde..
chiarka ma hlieny,chcela som kupit u nas v lekarni odsavacku hlienov,no nemali,tak pozriem zajtra niekde v hypernove alebo v tescu,ideme do mesta na anvsetvu za mojim brtatom,lebo maly matusko ma dnes 6 rokov a ostaneme do pondelka,ale len do rana,lebo idem na prehlaidku k svojej lekarke a aj som objednala malu na ortopediu..ako som uz asi pisala,radsej pojdem s nou aj 5 krat,ako ist az v 3.mesiaci a by mi povedali,co ste neprisli skor,ak by sa nahodou nieco vyskytlo..co verim,ze sa nevyskytne..tak uvidime..
u nas sa zhorsilo pocasie,je sychravo,zima,mozno aj nasnezi..ktovie..s malou ked idem von,tak ju tak babusim,ze az..a vsetci mi potom hovoria,ze to prehanam..ale ved dnes ma iba 6 tyzdnov,ked ochorie,oni s nou po lekaroch behat nebudu..
no idem ja..nemate nejake napady este na darceky? hlavne manzelovi =)))alebo ani mojej mame nevieme co kupit,sme zufalí
ahoj Safa..ja len na skok..
drzim prsty, aby bola Chiarka uz len lepsia a lepsia, co istotne bude, neboj!len to chce mozno troska viac casu, kym troska vyrastie..ani s Betkou to nie je este take ruzove a to uz bude mat dva a pol roka..ale ked Chiarka troska podrastie, neboj, urcite to bude lepsie!mozno si este troska zvyka na svet a ak ma aj nejaky problem s tym bruskom, snad ten sab simplex pomoze :) aby sa jej polepsilo..
a co sa tyka Teba a Mata, myslim, ze dobre a pekne to napisala Lenka, neboj, casom sa to spravi, urcite..my sme mali dlhsie po porode problemy a to som ani nebola zvnutra nejako doranana a ked som bola na prehliadke po 6tyzdnoch, tak hovorila gynekologicka, ze to uz mam vsetko pekne zahojene, ale ze to vsetko nepojde hned tak, ako si to predstavujeme a ako by sme chceli..ale ked je Mato ohladuplny a chapavy, neboj, dostanete sa do toho spolu :).hlavne sa do nicoho netlacte, na vsetko pomaly a s citom :).drzim prsty!majte sa krasne a nech sa Vam dari!
no nam lekarke predpisala Sab Simplex..hovorila o tom espumisane,a potom povedala sestricke,aby nam dala ss..uvidime,v pondelok budeme mat vysledky z mocu..
safa ked si myslim, ze ma koliku daj jej espumisan L, alebo papaverin na ukludnenie, vezmi olej a masiruj jej brusko, prevrat ju na bok a ak krize jej vymasiruj, pomoze aj teply kupel, alebo predavaju take male termofory tiez jej mozes prilozit, ked si myslim, ze mojho maleho boli brucho, co sa nestava moc casto urobim toto a este mu dam aj harmancekovy cajik na lyzicku ten moze od narodenia taky granulovany hipp. neviem ci tomu veris, ale moze mat aj z oci a to jej prejde na brucho, ja som dala malemu cervenu snurku na ruku a od vtedy mame pokoj.
ja uz ozaj neviem..mam pocit,ze mala je zo dna na den nie lepsia,ale horsia..uz nespi ani to co spalapredtym,ani moc cez den,ani v noci,rezim nema ziadny,aj ked som sa ho snazila vytvorit..tuto noc sme boli vkuse hore od 1 do 4..to co bolo pred tym casom a po nom ani neratam,nejake to kojenie,utisenie a tak..ja uz neviem..dnes sme boli v poradni,nakolko ma teda v sobotu 6 tyzdnov,tak znova pribrala,vazime 4kg =),ale som sa pytala doktorky,ci nema koliku,lebo ma vsetky priznaky..ze nechcem jej nic vnucovat,ani nic,len ze proste aby mi ju prezrela..tak povedala,ze ok,ze ju nepresviedcam ako niektore maminy,ze oni maju urcite pravdu a tak,ze len sa pytam,vysetria jej aj moc,uz sme ho odniesli,ale mudrejsi budeme az v pondelok..a dnes som volala ortopedovi a povedala,ze pridem v pondelok s nozickami,lebo ja do 3 mesiacov cakat nebudem..radsej pojdem viackrat akoby sa malo nieco stat