...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
ahojte baby :)
ja len tak na skok - Safa s tou epiduralkou nemam ani sajnu..ja som nad nou aj premyslala, ale potom sme sa dohodli s manzelom, ze epidural nebude, ked bude pri mne..ze to skusime bez toho..a nakonieco som si to odkrutila vsetko bez epiduralu aj bez manzela a este som aj vedela, ze mal havarku, ani som nevedela, ze kedy bude moct za nami prist a ako, jedine co som vedela a co ma upokojovalo, ze sa mu nic nestalo..
a inak ja som rodila tiez cca 2tyzdne pred..mala som terminy na 4.7., 7.7. a 10.7. a Betka sa narodila 24.6. :) a nic jej nechybalo a ani nechyba :)..neboj, ved ono to urcite pride a co si niektori z Teba utahuju, ze ci vahas ist do porodnice, tak im povedz, ze je malemu v brusku tak dobre, ze sa mu nechce este na svet a co..ved to sa neda nadiktovat presne, kedy sa babatko narodi :)..a inak aj ja som sa mamine narodila 2 tyzdne skor a aj sestra a brata zasa mamka prenasala :)..
ono je to tym ze cievy ktore maju zakoncenia v prstoch na nohach a na rukach sa upchavaju a nohy a ruky nie su dostatocne dokrvene.ja mam neskutocne ladove nohy aj ked lezim dve hodiny pod perinou..
to s epiduralkou ti neviem presne poradit.ale myslim ze aj keby si ju zaplatila a museli by ti robit cisarak tak by ti peniaze vratili nie?ved to nie je 5 korun ktorych by ti nebolo luto.
ja som rodila o 2 tyzdne skor.neviem cim presne to bolo sposobene ale mozno aj tym ze sme cestovali na vychod a mala sa dostala do inej polohy a uz bola nedockava :D
lenka,cim to je,ze sa nohy poriadne nedokrvuju? lebo ja aj moji bratia to mame tiez..vzdy mame tak ladove nohy,ze hroza...
my nemame nic take nove,ak sa mi nic nezmeni,tak v pondelok naklusem do poradne..uvidime..
vlastne som sa chcela opytat,ci neviete na to odpovedat vy-ked mam dohodnuteho anesteziologa na ten epidural,budem musiet ho zaplatit ak mi ju neda v pripade,ze mi budu robit cisarak? lebo doktorka povedala,ze to,ci budem rodit prirodzene alebo cisarskym sa rozhodne u mna pri porode..babo je otocene dobre,ale mam uzsiu panvu a ci budem vladat tlacit poriadne..lebo ja si myslim,ze predsa,ked mi budu robit cisarak,tak nebudem mat epidural,a tym padom ho ani nebudem platit,aj ked ten anesteziolog tam pride,nie? ci som na omyle?
a taka vec by ma baby zaujimala..kedy ste vy rodili? na termin,pred terminom,po termine? kolko? dakujem..len tak zo zvedavosti sa pytam..mna sa vcera 4 ludia pytali,co este trcim doma,ci vaham ist do nemocnice si robili srandu =))
noya kludne sem pis rady pokecame aj s niekym inym este.
ako sa mate baby?ja som bola v pondelok na gynde a budem musiet ist cievnu chirurgiu alebo na reumatologiu pretoze mi nedokrvuje nohy a stale ich mam neskutocne ladove.z toho mam aj casto prechladene vajecniky ale m ocove cesty.
minule som uz mala take bolesti ze som sa ani nepostavila marek ma na rukach preniesol do auta.neskutocne krce som mala.takze zase ma caka chodenie po lekaroch ako keby toho nebolo dost..
este ze mame alex ta sa nam vzdy postara o dobru naladu.vobec neplace.dnes ked videla tie deticky v reklame HAMI ako sa smeju tak len pozerala tymi jej velkymi ockami na telku a zacala sa tiez tak smiat.no marek isiel do kolien z nej .tiez sa smial.teraz sli do obchodiku spolu tak mama cas vam napisat.dnes nas caka cesta do blavy ideme tam vsetci traja.marek do skoly a ja musim kupit malej nejake veci na chladnejsie veceri.aj ciapocku nejaku musim kupit lebo sa uz do jednej nezmesti..sa jej zvacsila hlavicka :)
a vy ako??
noya, v prvom rade Ti chcem za nas podakovat, ze si nam tu napisala taky mily kompliment :).a dalej, suhlasim s babami, co tu napisali..ja mam tiez vela kamaratok a znamych, ktori sa v mojom veku zaoberaju uplne inymi vecami ako ja..dovolenky, vylety, zabava, disko..ale mna to uz nelaka, uzila som si za 3roky na vyske s kamoskami a stacilo mi :)..teraz som stastna, ze mam dcerku a manzela a nemenila by som tiez za nic!kazdy clovek je iny a teda sa na rozne ulohy v zivote citime zreli inokedy..niektore zeny sa citia na materstvo v 20tke, niektore v 25ke, ine v 30tke, alebo neskor..ked sa na to Ty citis, rozhodne sa za to nehanbi a nepotlacuj to a ked mas rada deti tak mozes byt z toho aj tak troska viac "mimo" :)..ja som sa tiez velakrat obzerala este netehotna po mamickach s kocikmi, pozerala som kociky, babatka v nich..asi pred 3tyzdnami som v obchode stretla jednu mamicku, mala na nakupnom kosiku polozenu autosedacku a v nej v perinke zabalene babatko..nakukla som tak troska do nej a az mi slzy vyhrkli, ked som tam zbadala malilinkate babatko, uplne ako mala babika!bolo to krasnucke dievcatko, ale take malilinke babatko som este v zivote nevidela..povedala som, ze aka je malinka a ta mamicka mi povedala, ze sa jej narodila v 7.mes.tehu a ze teraz ma dva mesiace..fakt som sa skoro rozplakala, uplne som z toho bola vedla :).zazelala som im vela stastia a zdravia, ona sa mi s usmevom podakovala a sli sme si kazda vlastnou cestou..ale to co som citila v tom okamihu, ked som to dievcatko uvidela, to sa neda opisat!v tom momente by som sa dala aj hned nahovorit aj na druhe babatko :)..ale potrebujeme sa troska pozbierat na vlastne nohy, takze budem musiet po materskej do prace..ale keby sme na to mali, ja by som teda nevahala :)..
a citanim roznych clankov budes viac informovana, budes v obraze, vediet co a ako, budes pripravena, ked pride ta prava chvila :)..drzim prsty!
noya ja mam asi rovnaky nazor ako lenka..nepotlacaj pocity,ktore ta robia stastnou pri babätkach,ci pri roznych clankoch o nich a o roznych veciach s nimi spojene..myslim,ze tym nedosiahnes nic..ja som sa na rozdiel od lenky vydavala ako tehotna..po 5 a pol rocnom vztahu..na zaciatku sme to jednoduche nemali,nakolko terajsi manzel sa citil asi ohrozeny babätkom alebo co,tazko povedat..proste mu preplo..tiez som mlada,mam 21 a rovesnicky,ktore nemaju starosti o to,ake su babätka a podobne,ale o to,na aku party idu zajtra,co robia v piatok,kde sa kona chata cez vikend,kde bude viac chalanov na diske a podobne..niekedy,ked som sama doma,ze matko robi,rozmyslala som,ake by to bolo,keby som necakala babo,asi by som sa flakala tiez s nimi,ale vzdy,ked mi male zakopka,pomrvi sa,tieto myslienky ma prejdu,a nemenila by som to male stvorenie za nic..ani za vikendy,ani za chaty,ani za disky..
ale tiez je pravda-je lepsie byt zabezpeceny aj po financnej stranke,a hlavne v tejto dobe..my mame kde byvat,matko ma pracu..ja som chcela aj dostudovat,no z neznamych dovodov ma neprijali a kazdym dnom sa dozvedam nove veci,ktore ma co sa tyka skoly mrzia viac a viac..ale tak zatial stacime s peniazkami,kupili sme si auto,aj si doprajeme nieco..nie vzdy a nie obrovske kvanta,ale zatial nam to chvala Panu Bohu ide..
takze tiez asi moc ziadna rada,snad len to,ze Ty musis vediet,ci si babo teraz mozte dovolit..pretoze ocividne tuzbu po nom mas,ale ozaj treba pozerat aj tie financie
a este taky mensi dotaz-neospravedlnuj sa za to,ze tu pises do tejto temy..ved ja si myslim a baby podla mna tiez,ze pokial nam tu nenadavas,neurazas nas,ako sa to tu uz stalo a museli to prefiltrovat,nie je dovod nenapisat.. ja som tiez sa potrebovala vypisat,niekomu sa "vyrozpravat",tak som tuto temu zalozila..a som rada,ze tu dd aj lenka nadalej prispievaju =)
noya ty si ako ja cez kopirak :)presne tak som ja rozmyslala ale asi ked som mala 18..a to som si uz pripadala fakt sialena no a a teraz budem mat tolko co ty a dcerku ktora bude mat v novembri rok.veeelmi rychlo mi to zbehlo.vydala som ako netehotna :) a o babo sme sa potom snazili.
tiez som mala take tie pocity ako ty,mala som k detom hrozne blizko a vzdy mi prislo tak clivo ked som videla mamicky s detmi..
jedna vec je vsak pravda ze dietatko nieco stoji,a ak nie su financie ja by som sa do toho nepustala.este skus postudovat a ked budu peniazky a budes vediet ze dietatku mozes kupit vsetko co bude potrebovat tak potom by ste sa aj mohli pokusat o babo ak teda bude chciet aj partner..myslim ze to co citis je normalne len si to taklto zacal citit skor ako tvoje rovesnicky :) ale je to v pohode..hmmm neviem co take by som ti odporucala mozno len nepotlacat tie pocity ale vyuzit ich tak ze si precitas a naucis sa mnoho veci o detoch o malinkych babatkach a ked budes mat svoje dieta budes nan pripravena..
Dakujem, ze ste mi tak rychlo odpisali. V podstate ma to asi este viac utvrdilo v tom, ze naozaj chcem mat babatko co najskor. Lenze teraz si to este nemozeme dovolit. Asi tak o dva-tri roky to vidim realne. Dovtedy sa budeme snazit nasetrit peniazky.
Len jedna vec ma znepokojuje. Sice som dospela /21/ a som vo vztahu dost dlho, no moja tuzba po dietati mi pride trochu prehnana. Podla mna je prirodzene, ze si predstavujem, ake by to bolo zalozit si rodinu, starat sa o babatko, no v poslednej dobe (cca pol roka) coraz castejsie sledujem relacie pre mamicky(take naucne programy na Spektre, napriklad), citam si clanky o detskych chorobach a materskych centrach (aj ked sa ma to este vobec netyka), so zaujmom si viem prelistovat katalog s detskymi hrackami, rada travim cas s detmi... Minule, ked priatel pomahal jednej mamicke nastupit s kocikom do autobusu, do oci sa mi nahrnuli slzy a prislo mi neskutocne luto, ze my dvaja nemame spolu babatko a ze nepomaha s kocikom mne. No a vtedy som si pomyslela, ze to asi nie je normalna reakcia. Taketo spravanie moze byt v pohode, ak ide o zabezpecenu tridsiatnicku, ktorej sa nedari otehotniet alebo nema s kym, no ja mam len tesne po dvadsiatke a mala by som rozmyslat nad tym, ake predmety si v skole zapisat, nie nad dietatom, ked si ho nemozem dovolit. To si velmi dobre uvedomujem. A prave preto sa bojim, aby som sa "nezblaznila", ked este budeme musiet minimalne tie dva roky pockat. Uz teraz sa odcudzujem svojim rovesnikom, lebo ich problemy so skolou, vztahmi a roznymi party mi pridu malicherne. Co by som podla vas mala robit? Najst si nejaky kruzok (cudzi jazyk, tanec...), aby som menej myslela na dieta a bola viac s ludmi v mojom veku? (Studujem externe, priemer v mojom kruzku je asi 30 rokov a vsetci moji kolegovia su mladi, ale o par rokov starsi odo mna). Rozmyslala som aj nad tym, ze by som si dala inzerat na babysitting a pomohla by som tak nejakej mamicke. Len neviem, ci by mi pomohlo starat sa o cudzie deti, ci by mi nebolo este viac luto, ze ja nemam svoje vlastne. Vazne neviem, co robit. Aky je vas nazor?
Ospravedlnujem sa, ze sa vam tak miesam do rozbehnutej diskusie, len vidim, ze ste tu vsetky tri rozumne mlade zeny a mozno mi budete vediet poradit.
lenka-no veci mam myslim ze tie najzakladnejsie co mi bude pre zaciatok treba,potom dokupime ak bude nieco chybat,pretoze sme to vzali aj tak,ze nam viaceri nieco poprinasaju,ponakupuju..tak aby sme toho rovnakeho zas nemali veeela,a museli dokupovat tie,co nam budu chybat..potom budeme mat väcsi prehlad co este treba..
a marekovi povedz,nech si malu uzije,este kym je taka gulatejsia..lebo babo ked zacne behat,ako si ty napisala,aj ked mu vaha ostane,pripadne bude naberat,dost sa zmeni si myslim..proste to vybeha =)
dnes sa mi ozval anesteziolog-nevidi dovod,aby mi epidural kontraindikoval porod,teda mi dal suhlas a pride..
a dnes v noci jedna baba,co mala termin ako ja zaciatkom oktobra porodila dcerku.. v jednom jej zavidim-ma po, v druhom sa bojim-ja neviem,ale ten porod ma desi..stale sa mi snivaju vyslovene hluposti