Ahojte, potrebovala by som radu. Uz 10rokov chodievam behavat a mávam trochu problémy s klbom, natiahnutým svalom. Vraj je na to dobré kúpiť si želatinu. Neviete mi poradiť nieco kvalitné a účinné?Ďakujem
Želatina - kĺby
Zelatina, huspenina, dobre uvarene(hydrolyzovane) gliky na kostiach, to su vsetko vyborne prirodne zdroje mukosacharidov, tj latok, z ktorych sa sklada nasa klbova hmota, slachy a puzdra.
Telo si ich sice vie aj vyrobit v mensich mnozstvach aj z inych potravinovych clankov, ale polotovar je polotovar, doda pre telo viac a rychlejsie, nez si telo vie pracne vyrobit.
Co sa tyka obsahu zelatiny(zivocisnej) v niektorych tvrdych zelatinovych cukrikoch, je jej tam pomerne dost./ Na stravenie tychto a transporttaciu na miesto regeneracie treba rozne enzymi, odporucam najma bromelain(z ananasu) a serrapeptazu.
ja na klby pouzivam gelenknahrung je to taky prasok do vody, rozne prichute. aj gelatina je fajn. skuste sa informovat v obchodoch s doplnkovou vyzivou.
pri bolestiach treba aj cvicit,pohybovat sa,ale ked je vela pohybu tiez to skodi,aspon mne...kazdy si musi najst sam,co mu pomaha...a co skodi...
KAMIL
ale tu pisem,ze je jedna z zmoznosti,ktora pomaha,okrem toho musis aj ine veci urobit koli KLBOM...A NIE LEN JEST MEDVEDIKY...
gumove medvediky.. nebudte smiesni. museli by ste ich zjest "tonu" aby vam aspon doplnili prirodzeny ubytok v chrupavkach
ala,jasne,je to ako droga...
skus este zavolat na toto cislo niekde do Lucenca...to mi dala jedna prispievatelka tu na fore,/na teme-TETANIA-pod nikom AGAVEN prispieva/,ze ona si tiez objednala a caka...0911279694
tak ti prajem vela stastia a rychle vratenie k behu...
nezabudajte na klbovy maz, ktory sa da vyrobit telom z avokadovych olejov. Kazdemu odporucam 2 avokada tyzdenne.
Podla prislovia"kto maze, ten jede"
Vďaka všetkým za rady:)
mariaa,ja som obehla pár lekárni a tiež nic. Skúsim pohľadať na tom nete.Rada by som sa čo najskôr vrátila k behaniu, lebo mi to strašne chýba. Keď si už raz človek zvykne na pravidelný pohyb, len tak ľahko sa nedá prestať:)))
ala,to by som aj ja rada vedela,lebo v lekarni ho uz nemaju,ale skus na stranke
www.google.sk daj si do vyhladavaca SP-enzym a lekaren,alebo tak nejak a tam ti vyhodi nejake lekarne...
/mne povedali,ze ho uz prestali vyrabat/
ale inak fakt ja som s nim bola spokojna,ja som ho mala od f.VALOSUN.
teraz ho vsade zhanam a nemozem ho zohnat...:0((((.....velmi mi chyba...