Telové mlieko/krém proti škriananiu nôh pls!!

Príspevok v téme: Telové mlieko/krém proti škriananiu nôh pls!!
katusaa

ahojte baby,
už asi 5 rokov ma trápy svrbenie a následné škrábanie nôh(najviac lítka), neviem z čoho to vzniklo. Či je leto alebo zima, stále to svrbí. Bola som už aj u kožnej a tá mi predpísala krém Daylong. Po sprche som sa ním natrela a hned som sa išla škrábať :(( Teraz používam Niveu telové mlieko na suchú pokožku, tá mi celkom pomáha, ale aj tak sa škrábem i keď trošku menej. Naozaj neviem či je to z nervov alebo mám chorý nejaký orgán v tele.... :((
viete poradiť??

RNG

kozmeticke chemikalie nepomozu, treba na kozu prirodne oleje, naozajstnu vyzivu. Vyborne je na vlhke telo po sprche si dat trochu kokosoveho oleja a nechat si to prirodzene vyschnut. Mozno do neho pridat aj trochu tekuteho vitaminu E a par kvapiek GSE.
Dovod pre skrabanie su hlavne mikroskopicke plesne a bakterie, ktore sa rozmnozia v chlorom podrazdenej a mydlom odmastenej a popraskanej kozi.
Niekedy je to aj vysledok premnozenia kozneho roztoca, demodex foliculorum.
Kokosovy olej ho potlaci, podobne ako plesne(GSE v tom znacne pomoze) a kokosovy olej prestupuje cez kozu a ozajstne vyzivuje podkozne vazivo, nie len ako tzv "vyzivne kremy", ktore sa skladaju zo skodlivych chemikalii a naftovych produktov

jaja

tiež ma to škriabalo aj počas sprchy len vodou a išla som sa doškriabať do krvi až..aj ked som sa natrela. Dá ti lieky , odporučí vitamíny a budeš sa len natierať , natierať a natierať, aby koža netrpela suchosťou...ale jedine nefrologické vyšetrenie kôry nadobličiek a hormonov štítnej žľazy ti pomôže na to. ver mi!!!

jaja

zájdi obvodnej a nech ťa pošle na nefrologické oddelenie špecialistovi...súvisí to myslím, že s hormonmi štítnej žľazy, alebo hormónmi tvoriacimi sa v nadobličkách...prejavuje sa to týmto nepríjemným až rozškriabaním sa...najmä po sprchovaní...tiež som nevedela z čoho to je...predpíše ti na to niečo na úpravu a vyšetrí to odbermi moču a krvi. Tiež som skúšala kadejaké mlieka, kremy..som myslela, že mi škodia sprcháče a tel.mlieka nejaké zložky v nich...ale svrbelo ma to aj po sensitive aj po detských hypoalergennych...skúsila som aj 2x pláchať prádlo, aj sensitive hypoalrg.detskú aviváž aj prací prach..ale nakoniec ma poslali nefrologičke/vyšetruje obličky/ a z odberov zistili poruchu, ktorá sa prejaví svrbením a suchosťou hlavne nôh...iné ti nepomôže. Moja osobná skúsenosť..

katusaa

Vonkajsie prejavy nemam, az potom co sa doskrabem mi ostanu na litkach skrabance. Dokonca sa mi obcas stava ze sa skrabem aj ked sa sprchujem (bez mydla) iba vodou. Som uz z toho na nervy.. a kozna mi iba povedala ze mam suchu kozu, dalsi prosim.. aj tak dakujem za rady :)

hmmmmmmmmmmm

a mas aj nejake vonkajsie prejavy, ako cervene mapy?myslim, ked to nie je rozskrabane, rozdrazdene?co povedala kozna>?ide len o suchu kozu?ten balneum su rozne druhy, napr.s mandlovym olejom, potom jeden s prostisvrbivou prisadou,v lekarni ti poradia.inac, aj cisty panensky olivovy olej/z lekarne/ je dobry, ziadna chemikalia..

katusaa

Daylong excipial u-lipolotio mi prave vobec nepomohol, po natreti som sa hned zacala hoblikovat :{ ale ten olej Balneum skusim :))