Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vyrážka - vytlačiť či vysušiť?

Príspevok v téme: Vyrážka - vytlačiť či vysušiť?
suns

mám také typické predmenštruačné - také tie podkožné, síce len 2, inak mam pleť OK, a mam dilemu - ci si mám dať masť na vyťahovanie - teda takú ichtyolovú, aby mi ten hnis vyšiel napovrch a aby som mohla tu potvorku zlikvidovat, alebo si to mam potierať alpou, aby sa vobec neobjavila a vstrebala??? Zatial nie je biela, ale dala by sa vytlačiť, len to nechcem rozbabrať! Doteraz som to potierala alpou, sú cervene zatial... Len ked ich necham vstrebat, budem to mat zase 3-4 tyzdne cervene a viditelne.. TAK PORADTE, CO MAM ROBIT. Ak si ju vytlačím, zahojí sa to do 2 týždňov? SOS dik

SAB

Takze dievcata chlapci mate problemy s vytlacanim vyrazok. Moja osvedcena metoda je taka ze ak uz citim miernu bolest na tvari je to znak zacinajuceho zrenia pupaka okolie je uz cervene. Ja si nato davam mast na vytiahnutie bieleho hnisu Framykoin. To je super uplne vytiahne hnis ale POZOR 2-3 DNI natierat podla toho aky je to pupak niektore hnis vytiahnu za 2 DNI a potom mozte opatrne vytlacit. Najskor vydezinfikovat ALPA a tiez sterilnu ihlu a prepichnut a bruskom prsta pekne jemne tlacit a nakoniec znova vydezinfikovat. Do 4-5 DNI sa mi uplne zahoji uz vytlacena vyrazka :-)

madison

prosím,prosím pomooooc,vytlačila som si take vyrážky a teraz sú obrovké, červene a stale hnisajú..čo mama robiť.....myslim že by ich bolo nejak vysušiť...:(

tyrusqa

vies kolko ludi ma ten isty problem ako ty?staci ak pojdes do temy akne atd..skus sa snazit vyniknut inymi castami tela.ja som napr.raz spoznala holku co mala akne,ale inac bola nadherna.

madison

diki moc...skusila som to s tou ihlou.. z boku vyrazky.. a prosto na druhy den rano som mala zase plne zapalu .. niekedy si powem .. ze preco musim mat take to problemy prave ja .. sebavedomie na bode mrazu koli tomuto .. ked sa pozdriem na kamaratky (nehovorim ze vsetky maju dokonalu plet ale najde sa )tak prosto trpim ,, pretoze nikto nechce vidiet taku tvar... lesklu s vyrazkami ..kazde mu lepsie padne pozerat sa na zdravu hladku plet... tolko a caffte

tyrusqa

ja som sa to naucila od svojej kozmeticky,este aby sa to rychlejsie potom hojilo,dala mi na to aknecolor.a ten si nechas co najdlhsie na tvari az do kym nepojdes spat.

suns

ak nechas ten pupacik vstrebat, bude sa to dlhsie hojit. Bude to cervene a musis to stale zakryvat. Ak ju odstranis, prepichnes ihlou a vytlacis, 2 dni vydrzis, budes si to po vytlaceni potierat tea tree alebo alpou alebo niecim dezinfekcnym, a potom sa ti odlupne chrasticka a mas pokoj...:)

tyrusqa

tak to s tym ohnom prvy krat pocujem,ked si kupis v lekarni ihlu tak nemusis to s tym dezinfikovanim riesit.ja dezinfikujem vriacou vodou.za kazdou vytlacenou vyrazkou ihlu vycistim alpou..alebo inym dezinfekcnym prostriedkom,ktory ti poradia v lekarni.

madison

musim skusit.. lebo sa mi zda .. ze ked tu vyrazku odstranim , tak sa mi na tom mieste nerobi hrbolcek s hnisom ( :D ), a ked si nevytlacim prosto dam len tea tree a necham vysusit , tak prosto mi zmizne ale po case tam citim taku hrcku a prosto .. ja nwm . ze ako moze ten zapal zmiznut .. len tak /... ci to sa vsetok ten zapal vytlaci do chrasty a to sa zlupne??? ci ako no nwm ..

suns

20 mam:) take tie hrozne problemy uz presli.. ale ked mam mat svoje dni tak sa to obcas ukaze... no tu ihlu musis drzat nad plamenom, nie priamo v nom - par sekund. Potom si daj na vatovy tampon alebo servitku alpu a pretri nou ihlu. To ti este lepsie vydezinfikuje. Hlavne musis do toho pupaciku pichnut zboku, nie kolmo rovno donho. A tu vrchnu kozu si porusit musis, aby si sa dostala a tomu bordelu, co je vnutri... vela stastia:)