nejdem zvracat!!

martarantula

Ahoj,
Anorexia/bulímia- články:
hneď prvý článok - "Výskum porúch príjmu potravy"
s obrázkom jabĺčka.
Už to máš?

martarantula

Ahojte,
chcela by som Vás upozorniť na nový príspevok v rubrike články, ktorý sa týka výskumu porúch príjmu potravy a súčasne Vás žiadam o účasť na ňom. Zistime viac o PPP. Držím palce v boji proti tejto zákernej poruche.

kaska

chcem vam pomoct. ja som sa uz z toho dostala, no skoro snazim sa drzat mojho programu, ktory mi tiez niekto poradil a preto chcem aj ja vam. konecne sa usmievam a nepribrala som co ma strasne tesi a dokazala som si pomoct zlepsit vsetky problemy aj tie s travenim moj meil: harmatova@inmail.sk nebojte sa aj vy to dokazete a aj bez toho aby niekto o tom vedel

Bennissa

ja som dnes nebola...som sa ani neprejedla(iba prepila kavy:)
ale mam strach ze ak budem pit tolko kavy priberiem...dufam ze nie uz 2 dni som sa nevazila...nohavice mi padaju rovnako tak dufam ze som nepribrala..teraz mam strach pstavit sa na vahu ze ak sa mi to clo nebude pacit zas zacnem vracat(a ja uz nechcem ked som vydrzala jeden cely den zjest tolko ze ma ani nenutilo ist vracat)..bojim sa vahy...ale raz sa na nu opet postavim ked uz nazapnem nihavice a vsedko sa zacne odznova...

ach jaj

tiez som citala knizku .. a taktiez ako mnohim z vas sa mi pri niektorych castiach az dych zastavoval ... naozaj obdivujem ako dokaze niekto tak otvorene a uprimne o tom hovorit.. ja o tom neviem povedat ani kamaradke a nie to takto vsetkym ..naozaj obdivujem ..

sunshine

knhku si urcite kupim,citala som gabinine blogy a ako bulimicke mi VELMI vela dali. podobne otvorene o veciach pise marya hornbacher v knihe wasted, ale u nas som sa nestretla s niekym, kto by mal guraz pisat o vlastnom trapeni/lieceni tak uprimne, citlivo a pritom bez sentimentu, pragmaticky. a co sa "navadzania" tyka, prosim vas... to je rovnako smiesne ako obvinit reziserov thrillerov, ze posluzili ako inspiracia vysinutym vrahom. kto chce, informacie si najde. nebojte sa, baby s PPP iste nie su odkazane na taketo knizky. ony sa ucia rychlo:-/

jajka001_

Gabina, velmi ta obdivujem, pretoze mas odvahu hovorit otvorene o tomto probleme, ked som videla v tv ze idete vydavat knizku - osobnu spoved o boji s PPP, povedala som si skvele, konecne, lebo je nacase o tom otvorene hovorit, ludia ani netusia kolko dievcat a zien tymto trpi, myslim ze ste urobili skvelu a obrovsku vec a pomozes mnohym ludom.

gabina

Ahoj, dievčatá...
nechcela som sa do toho miešať, aby to nevyznelo, že robím knihe reklamu a vôbec...ale nedá mi...
Áno, samozrejme, keď som ju písala, mala som na mysli aj to, či knižku niektorá nebude vnímať ako návod. Nielen k tomu, ako maskovať pred okolím, ale aj k iným veciam. Keď som si však lámala hlavu dlhšie, bolo mi nad slnko jasné, že dnes už človek nájde naozaj toľko informácií a toľko diskusií (najlepšie vieme, aké ľahké je dostať sa na internete niekam, kde sa pretriasa čo a ako robiť alebo nerobiť) a že ak aspoň desať ľudí nájde jednu zmysluplnú myšlienku a jeden si vyberie práve takú, o ktorej bude uvažovať ako o motivácii vyskúšať niečo "zlé", ja to napriek tomu risknem.
Keď som sa rozhodla to napísať, nemohla som totiž napísať iba polovičnú pravdu, alebo len dvojtretinovú pravdu môjho príbehu. Nebolo by to úprimné a mala by som hrozný pocit, že som ľudďom ponúkla niečo, čomu chýba pokračovanie alebo rozuzlenie.
A na záver - myslím, že ľudia, ktorí bojujú s PPP vedia o PPP zo všetkých najviac. Je len málo vecí, ktoré neovládajú teoreticky alebo prakticky, bohužiaľ, práve tú najdôležitejšiu - ako sa z toho dostať - stále dokážu iba veľmi ťažko uchopiť. Myslím, že anorektičkám alebo bulimičkám tá kniha nepovie nič nové, pokiaľ ide o priebeh, symptómy alebo pôvod choroby. Chcela som, aby ju oveľa viac pochopili Vaši rodičia, Vaši kamaráti, aby bolo jasnejšie ľuďom ktorí s Vami žujú, čo sa vlastne deje a že to nie je primárne o štíhlosti, ako si mnohí stále myslia. A že to nie je iba Vaša záležitosť ale záležitosť celej rodiny. Týka sa to predsa všetkých a aj ostatní by mali vedieť čo najviac, aby mali šancu sa zorientovať.
dik, pekný večer a držím každej jednej palce...g