To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
V utorok 9.2.2010 o 9.30hod. sa bude konat ZHROMAZDENIE za SPRISNENIE TRESTOV za TYRANIE ZVIERAT pred PARLAMENTOM v BA.
Slubena ucast medii, Slobody zvierat a MaciekSOS.
V tento den sa totiz v parlamente prerokuvava navrh zakona za sprisnenie trestov za tyranie. Sucasna situacia je strasna, za utyranie zvierata na smrt nebol doteraz nikto vo vazeni a pritom sa tieto krutosti deju dennodenne!
Prosim vsetkych zastancov prav zvierat, aby nas prisli podporit, je to nesmierne dolezite!
Pre akekolvek info: tyraniezvierat@gmail.com
Kto ste na facebooku, dajte vediet ci pridete na tomto linku a POZVITE svojich PRIATELOV! www.facebook.com
Mame v rukach OSUD ZVIERAT!!!
v zahradke:P nemozem....
bingham- to bude maso vypestovane v zahradke:))))
bodynka....no to my je jasne...ze by si ma hodila psikom a mackam...., ale urcite by som niakych zobral so sebou...:DDD...no a keby si ma naporcovala...bolo by vela kvalitneho masa :)) a inak vdaka tebe bodynka som este viac upevnil svoj postoj...k zvieratkam :))
a este co myslis...z coho je tych 12% masa :P
pekné, no a začať môžte tu www.webnoviny.sk
ved ten kkt ide zuršiť ministerstvo životného prostredia, mentálne sa vraciame na začiatok
Ale napriklad teba by som velmi rada naporcovala a hodila hladnym psikom:D
Bigham a pocul si o tom ze napr niektore konzervy a granule maju 3-4, ci 12 percent mesa? A ze vyrabaju aj vegetariansku stravu pre domace zvierata ako macky a psy?
A to ze je niekto vegetarian z presvedcenia nemusi automaticky znamenat ze musi byt aj jeho pes, pretoze za neho nemozno rozhodnut ale predsa doma je uz spotreba mesa vyrazne obmedzena. Niektory ludia meso nezjedia , proste im to do ust nejde!!!!!!!
vrrr - dalsi prispevok...ktory je uplne mimo....
no ja neviem..., ale ja v podstate...jem iba maso...a je mi vynikajuco
a k tym tvojim mazlickom...no pokial viem tak si pisala...ze psy a macky zeru maso...a co myslis...z coho je to maso...( presne z tych zvieratiek co su naporcovane v supermarketoch..a prezili tazky zivot - ako si ty napisala), ale je tu este jedna moznost...ze z nich spravis vegetarianov...
to bolo smerovane hlavne tym tazkym vegetarianom...co zachranuju zvieratka...pricom doma maju 3 schaferhund...a davaju im zrat...maso z obchodu.... :))
vrrrrrrr inak pises mi to ako keby ja som tie zvierata zabijala a hadzala do mrazakov...s tym sa obrat na vyrobcov...ja za to nemozem...a hovoris mi to jak keby som bola jedina na svete ktora je maso...a len tak pre tvoju info ja jem maso asi raz za 2 tyzdne..az tak ho nemusim..takze sa zdrz poznamok na mna ako keby ja som bola vinna za to, co sa deje na svete
a predstav si ze som napr nikdy nebola na zabijacke prave kvoli tomu lebo by som sa nedokazala pozerat na to ako niekto zabije zviera a potom ho este jest..takze zo mna nerob bezcharakterneho cloveka..pretoze o mne nic nevies...som zvedava kolko milacikov si mala ty, pretoze ja uz vela a o kazdeho jedneho, ci to bola andulka, rybicky, zajacik, psy alebo macky, som sa starala najlepsie ako som vedela a davala som im tolko lasky kolko sa dalo...takze nesud cloveka pokym vies o nom akurat tak velke H
ja som alergička a pouzivam kozmetiku nie, ktora sa mi paci, ale ktoru mozem a moje telo znesie, takze loreal rexona ci maybelline alebo dove, som rada, ze vobec nieco mozem...