Kozmetika - testovanie na zvieratách

Príspevok v téme: Kozmetika - testovanie na zvieratách
somzasadneproti

To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem

!!!!!!

nathalia
ty nemozes vediet aka som stara. ale ja ti prezradim. mam 39! a vrasky. a ak moj manzel ma pozerat po druhych len preto, ze vrasky nemaju, tak mi to moze byt jedno, lebo v tom pripade o neho viac nestojim. ja sa za svoje vrasky nehanbim, za nimi stoja moje starosti a skusenosti. a nechapem, preco by kvoli tomu mali trpiet zvierata. len preto, ze nevedia rozpravat???? preco je clovek viac, ako zviera???? len preto, ze clovek vie rozpravat a hovori si, ze je inteligentny???????? je mi ta luto, ked tvoja inteligencia siaha iba potialto...!!

.malina

natahlia, ty z nej nepochadzas, ty si nou ostala:) ale ja sim myslim, ze clovek je horsi ako ziviera, takze si v poho.

nathália09

si hlúpučká,moja-ja som už staršia,ty si ešte mladá.Počkaj ked budeš v mojom veku,a budeš mat vrasky,a tvoj frajer,alebo manžel nebude pozerat na teba,ale na mladšie,lebo budeš pre neho vráskavá.-a áno,ľudia sú viac ako zvieratá.

!!!!!

nathalia
to milujem ked niekto povysuje ludi nad zvierata. a akym pravom? ked chcu byt ludia krajsi, mat menej vrasok a ja neviem co este budu stale vymyslat, tak nech to na sebe aj testuju. zvierata nepotrebuju nic viac, ako zit v pokoji a nechcu sa ani skraslovat, ani letiet na mesiac, ani nic podobne, len zit a mat pokoj od nas ludi!!!!! bodaj si sa v tvojom buducom zivote narodila ako testovacie zviera!

bodynka

nathalia ano prirodna kozmetika je testovana na dobrovolnikoch. Kacatko viem ze zo mojho zoznamu je kopa kozmetiky ktorej zlozky testovane boli ale nie finalny vyrobok. Dallej by sme to rozvadzali na certifikaty. HCS/HHPS

kaciatko_7

bodynka ja som tym ale nemyslela seba, kde sa da a kde je to aj cenovo dostupne tam pouzivam len prirodnu kozmetiku, a len tu ktora sa netestuje...
ja som to myslela globalne, tym ze presvedcis k pouzivaniu istej kozmetiky zopar ludi, nezmenis tym bohuzial cely svet... a tie ucinne kremy a podobne sajrajty, ktore si denne panicky patlaju na ksicht si myslim ze musia byt testovane na zvieratach, pretoze takyto ucinok by sa v praxi nedostavil... najde sa samozrejme aj tomu podobna kozmetika, ale v povedomiach ludi su znacky, ktore dokazu zazraky a tazko sa niektorym prechadza na iny typ kozmetiky...
a este nieco... niektore znacky testuju na zvieratach len ty sa to bohuzial nedozvies, pretoze rozdiel je testovat latky ktore pridavaju ako prisady do kozmetiky a rozdiel je testovat vysledny produkt... je to myslim si aj legislativne vymedzene a ti co testuju vysledne produkty testovanie na zvieratach nemusia uvadzat...