Ahojte tak zaujíma ma Váš názor. Ja osobne preferujem najskôr sa najesť a o takú pol hodinku ísť cvičiť :)
Je lepšie jesť pred cvičením alebo po?
a este :)) rano chodim cvicit nalacno.. nevadi, ked si davam potom za hodinku po cviceni jogurt s ovsenymi vlockami? jogurt si davam ovocny-ochuteny, ale light a obycajne vlocky.. viem, ze by sa mal len neochuteny jogurt, ale raz za den musim mat nieco sladke, inak som nervozna, a zazrakom (bezne som zrala jednu cokoladu za den) mi fakt staci za cely den len ten jogurt..
k bielkovinam.... za kolko mozem ist spat, ak som si na veceru dala cely cottage s pazitkou? ziadne pecivo, iba ten cottage?
Neda sa presne povedat za ako rychlo sa ti vytravi to ci to zalezi to od jednotlivca. Napriklad ak mas rychly metabolizmus tak samozrejme ze ti vytravy skorej a ak sa v tom momente dajako pohybujes ci vykonavas nejaku cinnost tak samozrejme, ze travenie je o to intenzivnejsie. Bielkoviny sa travia priblizne 3 hodiny tak ako sachartidy ci skroby zalezi to od mnozstva.
Ja si myslím,že polhodina pred cvičením po jedle nestačí. Minimálne hodina a pol a nejesť ťažké jedlá. Mne osobne sa veľmi dobre cvičilo,ak som tak polhodinku pred cvičením vypila kávu. Po nej sa mi naozaj cvičilo ľahko a aj po cvičení som sa cítila dobre. Po cvičení som si zvykla dať banán a až tak za hodinku po nejaké iné jedlo.
co sa tyka toho travenia hranolky sa travia aj 8 hodin ak je to vo vecsiom mnozstve. Celkovo jedlo bohate na tuky sa travi aj 8 hodin. Jedlo bohate na bielkoviny a komplexne sacharidy vytravi okolo 3 hodin. Predtreninkove proteinove napoje travia okolo 45 minut ci 15 minut zalezi od toho ako je nastiepeny. Ale mensie jedlo bohate na bielkoviny a komplexne sacharidy vytravi za menej. Okrem toho existuju aj bielkoviny, ktore travia aj 8 hodin jedna sa o kazein, ktory je v mlieku viac v tvarohu. Preto je vhodny kazein na noc koli regeneracii svalov aby telo malo odkial cerpat bielkoviny pocas spanku.
2 hodiny pred cvicenim mozete jest kludne ale to jedlo nesmie obsahovat vela tukov. 1 hodinu pred treninkom mozete vypit proteinove napoje. Neodporuca sa jest tesne predtreninkom lebo sa vam nebude cvicit dobre. A uz vobec niejedze pred treninkom nejake rychle sacharidy ako cokolady, cukriky, ovocie inak sa budete citit unavene a budete sa citit tak ako keby ste ani necvicili. Ihned po treninku su vhodne proteinove napoje, najlepsie hydrolizovane proteiny z glukozou. Ale toto je skor pre tych co chcu nabrat svalovu hmotu. Hodinu po treninku uz mozete jest normalne.
podla toho co zjes, ked nieco male tak o hodinku v pohode,ale dat si obed alebo nieco vacsie je dost blby napad... po vacsom jedle az tri hodiny...
raz som vracala po cviceni vo fitku, jedla som hodinu a pol predtym hranolky...