Ano alebo nie

Príspevok v téme: Ano alebo nie
deniska

Ahojte. Potrebovala by som radu. So svojím partnerom žijeme sexuálnym životom vyše 2 rokov a neužívala som žiadnu antikoncepciu. Praktizujeme prerušovanú súlož bez kondómu. Rozmýšľam nad tým, že by som mala začať užívať HAK, ale sama neviem,.....Nechcem žiadné hormóny, hlavne sa bojím, že priberiem......Poradíte mi?Ďakujem.

msaj

súhlasím s Dagmar a pridávam, že dnes už je HAK dosť nízkohormonálna, takže nejakej zmeny na váhe sa nemusíš obávať, ja osobne užívam už veľa rokov a mám stále tú istú váhu +- nejaké 2kg, a určite milovanie s HAK je uvolnenejšie ako za tých podmienok ako opisuješ, držím palce

dagmar

Deniska, myslim,ze najlepsie by ti poradil tvoj gynekolog. Priberanie a ine "sprievodne znaky" pri uzivani HAK su totiz strasne individualne - jedna zena ti povie, ze pribrala 10 kg, druhej to vahu vobec neovplyvnilo, tretej sa upravilo akne, ale zhorsilo to ci ono. Predpisaniu HAK predchadza minimalne vysetrenie krvi (pecenove enz., hladina horm. atd) a podla vysledku sa rozhodne gynekol., ze aka HAK by konkretne pre teba bola najvhodnejsia.