prosím,ak viete,poraďte,čo s aftami,už si ani nepamätám,kedy som nemala aspoň 1,aj teraz ich mám asi 7,na ďasnách a jazyku...skúšala som tee three olej,mundisal gel,canadent a ani neviem,čo ešte,ale nič mi nezaberá...už som z toho zúfalá
afty,afty,afty...proste stále
Ahoj nejake pripravky jsou na tehle strance snad to pomuze . prozdravi.sattnet.cz
Hlavni je asi jim predejit takze vitaminy do tela .
ja mam recept:) treba usta riadne vyplachovat domacou slivovicou:) bude to stipat, ale pomoze.
Nemusia to byt klasicke afty, mozes mat napr. kandidozu. Prakticky lekar ta nasmeruje. Mozno dermatolog, imunolog..
Dovtedy Riboflavin (volne v lekarni), 3x2 tablety aspon 3 dni, potom 2 tbl denne 3-4 dni.
Z vlastnej skusenosti - najlepsie pomaha aplikacia lokalneho antibiotika + pokryt gelom "URGO"... Bojujem s nimi uz niekolko rokov a posledne razy som to riesila takto. Afta sa sice drzala niekolko dni, ale ostala akokeby v "zacitocnom" stadiu - menej bolela, nestipala... A takisto sa objavuju u mna len v obdobi menstruacie, mozno tam existuje nejaky suvis.
afty sa daju najlepsie vyriesit detoxikaciou. precitajte si clanok, ktory je na tomto fore na prvej strane o detoxikacii. dobre informacie su hlavne na konci clanku.
samozrejme, klinceky myslim tu koreninu, hihii
neviem ci tu niekto pisal tuto radu, ale mojej znamej pomohol 10dnovy vyluh v 160 ml alpe cca 30 klincekov...jej to velmi pomohlo, mala stale bolesti a uz na druhy den sa jej polepsilo. zial neviem presne ako casto pouzivat. to je pre tych, co im uz ani zazraky z lekarne nezaberaju ;)
odpovedam na problematiku co sa tyka áft.afty nie su infekcnem a neprejavuju sa na dasnach, iba na sliznici v dutine ustnej. ak sa vsak nieco podobne bolestive prejavi na dasnach, ide o iny problem resp. horsi... neviem ci viete, ale výskyt aft sa nepodarilo vyriesit z akej priciny nas trapia. o vyskyte aft sa pise v roznych literaturach, no nikde sa vsak neuvadza presny dovod ich vzniku, predpokladaju, ze pricinou moze byt stres, nejake chronicke zranovanie ustnej sliznice nejakym osrtym predmetom (preoteticka praca, tubna kefka pri cisteni zubov)... pocet alebo intenzitu vyskytu aft moze tredukovat zubna pasta enzycal od curaprox... aspon mne to pomaha.. skuste sa o tom poradit s vasim zubnym lekarom alebo dentalnou hygienickou (studnetka DH)
mam podozrenie na premnozenie tejto bakterie v mojom tele. ako by som sa jej mohla zbavit?