pls poradte ... :(
Ako si mam prestat honit?
ale ona mala kondom o deti tu nejde a inak je to moja frajerka ale presne to trineo chcem sa tomu branit no ked som si uz skoro vôbec nehonil tak prisla ona neviem co s tim ja viem ze to je zle ale ja s tim musim nejak bojovat a to neviem a kôli tomu som posledne 3 dni nebol s kamosmi ani vonku no tomu sa nevihnem tak co s tim?
Docela suhlasim s trineom v tejto otazke a myslím si že takí mladi ľudia by nemali podlahnut tejto závislosti.Ako je možné vidieť tak časom dôjde aj na pohl.styk ktorý je ale stále pod zákonom.A aj keby nebol tak s toho plynú následky ako napr.nechcené deti.Vďaka podobným prípadom sa stava že matka dieťa dokonca zavrazdi.Podobné udalosti vyvrcholili tým že sa založili hniezda zachrany.Podľa mna to boli zbytočne vyhodene penize zo štátneho rozpočtu.Určite sa dali využiť aj lepšie na skvalitnenie služieb zdravotníctva.A príkladom týchto ľudí sa riadia aj ostatny a považujú to za normálne....
Pán farár priznajte sa Vy držíte celibát od narodenia? Nemotajte hlavu mladým vy nie ste sexuolog! Nie je to žiadny hriech ani za to nepojdu do pekla, je to obyčajna ludska potreba ktorá suvisi s hladinou hormonu v tele, ktora je raz vyššia raz nižšia preto rano muži mávaju erekciu pretože telo cez noc neprijalo žiadne tuky a cukry ktore testosteron ničia.Tým pádom hladina je vysoká. U mužov vysoká hladina testosteronu zapričinuje sexualny apetit a podporuje agresivitu. "Človek prepada pudovému spravaniu" odbúrať sa dá sexualnou aktivitou ale aj fyzickou!
Čiže ked si vyhoníš raz denne a budeš hodinku športovať pochybujem že by sa ti ešte chcelo ;) Masturbuje drviva vačšina ludstva, ženy však menej ako muži. To že tomu vačšina pri začiatku prepadne je normalne lebo je to niečo nové a pekne po čase ta to prestane tolko baviť a ked zažiješ sex tak prídeš na to že sex je niekolnasobne lepší. A ked zažiješ sex s niekym koho miluješ už nič viac ti nebude chýbať! Nie je to zlé ale netreba tomu prepadnuť a žiť len tým ! :)
., zameraj sa na riešenie svojho problému s masturbáciou a dievčatá nerieš! Máš iba 14, neboj, nič ti neutečie. Píšeš, že by si s tou 17-ročnou dievčinou mohol mať pohlavný styk, myslíš si, že to by bolo na rozdiel od masturbácie správne? Nie, v tomto prípade by si opäť len uspokojil svoju žiadostivosť a využil by si pritom telo toho dievčaťa.
Sexuálne spojenie má zavŕšiť lásku k milovanej osobe, ktorú najprv spoznávaš duševne a s ktorou si rozhodnutý prežiť celý život, ktorej sa chceš odovzdať. Nemyslím si, že si pripravený vziať na seba takýto celoživotný záväzok. Vzhľadom na Tvoj vek a spôsob ako o tom dievčati píšeš (že by si ju pretiahol) to dievča nemôžeš ani dobre poznať, nieto ešte milovať. Navyše si ešte "pod zákonom", tak o takýchto veciach ani nerozmýšľaj.
Už len posledná poznámka: nemysli si, že problém s masturbáciou bude vyriešený, ak začneš so sexuálnym životom - v skutočnosti by si len jednu formu uspokojovania telesných pudov vymenil za inú. Daj si predsavzatie, že Tvoje prvé milovanie s dievčaťom bude až počas vašej spoločnej svadobnej noci. Toto rozhodnutie Ťa ochráni od sexu s dievčatami, ktoré by mi dobre nepoznal a skutočne nemiloval. Nech môže byť Tvoja budúca manželka na Teba hrdá. Veď aj Ty, keby si si mohol vybrať, nechcel by si za ženu a matku svojich detí radšej pannu než dievča so sexuálnymi skúsenosťami, získanými pri iných chlapcoch?
co mam urobit?prestavam ho honit mam uz 14 chce ma prekrasne 17 rone dievca a ak chcem mozem mat pohlavni stik skoro bi som sa tomu neubranil len mi zazvonil mobil a kamatat mi volal .no to ma pred tim zachranilo boim sa ze to nevidzim pretiahnem ju je sexi a neviem co s tim vihnut sa jej nevihnem chodieva s nami von prosim poradte za odpoved vopred dakujem.
2 . porozpravaj sa o tom s urologom... ak nebudes vobec masturbovat tak ti hrozia rozne neprijemnosti... si uvedom ze je to organ ako kazdy iny... a teda takisto ked nebudes ohybat koleno tak budes mat s nim problemy...
A robim to uz od 11.5 a mam13.5 cize az2 roki a ti trineo kolko mas rokov ti?
ANO SOM PRIPRAVENI A URCITE TO SKUSIM A VELMI TI DAKUJEM ZA TO ZE MI POMAHAS VIES SI PRVI KOMU SOM SA STIM ZDVôVERIL A ESTE NECO TI SI KNAZ ZE?A AK NIE MAL SI UZ TAKY PROBLEM AKO JA?A INAK MAM13
., si pripravený na boj? Pretože žiadny zázračný liek bez Tvojho úsilia na masturbáciu neexistuje.
Ten prvý krok si už vlastne spravil - priznal si, že máš problém a že si s ním nevieš poradiť - a hlavne, chceš s tým niečo robiť. Prišiel si na to, že sám na seba sa spoliehať nemôžeš, preto tentoraz začni bojovať inak a prizvi si k tomu Ježiša (spomínal si žehnanie a modlitbu, takže predpokladám, že si veriaci). Jedinou cestou, o ktorej viem, že funguje, je cesta modlitby a častého pristupovania k sviatostiam.
Na začiatok pristúp k sviatosti zmierenia (sv. spoveď) s predsavzatím neupadnúť do hriechu masturbácie. Najlepšie hneď v ten deň sa zúčastni sv. omše a prijmi Eucharistiu. Pros Ježiša, aby Ti pomohol, pretože bez jeho pomoci to sám nedokážeš. Časté pristupovanie k sv. prijímaniu - najlepšie každý deň, by Ti malo pomôcť v Tvojej snahe nepodľahnúť. Daj si vždy cieľ vydržať ten jeden deň do ďalšieho sv. prijímania, nemysli na týždne a mesiace dopredu. Keď predsa zlyháš, dlho nečakaj a opäť choď ku spovedi. Ježiš vidí Tvoju ľútosť i snahu a neodsudzuje Ťa. Možno by bolo dobré, keby si si našiel jedného spovedníka, ku ktorému by si chodieval, ktorý by bol Tvojim radcom a ktorý by Ťa povzbudzoval - to je už na Tebe, ako Ti to bude vyhovovať, v každom prípade je to samotný Ježiš, ktorý Ti prostredníctvom kňaza odpúšťa a dáva Ti milosť posväcujúcu i pomáhajúcu.
Dobrý je časopis Milujte sa!, ktorý nájdeš v kresťanskom kníhkupectve a ktorého posledné stránky sú stále venované mladým a problému predmanželskej čistoty vrátane problémom s masturbáciou. Ak by Ťa to oslovilo, je tu možnosť pripojenia sa do Hnutia čistých sŕdc, v rámci ktorého mnoho mladých ľudí odhodlane bojuje s tým istým problémom ako Ty. Hlavné je sa nevzdávať a nepodliehať znechuteniu. Posielam link na jeden z článokov časopisu:
pardon !!!!!
.. som si temu zle precitala
tie slovenske slova su si tak podobne ..... pááánečku :-//