V sucasnosti mam naordinovane uzivanie antibiotik Zinnat 500 mg 2x denne. Dnes ich zacnem uzivat. Mam kupene aj probiotika Biopron a chcem sa opytat, ci mam tieto probiotika uzivat sucasne s uzivanim atb Zinnat alebo mam najprv vyuzivat cele balenie atb Zinnat a okamzite po douzivani nasadit probiotika Biopron, aby sa obnovili prospesne bakterie, ktore Zinnat vyhubi? Pytam sa to preto lebo ak ich budem (tie probiotika) uzivat sucasne so Zinnatom, ma to vobec nejaky vyznam, ked ich aj tak Zinnat vsetky zabije? A este by som sa chcel opytat, ci je mozne spolu so Zinnatom uzivat sucasne aj volne predajny preparat Citrovital tablety? Dakujem za odpovede.
antibiotika vs. probiotika
Hej, je to tak, niektoré sa môžu aj s 2h odstupom. Ideálne po jedle, Zinat neviem, či sa musí po jedle. Nejak si to tak naplánuj. A aj po preliečení ATB môžeš užívať ešte probiotiká na úpravu črevnej mikroflóry.
No pokiaľ dobre viem, tak som niekde čítala že by sa mali brať probiotiká súčasne s antibiotikami. Pokiaľ ich človek neužíva, môžu sa prejaviť ťažkosti s trávením. Tiež som užívala Biopron a to vždy 3 hodiny po tom ako som zobrala antibiotiká, pretože mi to tak doporučila moja lekárka.