Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Roaccutane

Príspevok v téme: Roaccutane
bambulka15

cawte!viem, ze o tomto lieku tu je toho dost ale nenasla som co potrebujem.chcem sa spytat, ti, co ste ho uzivali od zaciatku liecby ste pouzivali hydratacny krem?lebo tvar zevraj zacne byt sucha.ja to beriem este len tyzden a zatial nemam suchu, ale newiem ci uz mam teraz pouzivat ten krem alebo staci az potom ked sa mi zacne vysusovat.dikyy caaavte

RNG

Nehovorim, ze kazdy musi byt tymto chemickym patrntovanym liekom poskodeny, ale vyse 100 000 sudnych pripadov z 50 statov v USA za vazne poskodenie zdravia nasvedcuje jasne, ze to clovek musi brat velmi vazne do uvahy.
Hlavne , ked prirodny vitamin A v takychto besnych davkach je tiez rovnako ucinny,alebo aj ucinnejsi, ale s ovela mensim poskodenim tela, aj ked je to zrejme nezdrave predavkovanie. Kedze je to vedene ako vitamin A na vitaminy su odporucene denne davky a nie su schvalene ako liecivo, hoci maju liecive ucinky v megadavkach, nemozes ocakavat, aby ti ho lekari poradili alebo predpisali, ked ich v skolach naucili pouzivat vyhradne patentovane chemicke lieky a nic ine.
Na uvedenie prepoctu 50 000 IU vitamin A vo forme retinyl palmitate je 15 mg retinolu, tj vitaminu A, prirodneho.
Viamin A vie telo lepsie pouzit , vylucit a aj nesposobia tolko skody, ako umela patentovana chemikalia, ktora nikdy v prirode pred tym neexistovala, tj je to nove zamorenie, uvedene na trh ludmi, co na tom chcu extra zarobit, bez ohladu na skody , co to napacha.
A samozrejme mladi ludia, co maju acnoznu plet sa daju velmi lahko na to nahovorit, lebo vacsina je ich optimisticka a neveri, ze by ich to mohlo vazne poskodit. A na 99 % maju pravdu, zialbohu to 1 % na to doplati.

Luisa28

Ahoj, ja akurát po 7mich mesiacoch doberám tento liek a tvár mám už len sem-tam nejaká vyrážka.Super vec,zvyši sa ti sebavedomie. Ja by som ti odporučala už 2 týždne pred liečbou premasťovať pokožku t.j: kútiky pier, telo,tvár, ruky...
Ja som používala sadu od Biodermy Athoderm na všetko a behom 2-3 dní som nemala vysušene nič:)

ukecana12

Ahojte...ja práve končím užívanie tohto lieku po 7. mesiacoch a som nesmierne šťastná, že tvár mám krásnu bez vyrážok vo svojich 45 rokoch. Vyskúšala som všetky možné dostupné možnosti sa zbavenia vyrážok i investovala veľa financiíí do toho - no nič nepomahalo. Jedného dňa som to už nevydržala a po všetkých tých vyšetreniach u dermatologa som začala užívať tieto lieky ako posledná možná sice veľmi drastická nadej. Oplatilo sa a nebanujem !!
Odporúčam všetkým, ktorým to zdravotný stav dovoli isť do toho a netrápiť sa tak ako ja dlhé roky.

vevaztt

Ahojte baby,ja uzivam curacne uz 5 mesiac a konecne som uz asi dva mesiace bez akne, dufam ze sa to uz niiiiiikdy nevrati.a ci lutujem liecbu?nikdy...viem tento liek je humus ale ked si tak povieme a dame ruku na srdce---co v dnesnej dobe neni?..Ved ten humus berieme len pol roka do dvoch mesiacov je izotretinonin prec z nasho tela a my???? Konecne sa mozme tesit zo zivota a neriesit make up taky ci onaky,kupko a pod.veci ktore nas obmadzovali.vraj ked vyuzivate urcitu davku na kg svojej hmotnosti tak akne sa nevrati---tak dufam ze som ho uz pochovala estemesiac a pol a letooo huraaaa baby chodte do toho

emm345

Ahojte :-) liek uzivam zatial len 2.tyzden a moja tvar je ozaj katastrofalna. Chcem sa opyat najma vas, ktorí ste tento liek uzivali, ze po akej dobe sa vam plet zlepsila..alebo ako dlho ste prechadzali fazou, pri kt. som momentalne ja :-/.
Vopred diky :-)

Anykay

Milujem múdre reči ... Že by ste toto svinstvo nebrali.. Lenže musíte si to brať aj zo stránky ľudí , ktorých toto ochorenie už doslova ničí pretože s ním zápasia aj niekoľko rokov. Viem aký je pocit žiť bez akné ale hlavne poznám pociť žiť s ním. Je to naozaj hrozné ak viete že je to genetika a s tým sa bohužial nič nedá robiť. Tam nepomôže ani strava ani vitamíny.Ja som čistý príklad . Myslím že sa stravujem celkom v norme. Mám aj pravidelný prísun vitamnínov.Tým ale nechcem povedať že teraz podme do fastfoodu. To určite nie. Len chcem povedať že ak to má niekto geneticky dané siahne aj po takomto lieku. Ja som si s akné vytrpela dosť. Už 6 rokov je mojim nemilým spoločníkom.Tak už je na čase po všetkých tých pokusoch s gelikmi, vodičkami, mastičkami si povedať dosť.Ja som roaccutane ešte neužívala. Teraz pre zmenu neužívam žiadne antibiotíká už asi 2 týždne dala som sa na dráhu liečby biolampou.Neviem či to má nejké účinky no stále v to verím.Ale pokiaľ sa mi stav nezlepší vyskúšam aj ja toto svinstvo a pre niektorých budem bohužiaľ hlupaňa ale možno o krok šťastnejšia že nemusím riešiť make-up , ktorý z duše nenávidím a používam ho len preto aby tieto moje kožné problémy neboli až tak viditeľné.

Agnes998

Realista, nie, nemal by si mat. Tie jazvicky z akne su vacsinou len povrchove a neskor same zmiznu. Ja som sa tiez pytala na ne koznej lekarky a ona mi povedala, ze ked sa vyliecim z akne, do roka same zmiznu. A tak aj skutocne bolo, dnes uz ziadne na tvari nemam. Horsie to je, ked je velmi tazke akne a ostavaju po nom hlboke jazvy, tie nemusia zmiznut same, ale treba laser.

Realista

Dobry den, trpim dost rozsirenym akne na tvary a chcem sa spytat hlavne muzov ktory trpeli akne a uz zarastaju ale kludne aj zien ktore mi mozno vedia odpovedat. Ide o to ze mam akne a povedzme ze kedm i uz zmizne a budem poriadne zarasteny na tvary ci nebudem mat medzery na miestach kde bolo akne, lebo po akne vznikaju jazvycky ked sa vytlači., a ked ich je vela tak ci na tom mieste budem zarastat.... Ďakujem vopred za odpovede.

UzVeselaNika

Vsetkym to odporucam.....NECAKAJTE NA NIC!!!!!!!!.....ja som nechcela chodit von,to nehovorim ked bolo leto ake som mala stavy,to bolo neuveritelne....nechcela som ani u ziadneho chlapa ostat do rana,lebo keby ma uvidi rano,tak asi odpadne...mala som strach aj z bazenov,ze sa mi tam zmyje kilo makeupu a koniec.....no proste hotova katastrofa...teraz roacutane berem 3mesiace,akurat idem na stvrty a plet mam cistu...akurat,ze suchu a aj pery mam suche...odporucam balizam z lekarne panthenol Plus....asi naj ked beriete taleto lieky.....vsetkym drzim palce....doda vam to viacej sebavedomia...uz sa nebojim byt ani na fotkach :)