inzulín

eng

Vo vlaknach "Cukrovka a pohyb" a "Aloe Vera na liecbu cukrovky" som sa uz na tuto temu vyjadroval, ale pre lenivych svoj nazor uverejnim aj tu:

Aloe Vera je sice dobry prostriedok na zvysenie imunity.

Pokial je DM2-jkar iba na diete tak moze svojim posobenim zlepsovat citlivost buniek na inzulin ktory si organizmus u "dvojkarov" este stale vyraba a oddalovat nutnost k diete pridat aj peroralne antiabetika (tabletky), ale takyto diabetik nesmie zabudat na nerozlucnu dvojicu "dieta + pohyb" pri liecbe svojho diabetu.

Pokial je DM2-jkar okrem diety lieceny esta aj tabletkami, tak ucinok Aloe Vera moze svojim posobenim zvysovat citlivost nielen na vlastny inzulin, ale aj na posobenie latok obsiahnutych v peroralnych antiabetikach a tym zvysovat ich ucinok... Ale ani tu DM2-jkar nesmie zabudat na spoluposobenie troch prvkov "dieta + pohyb + antidiabetika".

Ale pri DM1 do organizmu , ktoreho pankreas neprodukuje inzulin, inzulin nijakym sposobom Aloe Vera nedostane...

Tu je zatial stale potreba jeho dodania zvonku injekciami, perom, pumpou a pod...

Aloe Vera moze u DM1 tiez svojim posobenim ovplyvnit citlivost buniek na zvonku dodavany inzulin a tym pomoct znizit mnozstvo inzulinovych jednotiek v jednotlivych davkach, ale nemoze podla mojho nazoru eliminovat potrebu dodavania inzulinu zvonku. Diabetici s 1. typom diabetu pri jeho liecbe tiez nemozu zabudnut na trojuholnik "dieta + pohyb + antidiabetika (v tomto pripade inzulin)"

mala

pre renas je to možne že glykemie tak hrozne skáču .Moje dcéra ma už 6 rokov cukrovku a stale lietame presne tak isto .Ideme z nizkych do vysokych ak dopichneme tak bud ešte vystúpi alebo mame stale rovnako .Je to zúfale ale zatial dokt .neprišla na to prečo je to tak a stale sa trápime.Ja len verím že sa situacia čoskoro zlepší a tie hodnoty ustanu.Teraz má dcera 8 rokov a snad aj ten vek pravidelnosť to nejak spraví .Vela štastia

mira

Renas, nie sú SJ ako SJ. Stabilnú hladinu cukru v krvi dokážeš udržať len polysacharidmi. Tie sa trávia POMALY a nespôsobujú skoky. U cukrovkárov to musia byť jedine celozrnné polysacharidy.
Var mu kaše z ryže natural, vločiek, namočených krúpov, pšena. kukuričnej krupice, celozrnné cestoviny. Uč ho dlho prežúvať, aby z obilnín zachytil sladkú chuť. Ak si bude vyžadovať prisladenie, použi trošku ryžového sladu alebo sušené ovocie v malom množstve. Ryžový slad dostaneš v bioobchode.
Dávaj mu zeleninové polievky, strukoviny.
Ovocie sa snaž obmedzovať, samozrerejme, že i sladkosti !

renas

Ahojte, prosím, kto mi vie poradiť? Kto si týmto prešiel? Mám 5 ročného syna a je 4 mesiace diabetik. Nedarí sa nám glykémie stabilizovať. Zostala som doma, varím podľa rád diab. sesty, dávkujem presne 4 SJ /15 na deň/ a glykémie vyskakujú na 27. Preliečili nás v Ľubochni, zmenili inzulín na LEVEMIR A NOVORAPID dávky inzulínu na 2,5 - 1,5 - 1,5- lev 1,5. Skúšali znižovať a glykémia sa nepohla, skúšajú zvyšovať a stále rovnako.Buď sa udržujú vysoké čísla alebo skáčeme z 10mmol na 25. Mám pocit beznádeje. Je toto vôbec možné?

pier

lekarka to myslela tak,že že inzulinom sa zniži inak uz nezvladnutelny vysoky cukor a potom pokracovat v diete a tabletach....len problem je ,ze kto si "už raz navykne" na beztrestne napchavanie sa a jednoduche znizenie cukru inzulinom,tak k diete sa len tazko uz navrati....je to samozrejme zlozitejsie,to bolo len take male sukromne zamyslenie sa.

kiki

no,mne minule vyskocila aj na 25:)ale nie o tom som chcela..myslim, ze inzulin sa neda pichat iba prilezitostne, ale to,ze by siel na inzulin neznamena koniec sveta,ale to,ze by mal mat lepsie vysledky a mal by sa citit lepsie ak mu uz tabletky nestacia. mne doktorka hovorila o starych ludoch, co silou mocou odmietali inzulin aj po mrtvici a to ju mali vraj z vysokeho cukru,tak co je lepsie? a taky chlap by sa ihiel bat nemusel..