moj otec má zhoršený diabetes II.,glykemie mu niekedy vyskocia aj na 13.,lekarka strasí inzulínom,je mozne pouzivat inzulín prílezitostne iba ked je vysoký cukor? co nas caka?
inzulín
Their happy hour wickedspoon.shop specials are unbeatable. Great food at fantastic prices!
Ferim- to co tu robis...je hlupa reklama!
Vo vlaknach "Cukrovka a pohyb" a "Aloe Vera na liecbu cukrovky" som sa uz na tuto temu vyjadroval, ale pre lenivych svoj nazor uverejnim aj tu:
Aloe Vera je sice dobry prostriedok na zvysenie imunity.
Pokial je DM2-jkar iba na diete tak moze svojim posobenim zlepsovat citlivost buniek na inzulin ktory si organizmus u "dvojkarov" este stale vyraba a oddalovat nutnost k diete pridat aj peroralne antiabetika (tabletky), ale takyto diabetik nesmie zabudat na nerozlucnu dvojicu "dieta + pohyb" pri liecbe svojho diabetu.
Pokial je DM2-jkar okrem diety lieceny esta aj tabletkami, tak ucinok Aloe Vera moze svojim posobenim zvysovat citlivost nielen na vlastny inzulin, ale aj na posobenie latok obsiahnutych v peroralnych antiabetikach a tym zvysovat ich ucinok... Ale ani tu DM2-jkar nesmie zabudat na spoluposobenie troch prvkov "dieta + pohyb + antidiabetika".
Ale pri DM1 do organizmu , ktoreho pankreas neprodukuje inzulin, inzulin nijakym sposobom Aloe Vera nedostane...
Tu je zatial stale potreba jeho dodania zvonku injekciami, perom, pumpou a pod...
Aloe Vera moze u DM1 tiez svojim posobenim ovplyvnit citlivost buniek na zvonku dodavany inzulin a tym pomoct znizit mnozstvo inzulinovych jednotiek v jednotlivych davkach, ale nemoze podla mojho nazoru eliminovat potrebu dodavania inzulinu zvonku. Diabetici s 1. typom diabetu pri jeho liecbe tiez nemozu zabudnut na trojuholnik "dieta + pohyb + antidiabetika (v tomto pripade inzulin)"
pre renas je to možne že glykemie tak hrozne skáču .Moje dcéra ma už 6 rokov cukrovku a stale lietame presne tak isto .Ideme z nizkych do vysokych ak dopichneme tak bud ešte vystúpi alebo mame stale rovnako .Je to zúfale ale zatial dokt .neprišla na to prečo je to tak a stale sa trápime.Ja len verím že sa situacia čoskoro zlepší a tie hodnoty ustanu.Teraz má dcera 8 rokov a snad aj ten vek pravidelnosť to nejak spraví .Vela štastia
Renas, nie sú SJ ako SJ. Stabilnú hladinu cukru v krvi dokážeš udržať len polysacharidmi. Tie sa trávia POMALY a nespôsobujú skoky. U cukrovkárov to musia byť jedine celozrnné polysacharidy.
Var mu kaše z ryže natural, vločiek, namočených krúpov, pšena. kukuričnej krupice, celozrnné cestoviny. Uč ho dlho prežúvať, aby z obilnín zachytil sladkú chuť. Ak si bude vyžadovať prisladenie, použi trošku ryžového sladu alebo sušené ovocie v malom množstve. Ryžový slad dostaneš v bioobchode.
Dávaj mu zeleninové polievky, strukoviny.
Ovocie sa snaž obmedzovať, samozrerejme, že i sladkosti !
Ahojte, prosím, kto mi vie poradiť? Kto si týmto prešiel? Mám 5 ročného syna a je 4 mesiace diabetik. Nedarí sa nám glykémie stabilizovať. Zostala som doma, varím podľa rád diab. sesty, dávkujem presne 4 SJ /15 na deň/ a glykémie vyskakujú na 27. Preliečili nás v Ľubochni, zmenili inzulín na LEVEMIR A NOVORAPID dávky inzulínu na 2,5 - 1,5 - 1,5- lev 1,5. Skúšali znižovať a glykémia sa nepohla, skúšajú zvyšovať a stále rovnako.Buď sa udržujú vysoké čísla alebo skáčeme z 10mmol na 25. Mám pocit beznádeje. Je toto vôbec možné?
lekarka to myslela tak,že že inzulinom sa zniži inak uz nezvladnutelny vysoky cukor a potom pokracovat v diete a tabletach....len problem je ,ze kto si "už raz navykne" na beztrestne napchavanie sa a jednoduche znizenie cukru inzulinom,tak k diete sa len tazko uz navrati....je to samozrejme zlozitejsie,to bolo len take male sukromne zamyslenie sa.
no,mne minule vyskocila aj na 25:)ale nie o tom som chcela..myslim, ze inzulin sa neda pichat iba prilezitostne, ale to,ze by siel na inzulin neznamena koniec sveta,ale to,ze by mal mat lepsie vysledky a mal by sa citit lepsie ak mu uz tabletky nestacia. mne doktorka hovorila o starych ludoch, co silou mocou odmietali inzulin aj po mrtvici a to ju mali vraj z vysokeho cukru,tak co je lepsie? a taky chlap by sa ihiel bat nemusel..