Proste ide o to...neviem ci je to v povahe alebo je to dedicne.....Velmi zabudam..to je moj problem...ale nie take,ze si neviem spomenut na svoje dectvo ci vyrocie odkedy som s priatelkou.....Jedna sa skor o take technicke veci......Ked mi priklad niekto vysvetluje ako dana vec funguje...na co vsetko ma vyuzitie...ako sa napr.s nejakym programom v PC pracuje....alebo ked sa jedna o nejake remeslo...Niekto mi vysvetli ako sa to robi...a ja sa po mesiaci k tomu vratim,a uz si vobec nepametam ako sa to robilo:(..Neviem ci to mam brat ako chorobu..Ci mam koli tomu navstivit lekara ....poradte
Mam taky problemik ale nema to nic so sexom spoocne
Este niekdto da radu_???
Existuje taká kniha "Tréning pamäti", je veľmi dobrá. Človek najviac zabúda veci, ktoré robí automaticky, podvedome. Ja napríklad keď sa ma niekto opýta moje heslo, tak ma nevie napadnúť, lebo ho automaticky vyťukávam do počítača. Treba častejšie meniť zvyky, napr. nechodiť tou istou cestou do roboty, nemať presný postup činností, ktoré robíš ráno, wc, zuby, obliecť sa a tak...treba to meniť, aby si musel rozmýšľať. Už musím bežať, ale tá kniha je fakt dobrá
Soryy ale nikdy som nehulil a ani nebudem
vela hulis.....slaba koncentracia.....
Ono je to take,ze nieco si niekde polozim..a potom ani za sveteho neviem kam som si to polozil a stava sa mi to velmi casto....Inak mama tak isto:0)..a urcite to ma aj nejaku spojitost z tymi tech.vecami........................Ako sa da dobre trenovat individualne pamet?
podla mna by si mal ist za psychologom a ten by ti spravil zopar testov a zistil by ci to je v norme alebo s tym treba nieco robit..ja si skor myslim ze pamat si musi trenovat kazdy individualne
este niekto da svoj nazor???....Ak by to bola diagnoza..na akeho lekara sa treba obratit....a ci sa to da vobec nejak odstranit........ale samozrejme,nemusi to byt zas chyba,lebo sme rozni
Podľa mňa to vôbec nič nie je. Ja tiež zabúdam veci, ku ktorých vôbec nemám vzťah. A s programom treba robiť opakovane, mne tiež nestačí, keď mi to niekto ukáže, po mesiaci sa k tomu vrátim, tiež nič neviem. Jeden príklad: keď som hovorila priateľovi, že padlo lietadlo, pýtal sa, že kde. A vedela som iba to, či u nás alebo nie. Tak som si na to začala dávať pozor. Sústredila som sa na to, kde sa čo stalo a aj tak som to zabudla. Lebo podstatná informácia je pre mňa čo sa stalo a nie kde. Myslím, že si v pohode
smer-lekar