O rok maturujem a sucastou maturity je aj sloh. nikdy v zivote som este ziadny sloh sama nenapisala!!! bojim sa, ze neprejdem..to bude hanba :( prosiiim pomozte mi, co mam spravit aby som ten sloh na tych maturach zvladla?? ja pochybujem ze to napisem.....to bude hanba :( pritom mam jednotky, dvojky ale sloh ten napisat neviem...:(((( ja sa strasne bojim, normalne to tam psychicky nezvladnem :( prosiim poradte mi ako mam prist na tie myslienky co by som mohla napisat ?? lebo mna nic nikdy nenapadne, mozem rozmyslat aj neviem ako dlho.. vobec nic !!! :( ja neviem ci mam nejaku vadu alebo co to je so mnou ale to uz neni mozne :( ach jaaj, co by som dala za to keby som napisala aspon 5 viet !!!!!!!!!!!!! :-(((((
Neviem napisat sloh
TAKZE KEBY SOM SLOH NAPISALA NA 5 A OSTATNE BY SOM MALA DOBRE, AKO MYSLIM NA TEST A SKUSANIE TAK BY SOM PRESLA???
CHODIM NA HOTELKU
po novom sa zo slohu hodnoti obsah, uprava, gramatika a celkovy dojem. Vsetko sa oznamkuje a podla nejakeho vzorca sa vypocita vysledna znamka. Aspon tak si to pamatam.
Presne ako ja, nikdy som v škole nevedela písať slohy, ale na maturite mi nič iné nezostávalo, mali sme na to tuším až 4 hodiny, neviem ako je to teraz a nič iné mi neostávalo, ako písať......a dostala som z toho JEDNOTKU, som bola prekvapná.... :-D
Proste na normálnej hodine v škole ma nikdy nič nenapadlo...ale na mature som inú možnosť nemala a vyšlo to.....xixi :-D Bolo to pred 4 rokmi.
a na aku skolu chodis? ved na maturitnom vysvedceni je len jedna znamka zo sj a literatury - dohromady. to, ako napises sloh nikoho nebude zaujimat.
nechapem tvoj stres. nehysac a radsej skus nejaky ten sloh napisat, ked budes len nariekat nad tym ako to nevies, nikdy ti to nepojde. takyto pristup je uplne o nicom.
PROSIIM JE TU NIEKTO KTO TIEZ NEVIE PISAT SLOHY A ZMATUROVAL??? ... A CHCEM SA OPYTAT CI ZNAMKY ZO SLOHU JE ZVLAST A SJ A LITERATURA ZVLAST ALEBO VSETKO SPOLU??
presne tak, nemala si podvadzat, keby si sa nad tymi slohmi zapotila, aj keby si ich nespravila tak ako mali byt, ale teraz by si uz mal cvik a uz by si to vedela napisat...
toto som nenavidela, ked niekomu slohy pisali mamicky a neviem este kto...
ti poviem, tak ti treba, ked podvadzas...
teraz ti nezostava nic ine, len do maturity cvicit cvicit a cvicit pisanie slohov aspon kazdy den jeden na rozne temy a najst nejakeho dobraka co ti ich vzdy skontroluje a povie co mas zle...
btw, nevediet pisat slohy, nie je postihnutie, tak sa nevyhovaraj, kazdy sa to musel nejak naucit, nikto to nevdedel napisat hned na prvy krat dobre, mozno to niekomu ide tazsie a inemu lahsie, ale ropzhodne nie je nemozne sa to naucit...
ja som si zase verila, ze aspon ten sloh dobre napisem (maturovala som pred tromi rokmi), a zrovna ten som dodrbkala... a vse ostatne bolo ok... takze neboj...
ja viem ze som nemala podvadzat ale CO SOM MALA ROBIT KED SOM TO NEDOKAZALA NAPISAT????? rozmyslala som a NIC !!! mala som prist do skoly bez slohu???? KTO TO NEZAZIL TAK NEPOCHOPI...PODAKTORYM SA LAHKO PISU SLOHY KED IM TO IDE RYCHLO A HNED ICH NIECO NAPADNE !! ja ZA TO NEMOZEM !!! tak isto ako postinuty clovek nemoze za to ze je taky, tak ja nemozem za to ze neviem napisat sloh !!!!! NEMAM PREDSTAVIVOST :( ........... a este som sa chcela opytat ti ktori ste maturovali... AKO TO VLASTNE JE S TYM SLOHOM??? HODNOTI SA PISOMNA, USTNA CAST A SLOH DOKOPY ALEBO ZNAMKY Z TOHOTO VSETKEHO JE ZVLAST???